location_on   Pompmakker 7, Heerenveen     phone   0513 – 626 507
menu

Schuren, lakken en oliën

Onderhoud

Houten vloer schuren en lakken of oliën

Als eigenaar van een houten vloer is u verteld dat een goede parketvloer wel 50-100 jaar meegaat. Wanneer het nodig is kan een houten vloer worden geschuurd, zodat deze een tweede leven krijgt. Friesland Parket is al 40 jaar dé specialist op het gebied van schuren, lakken en oliën van massief houten vloeren.

Een deskundig oordeel bij u thuis

Vakmanschap en persoonlijke service betekent dat er een renovatie specialist bij u op locatie komt om de te behandelen vloer te beoordelen voor advies op maat. We bekijken wat voor houten vloer u heeft en wat de staat ervan is om een scherpe, accurate offerte voor u op te stellen.

Parketvloer schuren

Wanneer u een vloer renovatie wenst waarbij het resultaat oogt als een nieuwe houten vloer is het noodzakelijk om de vloer te schuren. De specialisten van Friesland Parket kunnen zo weinig als 0,5 mm weg schuren. Door minder diep te schuren kunt u dit proces vaker herhalen wat de levensduur van uw houten vloer aanzienlijk verlengt. Het is dus van belang op tijd de vloerbehandeling te doen.

Zijn er diepere beschadigingen in de bovenste afwerklaag dienen we meer weg te schuren om de kwaliteit te leveren die u verwacht. Tijdens uw persoonlijke afspraak op locatie kande specialist aangeven wat u van de behandeling mag verwachten.

Door de ervaring en passie van onze vakmensen zijn we in staat perfecte resultaten te leveren in korte tijd. Het schuren van uw houten vloer doen we in 3 stappen, waarbij er steeds fijner geschuurd wordt. Met behulp van onze professionele machines heeft u een gladde en gegarandeerd egaal geschuurde vloer die klaar is voor verdere behandeling.

Parketvloer lakken

Een gelakte parketvloer met watergedragen 2 componenten projectlak is nagenoeg onderhoudsvrij voor ca. 15 jaar, afhankelijk van de lak en de intensiteit van gebruik. Het is gebruikelijk om naast de grondlak, tweemaal af te lakken voor het mooiste resultaat.

Voor een glanzende afwerking is het lakken van uw vloer noodzakelijk. Naast glanzende lak bieden wij tegenwoordig ook matte en extreem matte lak (onbehandelde look) varianten voor uw houten vloer.

Goed om te weten:

  • Uw parketvloer lakken beschermt tegen vloeistoffen
  • Onderhoudsarm; stofzuigen en dweilen is voldoende
  • Tussentijds onderhouden met een polish is mogelijk

Parketvloer oliën

Het proces van een vloer verzadigen met olie, waardoor poriën van het hout worden afgesloten voor vloeistoffen en vuil, noemen we simpelweg oliën. U kiest voor oliën van parketvloeren wanneer een matte, natuurlijke uitstraling gewenst is.

Goed om te weten:

  • Natuurlijke uitstraling
  • 50 kleur mogelijkheden
  • Onderhoud aan te raden elke 2-3 jaar
  • Uitstekend plaatselijk bij te werken

Zelf doen of laten doen

Heeft u de ambitie zelf een houten vloer te schuren, lakken of oliën dan bent u welkom in onze showroom in Heerenveen voor advies over welke producten perfect aansluiten bij uw houten vloer en wensen. Deze producten zijn altijd voorradig.

Heeft u geen ervaring maar wel hoge verwachtingen van het eindresultaat? Of wilt u zo snel mogelijk weer gebruik kunnen maken van uw parketvloer? Laat ons een offerte maken en u zult verrast zijn dat onze ervaring, service en garantie allemaal in die overzichtelijke prijs per m2 passen.

Vertel ons uw wensen

En wij adviseren u graag. Bij het opknappen van uw houten vloer bent u na het schuren vrij om te kiezen voor de afwerking zonder gebonden te zijn aan de afwerking uit het verleden. Zo zou u ervoor kunnen kiezen om in plaats van opnieuw te lakken uw parketvloer van kleur te veranderen met een trendy white wash olie bijvoorbeeld.

Uw persoonlijke situatie is van belang voor de keuze in de afwerking. Houdt u rekening met huisdieren, leefomgeving, kinderen, professioneel gebruik en de invloed op uw vloer? Wij hebben voor elke situatie de ideale oplossing.

Resultaat gegarandeerd in de kortste tijd tegen de laagste kosten. Dat is Friesland Parket.

  "Voor informatie of een afspraak kunt u altijd bellen met 0513 – 626 507
Contact

Onze merken

Houten vloeren

Een houten vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Houten vloeren

Laminaat vloer

Laminaat heeft een kunststoffen bovenlaag en is daarmee slijtvast en onderhoudsarm.

Laminaat vloer

PVC vloeren

Imitaties van hout, cement, marmer, hardsteen, het is allemaal mogelijk.

PVC vloeren