Specialist hout op vloerverwarming
Ambachtelijk vakwerk
Kom langs in onze showroom

Houten vloer lakken of oliën

Vakmanschap op maat

Bezig met laden...

Schuren, lakken of oliën

Als eigenaar van een houten vloer is u verteld dat een goede parketvloer wel 50-100 jaar meegaat. Wanneer het nodig is kan een houten vloer worden geschuurd, zodat deze een tweede leven krijgt. Friesland Parket is al 40 jaar dé specialist op het gebied van schuren, lakken en oliën van houten vloeren.

Parketvloer schuren

Wanneer je in het bezit bent van een houten vloer, weet dan dat deze wel 50-100 jaar mee kan gaan. Het is namelijk de afwerklaag welke slijt. Tijdig schuren, ca. eens in de 10-15 jaar zorgt ervoor dat de vloer mooi blijft. Wanneer men tijdig schuurt hoeven we maar 0,5 mm weg te schuren (de afwerklaag). Is de slijtage in de afwerklaag groter dan dienen we meer weg te schuren.

Parketvloer lakken

Een gelakte parketvloer met watergedragen 2 componenten projectlak is nagenoeg onderhoudsvrij voor ca. 15 jaar, afhankelijk van de lak en de intensiteit van gebruik. Het is gebruikelijk om naast de grondlak, tweemaal af te lakken voor het mooiste resultaat.

Voor een glanzende afwerking is het lakken van uw vloer noodzakelijk. Naast glanzende lak bieden wij tegenwoordig ook matte en extreem matte lak (onbehandelde look) varianten voor uw houten vloer.

Goed om te weten:

  • Uw parketvloer lakken beschermt tegen vloeistoffen
  • Onderhoudsarm; stofzuigen en dweilen is voldoende
  • Tussentijds onderhouden met een polish is mogelijk

Parketvloer oliën

Het proces van een vloer verzadigen met olie, waardoor poriën van het hout worden afgesloten voor vloeistoffen en vuil, noemen we simpelweg oliën. U kiest voor oliën van parketvloeren wanneer een matte, natuurlijke uitstraling gewenst is.

Goed om te weten:

  • Natuurlijke uitstraling
  • 50 kleur mogelijkheden
  • Onderhoud aan te raden elke 2-3 jaar
  • Uitstekend plaatselijk bij te werken

Eindresultaat

Heeft u geen ervaring maar wel hoge verwachtingen van het eindresultaat? Of wilt u zo snel mogelijk weer gebruik kunnen maken van uw parketvloer? Laat ons een offerte maken en u zult verrast zijn dat onze ervaring, service en garantie allemaal in die overzichtelijke prijs per m2 passen.

Vertel ons uw wensen

Bij het opknappen van uw houten vloer bent u na het schuren vrij om te kiezen voor de afwerking zonder gebonden te zijn aan de afwerking uit het verleden. Zo zou u ervoor kunnen kiezen om in plaats van opnieuw te lakken uw parketvloer van kleur te veranderen met een trendy white wash olie bijvoorbeeld.

Uw persoonlijke situatie is van belang voor de keuze in de afwerking. Houdt u rekening met huisdieren, leefomgeving, kinderen, professioneel gebruik en de invloed op uw vloer? Wij hebben voor elke situatie de ideale oplossing.