Specialist hout op vloerverwarming
Ambachtelijk vakwerk
Kom langs in onze showroom

Tapis

De traditionele parketvloer

Bezig met laden...

Traditioneel Parket

Wanneer mensen spreken over een parketvloer, is dit in de regel een tapis parketvloer. Tapis parketvloeren zijn de ‘crème de la crème’ onder de houten vloeren. Bij tapis worden massief houten stroken in een laag van 6-10 mm aangebracht. De delen bedekken uw vloer als een soort ‘tapijt’. Bij een tapis vloer heeft u ruime keuze uit afwerkingen, houtensoorten en legpatronen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw vloer af te werken met een band, bies of een combinatie hiervan.

 

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina

Voordelen van tapis

  • Stabiel: deze houten vloer werkt niet of nauwelijks
  • Stil: minimaal loopgeluid op tapis
  • Keuze: ruime keuze in afwerking, houtsoorten en legpatronen
  • Geschikt voor op vloerverwarming volverlijmd met een mozaïek ondervloer

Aandachtspunten

  • Tapis is niet zonder ervaren parketteur te plaatsen
  • Een kwalitatief goede ondervloer is noodzakelijk
  • Plaatsen van de vloer kan meerdere dagen in beslag nemen

Tapis is parket met een (hout) dikte van 6-10 mm en heeft geen mes- en groefverbinding. 

De spijkertjes die gebruikt worden zitten ongeveer 2 mm diep en na meermalig schuren komt u het spijkerkopje tegen. Dat kan overigens een keer dieper gedreveld worden. Bij een 6,2 mm dikke houtlaag is de effectieve toplaag uiteindelijk 3,5 mm.

Tapis wordt opgebouwd uit 2 lagen: een tussenvloer van mozaïek of spaanplaat (volgens E1-norm) en de massief houten bovenlaag.

De tussenvloer wordt op de ondervloer gelijmd bij o.a. zand- en cementvloeren of geschroefd/gekramd bij houten ondervloeren. Hierna wordt het parket erop gelijmd en gespijkerd.

De spijkergaatjes worden gestopt met een ‘papje’ dat gemaakt wordt van het schuurstof van de vloer zelf, vermengd met een bindmiddel. Deze vulpasta wordt over de vloer uitgestreken en vult de spijkergaatjes en eventuele kiertjes.

Hierna wordt het parket geschuurd, gepolijst en naar keuze afgewerkt.

Bij het plaatsen van tapis vloeren komt het ambachtelijke aspect van parket het sterkst naar voren.

Een schitterend strak afgewerkte parketvloer die uitsluitend door ervaren parketteurs gelegd kan worden. Er zijn vele vormen en patronen mogelijk, zoals visgraat, Hongaarse punt, stervormen en blokmotieven. Voor banden en biezen zijn diverse mogelijkheden beschikbaar.