location_on   Pompmakker 7, Heerenveen     phone   0513 – 626 507
menu

Eindejaar Actie – Korting op grote schoonmaak

Eindejaar actie met kortingen over het gehele assortiment onderhoudsmiddelen en schoonmaakartikelen die specifiek ontwikkeld zijn voor uw type vloer!

Item bekijken

Parket vloer renovatie laag BTW tarief in 2023?

Profiteer nu van lagere prijzen op renovatie werkzaamheden aan uw houten parketvloer door het 9% BTW-tarief in plaats van 21% BTW.

Item bekijken

BLACK FRIDAY - ACTIE - CYBER MONDAY

Ook tijdens het Black Friday - Cyber Monday weekend bent u bij Friesland Parket het beste af voor uw laminaat, PVC of écht houten vloer. Profiteer tijdelijk van extra korting op onze scherpst geprijsde vloeren!

Item bekijken

Nieuwe collectie houten vloeren nu in de showroom

We hebben zojuist de complete showroom vernieuwd! Het assortiment is uitgebreid met de allernieuwste collectie houten vloeren en deze zijn direct te bezichtigen. Komt u ook?

Item bekijken

Houten vloer met een warmtepomp

Een warmtepomp wint warmte uit de lucht, bodem of grondwater en zet dit om in bruikbare energie om uw woning te verwarmen. Een warmtepomp werkt dus met krachten uit de natuur.

Toch zijn niet alle houten vloeren geschikt in combinatie met een warmtepomp. Waarom dit zo is en welke vloeren wel geschikt zijn leest u in dit artikel.

Item bekijken

Parket op vloerverwarming? Het kan echt!

Bij de combinatie van vloerverwarming met hout is de warmtedoorlatingsweerstand van de houten vloer zeer bepalend. Bauwerk Parkett onderscheidt zich op dit gebied met een toplaag en een HDF-onderdrager.

Item bekijken

PVC vloer in combinatie met vloerverwarming

Steeds meer woningen worden uitgerust met vloerverwarming, wat niet gek is aangezien het een waardevolle toevoeging is aan uw wooncomfort. Uiteraard moet u wel een vloer hebben die geschikt is voor vloerverwarming.

In dit artikel zal ik u informeren over de mogelijkheden met betrekking tot vloerverwarming in combinatie met een PVC vloer die belangrijk zijn.

Item bekijken

Laminaatvloer in combinatie met vloerverwarming

U bent bekend met de voordelen van laminaat: snel leggen, voordelig, ruime keuze en onderhoudsarm. Maar waar moet u op letten als u vloerverwarming wilt? De belangrijkste 4 punten leest u hier!

Item bekijken

Houten parket vloer in de olie of lak?

Het is eindelijk zover, uw mooie splinternieuwe vloer wordt gelegd door Friesland Parket. Alleen nu heeft u de vraag, “Moet ik dit nou laten lakken of kies ik voor oliën?”

Item bekijken

Een houten vloer met huisdieren? Dat kan!

Wanneer u de showroom binnenloopt bij Friesland Parket zal de vraag of u huisdieren heeft een van de eerste zijn van een verkoopadviseur. Niet omdat het de mogelijkheden beperkt, maar om u te informeren over de opties en gevolgen voor uw persoonlijke situatie.

Item bekijken

Uw houten vloer schoonmaken? Zo doet u dat!

Een schone vloer in uw kamers voelt frisser, is gezonder en is vaak minder onderhevig aan slijtage of beschadigingen.

Het schoonmaken en onderhouden van uw vloer hoeft geen tijdsintensief karwei te zijn. Wilt u weten hoe u eenvoudig uw houten vloer schoon houdt? U leest het hier!

Item bekijken

Wat is het verschil tussen hardwax, olie, boenwas en lak?

In dit artikel nemen we u mee in de verschillende mogelijkheden bij het afwerken van uw vloer. U heeft in de praktijk vier opties, zijnde lakken, oliën, boenwas en hardwax. Elk met unieke voordelen en nadelen. Wat zijn de verschillen tussen olie, hardwax, boenwas en lak?

Item bekijken

AR: Bekijk hoe een nieuwe vloer staat in uw EIGEN huis

Vanaf heden bieden we iedereen een GRATIS 3D visualisatie aan in onze showroom. Neem een digitale foto van uw kamer, en wij laten u zien hoe een andere vloer er uit ziet in die kamer!

Item bekijken

Ambitieus: De nieuwe lijn PVC-klikvloeren van Douwes Dekker

Douwes Dekker heeft onlangs een nieuwe lijn PVC-klikvloeren geïntroduceerd, genaamd: Ambitieus. Deze productlijn slaat naadloos aan bij de nieuwe trends en ontwikkeling op het gebied van PVC, lees nu verder!

Item bekijken

Herringbone: Visgraat Laminaat Vloeren

Het klassieke Herringbone motief, of visgraat, is een van de meest stijlvolle en geliefde legpatronen van houten vloeren. Nu beschikbaar als laminaat voor slechts

Item bekijken

Houten vloer kleuren

Een houten vloer heeft een zeer lange levensduur, toch kan het voorkomen na jaren leefplezier dat uw vloer bijna niet meer schoon is te krijgen of is beschadigd.

In een huis wordt nou eenmaal geleefd en daarnaast zit een ongeluk in een klein hoekje. Gelukkig is het niet direct nodig om een nieuwe houten vloer te laten leggen om die reden.

Item bekijken

Waarom kraakt mijn houten vloer?

Je hebt een nieuwe of bestaande houten vloer en je vloer kraakt. Een krakende vloer kan meerdere oorzaken hebben. Wij helpen je het kraken te verminderen.

Item bekijken

Woca Natuurzeep, hét onderhoudsmiddel voor uw houten vloer

Laten we er niet omheen draaien, een houten vloer is een grote aankoop waar je vele jaren plezier van verwacht. Goed onderhoud is daarin het verschil tussen

Item bekijken

Hoe verwijder ik direct vlekken uit mijn houten vloer?

Hoe zeer u ook uw best doet, de kans is aannemelijk dat er na verloop van tijd vlekken in uw houten vloer zullen ontstaan. In een huis wordt in immers geleefd. Maar hoe beperk je de schade zodat vlekken niet permanent te zien zijn?

Item bekijken

Verouderde eiken houten vloeren, naar keuze!

Verouderde eiken parketvloeren zijn momenteel zeer populair en vormen hierdoor een belangrijke trend! Een houten vloer kan op meerdere manieren worden verouderd en deze verouderingsprocessen voeren wij in onze eigen werkplaats uit.

Item bekijken

Houten Vloer White Wash Oliën?

We kunnen uw bestaande houten vloer een complete make-over geven door verschillende afwerkingen toe te passen. Een populaire afwerking is white wash olie. Deze lichte vloer veranderd uw ruimte in een frisse woning die extra opleeft doordat het natuurlijke licht weerkaatst op de vloer.

Item bekijken

Kan ik zelf mijn parketvloer schuren?

Zelf je parketvloer schuren, is dat verstandig? Lees de voor en nadelen van zelf schuren en maak gebruik van onze tips voor een perfect resultaat!

Item bekijken

Houten vloer op tegels met vloerverwarming, kan dat?

Dat een houten vloer prima samengaat met vloerverwarming is inmiddels bekend, maar hoe is dit wanneer je een tegelvloer hebt met vloerverwarming en je wilt een houten vloer? Om je hele bestaande tegelvloer te verwijderen is nogal veel werk dus liever leg je de nieuwe houten vloer over de bestaande tegelvloer heen, maar kan dat?

Item bekijken

Is een houten vloer geschikt voor in de keuken?

Houdt u rekening met huisdieren, leefomgeving, kinderen, professioneel gebruik en de invloed op uw vloer? Wij hebben voor elke situatie de ideale oplossing en adviseren u graag.

Item bekijken

Waarom een parketvloer?

Een parketvloer is een natuurproduct. Elke plank is anders en dit geeft het een hele unieke uitstraling die je bijna niet kunt nabootsen.

Item bekijken

Stijgende huizenprijzen, waar hout het op?

We weten allemaal hoe het voelt. U gaat verhuizen, heeft een budget, knippert 2x en het budget is op. Bij Friesland Parket geloven we in de hoogste kwaliteit voor de laagste prijzen. Het maximale uit uw budget halen en (zo dicht mogelijk) bij uw droomvloer te komen.

We hebben 4 tips verzameld waarvan onze klanten hebben aangegeven het meest aan gehad te hebben.

Item bekijken

Gefilmd bij Friesland Parket voor RTL 4 TV-programma

Voor een nieuw programma dat uitgezonden gaat worden op RTL 4 is Friesland Parket benaderd om een item te filmen over vloeren. Eigenaar
Lammert Atsma deelt zijn kennis over houten vloeren, PVC en laminaat vanuit de showroom in Heerenveen.

Item bekijken

Friesland Parket is Douwes Dekker Dealer van het Jaar!

Friesland Parket is door Douwes Dekker® uitgeroepen tot Dealer van het Jaar 2019. Van 263 dealers in Nederland en België is de vloerenspecialist uit Heerenveen de onbetwiste topverkoper, een unieke prestatie.

Item bekijken

Een PVC-vloer

Het product heeft een echte hout uitstraling wat er voor zorgt dat iedereen denkt dat het een houten vloer is. Het is gemakkelijk in onderhoud en daarom ideaal voor mensen die weinig tot geen onderhoud willen plegen aan hun vloer.

Item bekijken

De juiste ondervloer

Wanneer u ervoor kiest om uw vloer zwevend te leggen moet je daarvoor de juiste ondervloer voor kiezen. Ondervloeren worden voornamelijk gebruikt wanneer er een houtenvloer of een laminaatvloer gelegd wordt.

Item bekijken

Luchtbevochtigers

Is de luchtvochtigheid in je woning al een lange tijd te laag en heb je al krimpnaden ontdekt? Wacht dan niet te lang met het toevoegen van vocht. Als er eenmaal scheuren ontstaan dan zijn deze lastig te repareren.

Item bekijken

Geschikte plinten

U heeft bij Friesland Parket een prachtige vloer gekozen helemaal naar je wens, maar je moet nog een randafwerking uitzoeken. De randen rondom de muur worden afgewerkt met een mooie plint. Iedere vloer- of houtsoort heeft weer een andere afwerking. Onderstaand zal ik het e.e.a. toelichten over de verschillende soorten randafwerkingen.

Item bekijken
  "Voor informatie of een afspraak kunt u altijd bellen met 0513 – 626 507
Contact

Onze merken

Houten vloeren

Een houten vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Houten vloeren

Parket vloeren

Een parket vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Parket vloeren

Laminaat vloer

Laminaat heeft een kunststoffen bovenlaag en is daarmee slijtvast en onderhoudsarm.

Laminaat vloer

Frieslandparket

4.6
gebaseerd op 5 beoordelingen

Herman Ostendorf

28-02-2019
Ik heb (op aanraden van familielid) Friesland Parket ingeschakeld om onze hardhouten Merbau visgraat vloer op te laten knappen. Ze kwamen eerst langs voor inventarisatie en advies. Na het schuren is het opnieuw in de olie gezet en ziet er weer uit als een compleet nieuwe vloer. Zeer goed en vriendelijk geholpen.

J. Huizinga

28-02-2019
Zeer tevreden met onze door Friesland Parket geleverd en gelegde parket vloer. Uiteraard na het ontvangen van deskundig en professioneel advies door één van de verkopers. Bedankt heren!

Jos De Bres

19-04-2018
Via de website van Osmo kwam ik bij deze Friese onderneming uit. Er was een probleem. Ik dacht dat ik € 55 moest betalen, dat stond als actieprijs aangegeven. Echter toen ik mijn bestelling wilde plaatsen, verscheen een bedrag van € 63. Nadat Sander mij de situatie had uitgelegd, waaruit bleek dat deze fout niet aan hun lag, waren zij toch zo sportief om het product aan mij te leveren voor € 55. Bravo Sander én collega's.

Auke Swart

07-02-2016
Onze parketvloer moest geschuurd en van nieuwe kleurolie worden voorzien. Vriendelijk en deskundig advies, zowel in de winkel als thuis. Daarna werd de klus volgens afspraak uitgevoerd. Helaas bleek er kleurverschil te zien in de vloer. Na beoordeling van het probleem heeft Friesland Parket er alles aan gedaan om dit onverklaarbare fenomeen op te lossen . Uiteindelijk is de vloer opnieuw licht geschuurd en opnieuw in de olie gezet, zonder extra kosten. Daarna was de vloer weer mooi. Kortom: vriendelijk, goed en deskundig advies en wat misschien nog wel belangrijker is, een uitstekende service.

P. Jonker

28-07-2015