location_on   Pompmakker 7, Heerenveen     phone   0513 – 626 507
menu

Referentie

Rustiek eiken 22cm breed geschaafd, gerookt en licht grijs geolied gelegd in Hommerts
  • home
  • Rustiek eiken 22cm breed geschaafd, gerookt en licht grijs geolied gelegd in Hommerts

Rustiek eiken 22cm breed geschaafd, gerookt en licht grijs geolied gelegd in Hommerts

Grindvloer

Voordat de 22cm brede rustiek eiken vloer kon worden geplaatst is eerst de grindvloer op vloerverwarming afgewerkt. Omdat deze grindvloer erg ruw en hard aanvoelde wilde de klant meer comfort in huis creëren door een eiken houten vloer erin te leggen. De grindvloer hebben we eerst ontvet, geschuurd, behandeld met epoxy en daarna dicht gestreken met pu lijm.

egaliseren ondervloer

Plaatsen vloer

Nadat de ondervloer gedroogd is en klaar voor gebruik komt de 22cm brede rustieke eiken vloer die is geschaafd, gerookt en licht grijs geolied erop. De vloer is vol verlijmd op de ondervloer met vloerverwarming. Dit zorgt voor een goede warmtegeleiding van de vloerverwarming. Omdat de ruimte groot en licht is wordt de vloer afgewerkt met een hoge witte muurplint. Bij kleinere oppervlakten zouden wij een lagere muurplint aanbevelen.

Rustiek eiken 22cm breed geschaafd gerookt licht grijs geolied gelegd

Roken van de vloer

In eikenhout zit tannine. Door dit tannine (looizuur) in aanraking te brengen met ammoniak in een speciaal ingerichte en gefilterde ruimte wordt de houten vloer donkerder bruin. Hoe langer de ammoniak in aanraking is met de tannine in het hout, hoe donkerder de planken van de houten vloer gaan worden.

Rustiek eiken 22cm breed geschaafd gerookt licht grijs geolied gelegd

Wij adviseren periodiek de gehele vloer te oliën, denk aan 1x per jaar of om het jaar. Wij hebben daarvoor boenmachines beschikbaar om dit onderhoud zo eenvoudig mogelijk uit te voeren.

Interesse?

Ben je nieuwsgierig naar wat Friesland Parket kan betekenen voor jouw vloer wensen? Neem contact op met onze vakmensen of bezoek onze vernieuwde showroom in Heerenveen. Hier kun je een ruim aanbod houten vloeren zien en voelen en geniet je van advies op maat.

Terug naar Inspiratie
  "Voor informatie of een afspraak kunt u altijd bellen met 0513 – 626 507
Contact

Houten vloeren

Een houten vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Houten vloeren

Parket vloeren

Een parket vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Parket vloeren

Laminaat vloer

Laminaat heeft een kunststoffen bovenlaag en is daarmee slijtvast en onderhoudsarm.

Laminaat vloer