Specialist hout op vloerverwarming
Ambachtelijk vakwerk
Kom langs in onze showroom

Een houten vloer met karakter

Vooral omdat het mooi is

Bezig met laden...

Houten vloeren

'Een vloer die goed voelt.'

Parket koopt u voor de uitstraling, akoestiek en het duurzame karakter. Daarnaast heeft Friesland Parket een breed assortiment houten vloeren die uiterst geschikt zijn voor vloerverwarming.

U kunt kiezen uit vloeren met verschillende legpatronen (zoals visgraat, rechte plank of Hongaarse punt), breedtes, diktes en sorteringen.

Onze ervaren verkoopadviseurs laten u graag uw perfecte vloer ervaren in de vernieuwde showroom.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 234

per pagina

Voordat u begint

Naast houten vloeren, bieden we ook laminaat, PVC en bamboe vloeren aan.

Heeft u al een houten vloer, dan is een compleet nieuwe houten vloer kopen misschien overbodig. Wij kunnen uw oude houten vloer mogelijk nieuw leven inblazen door te schuren, lakken en oliën.

De keuze die we u aanbieden in vloeren is zeer divers en daar mag u gerust de tijd voor nemen.

Naast 40 geschikte houtsoorten zijn er meer keuzes te maken zoals soort en kleur oppervlakteafwerking en bewerkingen als roken, stomen of veroudering. Verschillende breedtes planken, vellingskanten, legpatronen… Kijkt u vooral eens op de inspiratie pagina voor voorbeelden.

Kom naar de showroom zodat we u compleet kunnen informeren en vooral zodat u de verschillende (houten) vloeren kunt voelen, zien en ervaren.

Massief houten vloer

De naam zegt het al, massief houten vloeren, met diktes van circa 21mm.

Voordelen van massief

 • Stil minimaal loopgeluid
 • Keuze ruime keuze in afwerking, houtsoorten en legpatronen
 • Isolerend geen ondervloer vereist, direct te plaatsen op een balklaag


Aandachtspunten

 • plaatsen van de vloer kan meerdere dagen in beslag nemen
 • hout werkt bij schommelingen temperatuur en luchtvochtigheid

In het verleden werden massieve vloeren direct geplaatst op een balklaag. Er is een trend zichtbaar dat deze methode vaker gebruikt wordt door haar sterk isolerende werking.

De massieve vloerdelen hebben een mes- en groefverbinding en zijn leverbaar in verschillende breedtes. De totale dikte van de vloerdelen is in drie gedeeltes op te splitsen: ongeveer 1/3 zit aan de onderkant (onder de mes- en groefverbinding) en is nodig voor de plaatsing op de balklaag.

De mes- en groefverbinding is ook ca. 1/3 van de dikte, de overige 1/3 zit boven deze verbinding. Dit is de effectieve houtlaag; de laag die later afgeschuurd kan worden wanneer de vloer een opknapbeurt nodig heeft.

Een massief houten vloer is in gebruik niet zo verschillend van een gelaagde of traditioneel parket. De keuze wordt vaak bepaald door de uitstraling en het woongenot.

Door de relatief eenvoudige manier van produceren wordt de prijs voornamelijk bepaald door de kwaliteit van het hout. Gezien de dikte van de vloer zijn de prijzen dan bijzonder aantrekkelijk.

Multiplank (samengesteld)

Bij een multiplank vloer wordt de uitstraling van een massieve plankenvloer gecombineerd met de voordelen van traditioneel parket.

De vloerdelen zijn een combinatie van een stabiele tussenlaag, meestal watervaste multiplex, waarop massief houten delen van 3 tot 6 mm fabrieksmatig zijn verlijmd.

Voordelen van multiplanken

 • DIY gemakkelijk zelf te plaatsen
 • Direct kant en klaar afgewerkt, direct te gebruiken na plaatsing
 • Multipurpose zowel zwevend als verlijmd te plaatsen
 • Akoestiek ook geschikt voor grotere ruimtes
 • Afwerking volledig naar keuze, zonder spijkergaatjes


Aandachtspunten

 • bij zwevend gelegd enig loopgeluid
 • bij vast geplaatst kan het plaatselijk hol klinken
 • bij vast geplaatst is een kwalitatief goede ondervloer noodzakelijk

Multiplanken zijn, mits goed opgebouwd en geconstrueerd, bijzonder stabiel in relatie tot de breedte van de plank (tot ruim 30 cm) en totale afmeting. De meest toegepaste toplaag diktes zijn 4 of 6 mm waardoor de vloer een aantal keren geschuurd kan worden, voor een verbeterde levensduur.

Veel multiplank vloeren zijn geschikt voor gebruik bovenop vloerverwarming systemen.

Multiplank vloerdelen kunnen zowel zwevend worden geplaatst als rechtstreeks verlijmd op de ondervloer.

Het vooraf verlijmen op de tussenlaag levert een aanzienlijke tijdwinst op. Bovendien ontstaat door de gelaagde opbouw van de vloer een zeer stabiel geheel.

Deze samengestelde vloer is daardoor veel minder gevoelig voor wisselingen van de relatieve luchtvochtigheid dan een massief houten vloer en heeft geen spijkergaatjes, zoals bij de tapis vloeren

Hout op vloerverwarming

Het comfort van vloerverwarming in combinatie met de look & feel van parket, wij maken het mogelijk voor u.

Friesland Parket is exclusief dealer van Bauwerk. Bauwerk heeft een assortiment houten vloeren ontwikkeld specifiek voor gebruik op vloerverwarming.

Unieke aspecten hout op vloerverwarming

 • Maatvast bij een relatieve luchtvochtigheid vanaf 30%
 • Gegarandeerd lage RC waarde vanaf 0.0495m2/kW
 • Hoogste rendement bij houten vloeren, dus meer comfort tegen lagere energiekosten

In onze showroom staat een speciale presentatie die alle kanten van hout op vloerverwarming belicht.

Onderhoudsvrije houten vloeren

Wanneer u een vloer overweegt te kopen kan onderhoud belangrijk zijn bij het bepalen van de keuze. Immers als een vloer in een keuken of druk belopen ruimte wordt gelegd wil je niet heel veel werk hebben om alles netjes te houden. Pvc vloeren zijn praktisch in gebruik omdat er geen vlekken in komen. Pvc is geen natuurproduct, niet elke plank is anders. Veel mensen willen daarom een houten vloer vanwege de uitstraling en het karakter.

Bij Friesland Parket hebben we nu assortiment houten vloeren die onderhoudsvrij zijn. Ze zijn toepasbaar in keukens of druk belopen ruimtes of bij klanten die in de toekomst geen onderhoud aan de vloer willen doen. De vloeren zijn verkrijgbaar in veel kleuren, maten en sorteringen en naar wens op maat te leveren.

Wat is het verschil?

De keuzes zijn legio en daar mag u gerust de tijd voor nemen. Kom het hout in werkelijkheid voelen en bekijken, want er zijn oneindig veel mogelijkheden.

Meer dan 40 geschikte houtsoorten, meerdere mogelijkheden voor soort en kleur van de oppervlakteafwerking, al dan niet gecombineerd met roken, stomen of veroudering, keus uit breedtes, vellingskanten, legpatroon, enz. Daar hebben we het later wel over.

Deskundig advies: welke houten vloer is geschikt voor mij?

Daar waar u een muur kunt overschilderen en meubels kunt wisselen, is een vloer een keuze waar u langere tijd mee moet leven.

Dat nemen wij bij Friesland Parket uiterst serieus. Al 40 jaar geven wij advies op basis van kennis en ervaring, en dat delen we graag (met een kop koffie) met u in onze ruime showroom in Heerenveen.

Wij zorgen dat de vloer die perfect bij u past, perfect passend bij u gelegd wordt!