location_on   Pompmakker 7, Heerenveen     phone   0513 – 626 507
menu

Referentie

Een nieuwe oude visgraat vloer?
  • home
  • Een nieuwe oude visgraat vloer?

Een nieuwe oude visgraat vloer?

In de voorkamer van deze boerderij zijn we gevraagd een nieuwe oude vloer te leggen. Een nieuwe oude vloer hoor ik u vragen. Is dat niet tegenstrijdig? Ja en nee. Snapt u het nog?

Een perfect gladde vloer geeft niet altijd de gewenste uitstraling. Vooral bij oudere woningen is een doorleefde vloer met karakter een veelgehoorde wens. Het gevoel dat het de originele vloer is met jaren ervaring.

Productie in eigen beheer

Hout is enorm veelzijdig. Het leeft, het is uniek in tekening en kleur. Het is duurzaam en natuurlijk. Maar los van het houtsoort zijn er vele vormen van behandeling mogelijk die u een compleet andere sfeer bieden. Zo kunnen twee eiken houten vloeren onherkenbaar van elkaar verschillen.

Bij Friesland Parket hebben we in 40 jaar tijd zo'n beetje alles meegemaakt. Om uw wensen te waarborgen hebben we de productie van bepaalde houten vloeren in eigen beheer.

Verouderde visgraat vloer

Deze houten vloer bijvoorbeeld. Planken van 7 x 35cm gelegd in een visgraat, met een 7cm band rondom. Om deze specifieke verouderde look te creëren hebben we het hout licht gerookt en behandeld met naturel olie.

De visgraat ligt vol verlijmd en gespijkerd op een mozaïek basisvloer die eerder was gelegd. Zoals gebruikelijk, wordt de band verstek gezaagd en naadloos tegen de muurplint gelegd. Vakmanschap.

De spijkergaatjes zijn nog zichtbaar op deze foto. Dat komt omdat we voor deze look de vloer geschaafd opleveren en niet schuren.

Bij het schuren zouden de spijkergaatjes opgevuld worden, echter zou dit het verouderde, getrommelde effect verkleinen. In deze situatie willen we juist dat effect behouden.

Gratis advies op maat

Wilt u weten wat voor mogelijkheden er zijn voor uw woning? Kom langs in de showroom in Heerenveen en laat een van onze verkoopadviseurs u begeleiden naar de perfecte vloer. Met 10 jaar garantie voor zorgeloos woonplezier.

Terug naar Inspiratie
  "Voor informatie of een afspraak kunt u altijd bellen met 0513 – 626 507
Contact

Houten vloeren

Een houten vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Houten vloeren

Parket vloeren

Een parket vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Parket vloeren

Laminaat vloer

Laminaat heeft een kunststoffen bovenlaag en is daarmee slijtvast en onderhoudsarm.

Laminaat vloer

Frieslandparket

4.6
gebaseerd op 5 beoordelingen

Herman Ostendorf

28-02-2019
Ik heb (op aanraden van familielid) Friesland Parket ingeschakeld om onze hardhouten Merbau visgraat vloer op te laten knappen. Ze kwamen eerst langs voor inventarisatie en advies. Na het schuren is het opnieuw in de olie gezet en ziet er weer uit als een compleet nieuwe vloer. Zeer goed en vriendelijk geholpen.

J. Huizinga

28-02-2019
Zeer tevreden met onze door Friesland Parket geleverd en gelegde parket vloer. Uiteraard na het ontvangen van deskundig en professioneel advies door één van de verkopers. Bedankt heren!

Jos De Bres

19-04-2018
Via de website van Osmo kwam ik bij deze Friese onderneming uit. Er was een probleem. Ik dacht dat ik € 55 moest betalen, dat stond als actieprijs aangegeven. Echter toen ik mijn bestelling wilde plaatsen, verscheen een bedrag van € 63. Nadat Sander mij de situatie had uitgelegd, waaruit bleek dat deze fout niet aan hun lag, waren zij toch zo sportief om het product aan mij te leveren voor € 55. Bravo Sander én collega's.

Auke Swart

07-02-2016
Onze parketvloer moest geschuurd en van nieuwe kleurolie worden voorzien. Vriendelijk en deskundig advies, zowel in de winkel als thuis. Daarna werd de klus volgens afspraak uitgevoerd. Helaas bleek er kleurverschil te zien in de vloer. Na beoordeling van het probleem heeft Friesland Parket er alles aan gedaan om dit onverklaarbare fenomeen op te lossen . Uiteindelijk is de vloer opnieuw licht geschuurd en opnieuw in de olie gezet, zonder extra kosten. Daarna was de vloer weer mooi. Kortom: vriendelijk, goed en deskundig advies en wat misschien nog wel belangrijker is, een uitstekende service.

P. Jonker

28-07-2015