Specialist hout op vloerverwarming
Ambachtelijk vakwerk
Kom langs in onze showroom

Diensten

In vertrouwde handen sinds 1978

Bezig met laden...

Diensten

Friesland Parket vindt kwaliteit en persoonlijke service belangrijk. Voor het benodigde onderhoud en het oplossen van beschadigingen komen we bij u op locatie kijken. Wij geven u gericht advies en desgewenst voeren wij het ook voor u uit. Ook voor nieuw parket, bijvoorbeeld ter aanvulling of aanheling van de bestaande vloeren, beschikken wij over een uitgebreid assortiment.

Houten vloer lakken of oliën

Als eigenaar van een houten vloer is u verteld dat een goede parketvloer wel 50-100 jaar meegaat. Wanneer het nodig is kan een houten vloer worden geschuurd, zodat deze een tweede leven krijgt. Friesland Parket is al 40 jaar dé specialist op het gebied van schuren, lakken en oliën van houten vloeren.

Parketvloer schuren

Wanneer je in het bezit bent van een houten vloer, weet dan dat deze wel 50-100 jaar mee kan gaan. Het is namelijk de afwerklaag welke slijt. Tijdig schuren, ca. eens in de 10-15 jaar zorgt ervoor dat de vloer mooi blijft. Wanneer men tijdig schuurt hoeven we maar 0,5 mm weg te schuren (de afwerklaag). Is de slijtage in de afwerklaag groter dan dienen we meer weg te schuren.

Parketvloer lakken

Een gelakte parketvloer met watergedragen 2 componenten projectlak is nagenoeg onderhoudsvrij voor ca. 15 jaar, afhankelijk van de lak en de intensiteit van gebruik. Het is gebruikelijk om naast de grondlak, tweemaal af te lakken voor het mooiste resultaat.

Voor een glanzende afwerking is het lakken van uw vloer noodzakelijk. Naast glanzende lak bieden wij tegenwoordig ook matte en extreem matte lak (onbehandelde look) varianten voor uw houten vloer.

Goed om te weten:

 • Uw parketvloer lakken beschermt tegen vloeistoffen
 • Onderhoudsarm; stofzuigen en dweilen is voldoende
 • Tussentijds onderhouden met een polish is mogelijk

Parketvloer oliën

Het proces van een vloer verzadigen met olie, waardoor poriën van het hout worden afgesloten voor vloeistoffen en vuil, noemen we simpelweg oliën. U kiest voor oliën van parketvloeren wanneer een matte, natuurlijke uitstraling gewenst is.

Goed om te weten:

 • Natuurlijke uitstraling
 • 50 kleur mogelijkheden
 • Onderhoud aan te raden elke 2-3 jaar
 • Uitstekend plaatselijk bij te werken

Eindresultaat

Heeft u geen ervaring maar wel hoge verwachtingen van het eindresultaat? Of wilt u zo snel mogelijk weer gebruik kunnen maken van uw parketvloer? Laat ons een offerte maken en u zult verrast zijn dat onze ervaring, service en garantie allemaal in die overzichtelijke prijs per m2 passen.

Onderhoud van houten vloeren

Onderhouden is behouden, u kent het wel. Dat gaat ook zeker op bij houten vloeren. Met het juiste onderhoud is uw parket weer in top staat. Wij vermijden de woorden nieuwstaat, omdat u wellicht juist het karakter van een oude vloer waardeert. Dus ook het in top staat brengen van “oud ogende” vloeren is een optie!

Renovatie vergt vakmanschap

Renoveren van uw parketvloer kan periodiek of incidenteel. Wij raden onze cliënten aan eens in de ca. 15 jaar de vloer te renoveren, door de toplaag te schuren. Afhankelijk van het gebruik, er zijn ook vloeren die met gemak 20 jaar of langer mooi blijven. Hoe dieper de slijtage van dagelijks gebruik is, hoe meer we moeten weg schuren voor een egale vloer.

Incidentele renovatie is als er bijvoorbeeld schade is ontstaan. Denk hierbij aan diepe krassen door het verplaatsen van meubelen of putjes van hoge hakken wat u als storend ervaart.

Wanneer u uw vloer een tweede leven gunt, kunt u kiezen voor een andere afwerking dan u had. Verschillende kleuren en lakken zijn mogelijk waardoor u een compleet nieuwe vloer krijgt, zonder een nieuwe vloer te kopen.

Herstel van brandschade en/of waterschade

Heeft u te maken gehad met brand of waterschade, dan kunnen de gevolgen voor uw houten vloer ernstig zijn. Friesland Parket heeft een uitmuntende reputatie in het opknappen of aanhelen van bestaande vloeren. Door ons niveau van professionaliteit bieden wij een resultaat dat oogt als een nieuw gelegde vloer.

Hierdoor bent u in staat een gedeelte van uw vloer te vervangen zonder zichtbaar onderscheid van de originele vloer. Bel onze schade expert bij brand- en waterschade direct voor het beoordelen en uitvoeren van herstelwerkzaamheden.

Bescherm uw parket vloer

Voorkomen is beter dan genezen en met die gedachte raden we sterk aan gebruik te maken van vilt onder uw meubelen om krassen tegen te gaan. Vraag in de showroom een doorverwijskaart en krijg 5% korting op uw bestelling bij Floorfriendly. De producten van Floorfriendly voorkomen problemen:

 • Plaatselijke slijtage van uw houten vloer
 • Moeilijk te herstellen krassen en deuken
 • Lawaai van stoelen als u ze verschuift
 • Plakviltjes die losgaan of lijmresten achter laten op uw vloer

Misschien bent u in staat zelf werkzaamheden te doen om uw vloer langer mooi te houden. Voor onderhoudsmiddelen en zelfs boenmachines bent u bij Friesland Parket aan het juiste adres.

Advies nodig? Wij komen bij u langs

Friesland Parket vindt kwaliteit en persoonlijke service belangrijk. Voor het benodigde onderhoud en het oplossen van beschadigingen komen graag bij u op locatie kijken. Wij geven u gericht advies en desgewenst voeren wij het ook voor u uit. Ook voor nieuw parket, bijvoorbeeld ter aanvulling of aanheling van de bestaande vloeren, beschikken wij over een uitgebreid assortiment.

Vertel ons uw wensen

Bij het opknappen van uw houten vloer bent u na het schuren vrij om te kiezen voor de afwerking zonder gebonden te zijn aan de afwerking uit het verleden. Zo zou u ervoor kunnen kiezen om in plaats van opnieuw te lakken uw parketvloer van kleur te veranderen met een trendy white wash olie bijvoorbeeld.

Uw persoonlijke situatie is van belang voor de keuze in de afwerking. Houdt u rekening met huisdieren, leefomgeving, kinderen, professioneel gebruik en de invloed op uw vloer? Wij hebben voor elke situatie de ideale oplossing.