location_on   Pompmakker 7, Heerenveen     phone   0513 – 626 507
menu

Parket vloer renovatie laag BTW tarief in 2023?

  • home
  • Parket vloer renovatie laag BTW tarief in 2023?

Parket vloer renovatie laag BTW tarief in 2023?

U moet het maar weten. Op goederen en diensten betaalt u als consument BTW, ofwel belasting toegevoegde waarde. Er zijn twee smaken, het laag tarief van 9% en het hoog tarief van 21%. In de regel betaalt u voor "noodzakelijke" goederen en diensten 9% BTW en voor "luxe" goederen en diensten 21% BTW. Of iets noodzakelijk of luxe is, bepaalt de Belastingdienst voor u en is niet altijd wat u denkt.

Tijdelijk laag BTW-tarief renovatie parket vloer

Als u een nieuwe vloer koopt, geldt normaal het 21% BTW-tarief. Kiest u voor de service van Friesland Parket waarbij uw vloer vakkundig wordt gelegd, betaalt u daarvoor ook het 21% BTW-tarief. Dat is altijd zo geweest, en dat geldt voor iedereen in heel Nederland. Maar de Belastingdienst heeft een uitzondering op de regel.

Heeft u een woning die ouder is dan 2 jaar en wilt uw houten vloer laten schuren, lakken of oliën? Of in het geval van schade, slijtage en gebruikssporen wilt u uw parketvloer renoveren? Dan komt u in aanmerking voor het laag BTW-tarief voor uitgevoerde werkzaamheden!

Dat is bijna 10% korting op uw bon

Een rekenvoorbeeld. € 100 + 9% BTW = € 109,-. € 100 + 21% BTW = € 121,-. Uw voordeel is hier (109-121) /121 × 100% = -9,9%. Dat noemen wij bij Friesland Parket bijna 10% korting.

Zoals u gewend bent van de Belastingdienst zijn er een aantal voorwaarden waaraan u moet voldoen om in aanmerking te komen voor het laag BTW-tarief.

  • Het gaat om woningen van MINIMAAL 2 jaar oud
  • Het betreft een particuliere woning, bestemd voor permanente bewoning
  • Dit mag ook een tweede woning zijn
  • Dit mag ook een garage, schuur, serre of aanbouw zijn, mits op hetzelfde perceel
  • Voor panden die zowel woning als bedrijfsruimte zijn, gelden aanvullende regels

Op de website van de Belastingdienst vindt u hier alle actuele informatie over BTW-tarief werkzaamheden aan woningen ouder dan 2 jaar.

Voor de duidelijkheid

Aan deze regeling zitten nogal wat eisen. Het laag BTW-tarief van 9% is alleen op renovatie werkzaamheden als schuren, lakken en oliën van vloeren die onderdeel zijn van het huis, zoals houten parketvloeren en verlijmde of gespijkerde vloeren. Het geldt niet voor zwevende laminaat of PVC vloeren. Dat is Belastingdienst logica.

Renovatie zorgt er voor dat uw houten vloer er exact uitziet zoals u dat wilt. Of dat nieuw is of juist verouderd, originele of een nieuwe kleur. Het is uw huis en Friesland Parket maakt het uw thuis. Daarnaast is renovatie de duurzame oplossing voor een bestaande parket vloer die weer jaren mee kan.

Heeft u vragen over deze regeling, hoe het proces er uitziet in de praktijk of naar de kosten van een renovatie? Vraag een van onze gespecialiseerde verkoopadviseurs voor een aanbod dat perfect aansluit bij uw specifieke situatie.

  "Voor informatie of een afspraak kunt u altijd bellen met 0513 – 626 507
Contact

Onze merken

Houten vloeren

Een houten vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Houten vloeren

Parket vloeren

Een parket vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Parket vloeren

Laminaat vloer

Laminaat heeft een kunststoffen bovenlaag en is daarmee slijtvast en onderhoudsarm.

Laminaat vloer

Frieslandparket

4.6
gebaseerd op 5 beoordelingen

Herman Ostendorf

28-02-2019
Ik heb (op aanraden van familielid) Friesland Parket ingeschakeld om onze hardhouten Merbau visgraat vloer op te laten knappen. Ze kwamen eerst langs voor inventarisatie en advies. Na het schuren is het opnieuw in de olie gezet en ziet er weer uit als een compleet nieuwe vloer. Zeer goed en vriendelijk geholpen.

J. Huizinga

28-02-2019
Zeer tevreden met onze door Friesland Parket geleverd en gelegde parket vloer. Uiteraard na het ontvangen van deskundig en professioneel advies door één van de verkopers. Bedankt heren!

Jos De Bres

19-04-2018
Via de website van Osmo kwam ik bij deze Friese onderneming uit. Er was een probleem. Ik dacht dat ik € 55 moest betalen, dat stond als actieprijs aangegeven. Echter toen ik mijn bestelling wilde plaatsen, verscheen een bedrag van € 63. Nadat Sander mij de situatie had uitgelegd, waaruit bleek dat deze fout niet aan hun lag, waren zij toch zo sportief om het product aan mij te leveren voor € 55. Bravo Sander én collega's.

Auke Swart

07-02-2016
Onze parketvloer moest geschuurd en van nieuwe kleurolie worden voorzien. Vriendelijk en deskundig advies, zowel in de winkel als thuis. Daarna werd de klus volgens afspraak uitgevoerd. Helaas bleek er kleurverschil te zien in de vloer. Na beoordeling van het probleem heeft Friesland Parket er alles aan gedaan om dit onverklaarbare fenomeen op te lossen . Uiteindelijk is de vloer opnieuw licht geschuurd en opnieuw in de olie gezet, zonder extra kosten. Daarna was de vloer weer mooi. Kortom: vriendelijk, goed en deskundig advies en wat misschien nog wel belangrijker is, een uitstekende service.

P. Jonker

28-07-2015