Specialist hout op vloerverwarming
Ambachtelijk vakwerk
Kom langs in onze showroom

Bamboe Vloeren

Hernieuwbaar en CO2 neutraal

Bezig met laden...

Bamboe vloeren

Heeft u in uw zoektocht naar een nieuwe vloer bamboe al overwogen? Bamboe vloeren bieden we in verschillende collecties aan. Zo hebben we de extra grote planken voor een exclusieve beleving. Voor zeer intensief gebruik voor bijvoorbeeld kantoor of horeca zijn er de sterke vloeren uit de Eternal collectie.

Zoals u ook gewend bent van eiken houten vloeren, zijn er talloze opties is afmetingen, legpatronen en afwerkingen.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Bamboe, het snelgroeiende hardhout

Moso bamboe is één van de snelst groeiende planten op aarde. Hoewel reuzenbamboe formeel geen hout is maar een gras, bezit deze wel uitstekende hardhout eigenschappen.

Deze reuzenbamboesoort behoort tot de snelst groeiende planten ter wereld en bereikt zijn uiteindelijke lengte van 20 meter binnen enkele maanden.

Het duurt daarna zo’n 4-5 jaar voordat de stam volwassen is en zijn uitstekende hardhoutachtige eigenschappen (hardheid, sterkte, vormvastheid) heeft bemachtigd. Dit in tegenstelling tot hardhout, dat vaak pas na 50-100 jaar kaprijp is, steeds schaarser is en dus duurder wordt.

Onuitputtelijke grondstof

Bamboe is een onuitputtelijke grondstof. Het groeit sneller dan welke plant dan ook: tot één meter per dag! Aangezien elk jaar de 4-5 jaar oude stammen worden geoogst, krijgen de jonge stammen meer ruimte om te groeien voor een nog grotere opbrengst.

Tijdens de groei neemt Moso bamboe vijf keer meer CO² op en brengt 35 % meer zuurstof terug in de atmosfeer dan hout. dan dat er wordt uitgestoten tijdens productie. Hierdoor zijn alle massieve MOSO® bamboe producten gegarandeerd CO² neutraal over de hele levenscyclus.

Duurzaam bamboe bosbeheer

Één bamboeplant bestaat uit meerdere stammen. Elk jaar groeien hier nieuwe scheuten bij. Over het algemeen kunnen in een duurzaam beheerde plantage of productiebos elk jaar 20-25% van de stammen worden gekapt. Door de snelle bijgroei gebeurt dit zonder dat het aantal stammen per hectare afneemt! Door de selectieve kap blijft de plant dus leven en is er van ontbossing per definitie geen sprake. In tegendeel, door het kappen van de volwassen stammen, neemt de opbrengst en kwaliteit van het productiebos zelfs toe.

Bamboe parket op vloerverwarming? Jazeker!

Veel parket-en houtsoorten gaan prima samen met de meest voorkomende soorten vloerverwarming en dit geldt zeker ook voor Bamboe parket.

Bij Friesland parket kunt u dan ook u rekenen op goede voorlichting en een doordacht advies over parket op vloerverwarming. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor MOSO Bamboe Vloeren.

Natuurlijke schoonheid

Het meest opvallende kenmerk van MOSO® bamboe producten is zeker de natuurlijke schoonheid. De prachtige nerf geeft bamboe een uitgesproken uitstraling. In combinatie met de ruime keuze in verschillende stijlen, configuraties en kleuren is er altijd een MOSO® bamboe product verkrijgbaar dat aan uw wensen voldoet.