location_on   Pompmakker 7, Heerenveen     phone   0513 – 626 507
menu

Referentie

Afrormosia houten vloer traditioneel gelegd in Joure door eigen parketteurs
  • home
  • Afrormosia houten vloer traditioneel gelegd in Joure door eigen parketteurs

Afrormosia houten vloer traditioneel gelegd in Joure door eigen parketteurs

In Joure heeft Friesland Parket een afrormosia vloer traditioneel gelegd rondom strak onder plint en tegen muur. Onze eigen specialisten hebben deze vloer gelegd, geschuurd en voorzien van onderhoudsolie en hardwax olie.

afrormosia houten vloer traditioneel gelegd joure

"We wisten welke houtsoort we moesten hebben en dat het door Friesland Parket moest gebeuren."

Eigenschappen

De kern van Afrormosia is geelachtig bruin, nadonkered tot donkerbruin en heeft een fijne nerf. Het groeigebied van deze houtsoort is West Afrika. Afrormosia laat zich fraai afwerken en wordt voor veel doeleinden toegepast zoals, meubelen, deuren, jachtbouw etc. Het hout is bestand tegen zuren en wordt daarom ook in de chemische industrie toegepast.

afrormosia traditioneel gelegd

Het proces

Na het leggen krijgt de woonkamervloer 3 schuurgangen en worden de spijkertjes gestopt met stof van het hout, zodat ze mooi mee kleuren en bijna niet zijn te zien. De vloer is afgewerkt met een speciale olie welke geschikt is voor hardhout soorten, hierdoor komt er een hele mooie diepe kleur en houtnerf naar voren. Na de olie wordt de vloer gewaxed met hardwax, zodat deze slijtvast en goed bestand tegen vocht wordt. De trap is bekleed met afrormosia hardhout stroken en heeft dezelfde afwerking gekregen, tevens zijn er rubber antislip strips ingefreesd.

afrormosia trapbekleding

"Doordat we de trap in dezelfde houtsoort hebben bekleed wordt alles een mooi geheel en kunnen we hier jaren mee vooruit. Ook zijn we zeer tevreden over het geleverde maatwerk van Friesland Parket."

Interesse?

Ben je nieuwsgierig naar wat Friesland Parket kan betekenen voor jouw vloer wensen? Neem contact op met onze vakmensen of bezoek onze vernieuwde showroom in Heerenveen. Hier kun je een ruim aanbod vloeren zien en voelen en geniet je van advies op maat.

Terug naar Inspiratie
  "Voor informatie of een afspraak kunt u altijd bellen met 0513 – 626 507
Contact

Houten vloeren

Een houten vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Houten vloeren

Parket vloeren

Een parket vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Parket vloeren

Laminaat vloer

Laminaat heeft een kunststoffen bovenlaag en is daarmee slijtvast en onderhoudsarm.

Laminaat vloer