Specialist hout op vloerverwarming
Ambachtelijk vakwerk
Kom langs in onze showroom

PVC

De zorgeloze vloer

Bezig met laden...

PVC vloeren

Een vloer die nagenoeg onverwoestbaar, hygiënisch én stijlvol is. Dat zijn de kenmerken van een PVC vloer. Een PVC vloer is geschikt voor elke ruimte. Door de waterbestendige eigenschappen is het ook nog eens prima in badkamers toe te passen.

U heeft keuze uit verschillende kleuren, formaten en legpatronen (zoals visgraat PVC). Daarnaast kunt u ook kiezen voor Click-PVC. Deze soort is ideaal toe te passen bij renovaties.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 377

per pagina

Waarom kiezen voor PVC?

Bij Friesland Parket hebben we naast echt houten vloeren en laminaat ook PVC in het assortiment. Dit omdat we geloven dat we u zo de perfecte vloer kunnen aanbieden, die past bij al uw wensen en leefgewoonten. Een aantal voordelen die PVC vloeren hebben:

 • Zeer duurzaam; uw nieuwe vloer heeft een bijzonder lange levensduur
 • Geluiddempend; drukbezochte open ruimtes of appartementen zijn stiller met PVC
 • Het materiaal voelt van zichzelf warm aan de voeten
 • Hoge slijtvastheid; zelfs bij intensief bedrijfsmatig gebruik is PVC het overwegen waard
 • Uiterst geschikt voor vloerverwarming; lage warmtedoorlaatweerstand (RC-waarde)
 • Onderhoudsvriendelijk; schoonmaken is het enige benodigde onderhoud
 • Antistatisch; geschikt voor mensen met (stof)allergieën

Wat is PVC?

Polyvinylchloride is een veel gebruikte kunststof dankzij het duurzame karakter. Leidingen, buizen, speelgoed en kozijnen worden gemaakt van PVC. Sinds een aantal jaar wordt PVC ook speciaal gemaakt voor gebruik als vloerdecoratie waarbij het bedrukt wordt met verschillende decors. Over het decor zit nog een beschermlaag om de print en het pvc te beschermen.

PVC vloer kopen in combinatie met vloerverwarming

Vloerverwarming onder PVC is een uitstekende combinatie, aangezien PVC een lage warmtedoorlaatweerstand heeft en het daarnaast uiterst dun gefabriceerd kan worden terwijl het alle slijtvaste eigenschappen behoudt. Een vloer van 2mm dik laat per definitie gemakkelijker de warmte van vloerverwarming door dan een van 10mm dik. Wij raden u in dit geval wel aan advies in te winnen bij een ervaring partij op het gebied van PVC vloeren in combinatie met vloerverwarming.

Geschikt voor iedere ruimte

Een PVC vloer is geschikt voor elke ruimte. Door de waterbestendige eigenschappen is het prima in badkamers toe te passen. Naast plak PVC vloeren die direct verlijmd worden op de ondervloer, is er ook een variant die zwevend te leggen is: Click PVC. Deze soort is ideaal toe te passen bij renovaties. De 5 mm dikke PVC kan gemakkelijk over bestaande harde vloeren gelegd worden.

Pvc vloer kopen: keuze uit vele natuurlijke dessins

Met een pvc vloer heeft u niet alleen aan een duurzame maar ook aan een stijlvolle vloer. Er zijn bijzonder veel dessins te koop. Denk aan imitaties van hout, cement, marmer, hardsteen en andere prints in diverse kleurstellingen. De gelijkenis met natuurlijke materialen is bij pvc erg groot. Kom het zelf ervaren in onze showroom.

Bestand tegen extra intensief gebruik

Bij intensief huishoudelijk of bedrijfsmatig gebruik is pvc absoluut het overwegen waard. De slijtvastheid, maar ook de makkelijk te behandelen en hygiënisch te reinigen afwerking maakt het geschikt voor vele toepassingen. Pvc-vloeren worden gebruikt in woningen, maar ook in restaurants, sportkantines, kinderdagverblijven, winkels en andere bedrijfsruimtes. Laat u informeren over de eigenschappen van pvc voor u gaat kopen. Stel ons gerust uw vragen.

 

Een aantal voordelen die PVC vloeren hebben:

 • Zeer duurzaam; uw nieuwe vloer heeft een bijzonder lange levensduur
 • Geluiddempend; drukbezochte open ruimtes of appartementen zijn stiller met PVC
 • Het materiaal voelt van zichzelf warm aan de voeten
 • Hoge slijtvastheid; zelfs bij intensief bedrijfsmatig gebruik is PVC het overwegen waard
 • Uiterst geschikt voor vloerverwarming; lage warmtedoorlaatweerstand (RC-waarde)
 • Onderhoudsvriendelijk; schoonmaken is het enige benodigde onderhoud
 • Antistatisch; geschikt voor mensen met (stof)allergieën

Wat is een dryback PVC vloer?

Dryback pvc wordt ook wel plak pvc genoemd, omdat de dunne stroken direct worden verlijmd op de dekvloer. Je begrijpt vast dat het belangrijk is dat de dekvloer egaal is. Om dit te realiseren wordt de dekvloer vóór het plaatsen van plak pvc altijd eerst geëgaliseerd. Het grootste voordeel van deze dunne pvc stroken is dat ze uitstekend combineren met vloerverwarming. De warmte van de vloerverwarming ondervindt nauwelijks weerstand door de bovenliggende dunne pvc vloer, waardoor je extra rendement uit je vloerverwarming haalt. Daarnaast is plak pvc geluiddempend, omdat de pvc stroken direct verlijmd worden aan de dekvloer.

De voordelen van een plak pvc vloer?

 • Wordt verlijmd aan de dekvloer, daardoor heb je geen ondervloer nodig.
 • Is door zijn goede warmtedoorlaatbaarheid perfect voor vloerverwarming.
 • Je hebt nagenoeg geen last van loopgeluid in de ruimte.
 • Je hoeft geen plinten te gebruiken, omdat de vloer strak tegen de muur gelegd kan worden.

Wat moet je weten over een click pvc vloer

Bij click pvc klemmen de stroken zich door middel van een clickverbinding aan elkaar vast. Een click pvc vloer is eenvoudig zelf te leggen en vergelijkbaar met de legwijze van een laminaatvloer. Indien de dekvloer voldoende egaal is, hoef je geen ondervloer meer te plaatsen. Alle click pvc stroken egaliseren oneffenheden tot 5 mm per 2 meter. De planken met clickverbinding zijn namelijk al voorzien van een egaliserende onderlaag van 1 millimeter. Een pvc vloer met clickverbinding is gemakkelijk zelf te leggen, uit elkaar te halen en mee te verhuizen.

 

 

 

Alle voordelen van een click pvc vloer op een rijtje

 • Kan over kleine oneffenheden worden gelegd. Dit zorgt ervoor dat egaliseren niet nodig is.
 • Door de geluidsreducerende onderlaag hebben jouw onderburen geen last van jouw contactgeluid. Dit is dus perfect voor appartementen!
 • Hoeft niet aan de dekvloer verlijmd te worden en is eenvoudig te leggen.
 • Kun je gemakkelijk verwisselen of meeverhuizen naar een volgende woning.