location_on   Pompmakker 7, Heerenveen     phone   0513 – 626 507
menu

Houten vloer kopen

Overweegt u een nieuwe houten vloer te kopen? Of u nu in een renovatie of verhuizing zit, een parket vloer bepaalt voor een groot deel de sfeer in de kamer.

Van de houten vloeren van Friesland Parket kunt u decennia genieten!

Weet u wat de mogelijkheden zijn voor de uitstraling van uw vloer? Houdt u rekening met praktische zaken zoals geluid, gebruik en bijvoorbeeld vloerverwarming? En wat zijn de kosten die komen kijken bij het aanschaffen van een houten vloer?

Onze ervaren verkoopadviseurs laten u graag uw perfecte vloer ervaren in de vernieuwde showroom.

Voordat u begint

Naast houten vloeren, bieden we ook laminaat, PVC en bamboe vloeren aan.

Heeft u al een houten vloer, dan is een compleet nieuwe houten vloer kopen misschien overbodig. Wij kunnen uw oude houten vloer mogelijk nieuw leven inblazen door te Schuren, lakken en oliën.

De keuze die we u aanbieden in vloeren is zeer divers en daar mag u gerust de tijd voor nemen.

Naast 40 geschikte houtsoorten zijn er meer keuzes te maken zoals soort en kleur oppervlakteafwerking en bewerkingen als roken, stomen of veroudering. Verschillende breedtes planken, vellingskanten, legpatronen… Kijkt u vooral eens op de inspiratie pagina voor voorbeelden.

Kom naar de showroom zodat we u compleet kunnen informeren en vooral zodat u de verschillende (houten) vloeren kunt voelen, zien en ervaren.

Massief houten vloer

De naam zegt het al, massief houten vloeren, met diktes van circa 21mm.

Voordelen van massief

 • Stil minimaal loopgeluid
 • Keuze ruime keuze in afwerking, houtsoorten en legpatronen
 • Isolerend geen ondervloer vereist, direct te plaatsen op een balklaag


Aandachtspunten

 • plaatsen van de vloer kan meerdere dagen in beslag nemen
 • hout werkt bij schommelingen temperatuur en luchtvochtigheid

In het verleden werden massieve vloeren direct geplaatst op een balklaag. Er is een trend zichtbaar dat deze methode vaker gebruikt wordt door haar sterk isolerende werking.

De massieve vloerdelen hebben een mes- en groefverbinding en zijn leverbaar in verschillende breedtes. De totale dikte van de vloerdelen is in drie gedeeltes op te splitsen: ongeveer 1/3 zit aan de onderkant (onder de mes- en groefverbinding) en is nodig voor de plaatsing op de balklaag.

De mes- en groefverbinding is ook ca. 1/3 van de dikte, de overige 1/3 zit boven deze verbinding. Dit is de effectieve houtlaag; de laag die later afgeschuurd kan worden wanneer de vloer een opknapbeurt nodig heeft.

Een massief houten vloer is in gebruik niet zo verschillend van een gelaagde of traditioneel parket. De keuze wordt vaak bepaald door de uitstraling en het woongenot.

Door de relatief eenvoudige manier van produceren wordt de prijs voornamelijk bepaald door de kwaliteit van het hout. Gezien de dikte van de vloer zijn de prijzen dan bijzonder aantrekkelijk.

Multiplank (samengesteld)

Bij een multiplank vloer wordt de uitstraling van een massieve plankenvloer gecombineerd met de voordelen van traditioneel parket.

De vloerdelen zijn een combinatie van een stabiele tussenlaag, meestal watervaste multiplex, waarop massief houten delen van 3 tot 6 mm fabrieksmatig zijn verlijmd.

Voordelen van multiplanken

 • DIY gemakkelijk zelf te plaatsen
 • Direct kant en klaar afgewerkt, direct te gebruiken na plaatsing
 • Multipurpose zowel zwevend als verlijmd te plaatsen
 • Akoestiek ook geschikt voor grotere ruimtes
 • Afwerking volledig naar keuze, zonder spijkergaatjes


Aandachtspunten

 • bij zwevend gelegd enig loopgeluid
 • bij vast geplaatst kan het plaatselijk hol klinken
 • bij vast geplaatst is een kwalitatief goede ondervloer noodzakelijk

Multiplanken zijn, mits goed opgebouwd en geconstrueerd, bijzonder stabiel in relatie tot de breedte van de plank (tot ruim 30 cm) en totale afmeting. De meest toegepaste toplaag diktes zijn 4 of 6 mm waardoor de vloer een aantal keren geschuurd kan worden, voor een verbeterde levensduur.

Veel multiplank vloeren zijn geschikt voor gebruik bovenop vloerverwarming systemen.

Multiplank vloerdelen kunnen zowel zwevend worden geplaatst als rechtstreeks verlijmd op de ondervloer.

Het vooraf verlijmen op de tussenlaag levert een aanzienlijke tijdwinst op. Bovendien ontstaat door de gelaagde opbouw van de vloer een zeer stabiel geheel.

Deze samengestelde vloer is daardoor veel minder gevoelig voor wisselingen van de relatieve luchtvochtigheid dan een massief houten vloer en heeft geen spijkergaatjes, zoals bij de tapis vloeren

Hout op vloerverwarming

Het comfort van vloerverwarming in combinatie met de look & feel van parket, wij maken het mogelijk voor u.

Friesland Parket is exclusief dealer van Bauwerk. Bauwerk heeft een assortiment houten vloeren ontwikkeld specifiek voor gebruik op vloerverwarming.

Unieke aspecten hout op vloerverwarming

 • Maatvast bij een relatieve luchtvochtigheid vanaf 30%
 • Gegarandeerd lage RC waarde vanaf 0.0495m2/kW
 • Hoogste rendement bij houten vloeren, dus meer comfort tegen lagere energiekosten

In onze showroom staat een speciale presentatie die alle kanten van hout op vloerverwarming belicht.

Wat is het verschil?

De keuzes zijn legio en daar mag u gerust de tijd voor nemen. Kom het hout in werkelijkheid voelen en bekijken, want er zijn oneindig veel mogelijkheden.

Meer dan 40 geschikte houtsoorten, meerdere mogelijkheden voor soort en kleur van de oppervlakteafwerking, al dan niet gecombineerd met roken, stomen of veroudering, keus uit breedtes, vellingskanten, legpatroon, enz. Daar hebben we het later wel over.

Deskundig advies: welke houten vloer is geschikt voor mij?

Daar waar u een muur kunt overschilderen en meubels kunt wisselen, is een vloer een keuze waar u langere tijd mee moet leven.

Dat nemen wij bij Friesland Parket uiterst serieus. Al 40 jaar geven wij advies op basis van kennis en ervaring, en dat delen we graag (met een kop koffie) met u in onze ruime showroom in Heerenveen.

Wij zorgen dat de vloer die perfect bij u past, perfect passend bij u gelegd wordt!

  "Voor informatie of een afspraak kunt u altijd bellen met 0513 – 626 507
Contact

Onze merken

Houten vloeren

Een houten vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Houten vloeren

Parket vloeren

Een parket vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Parket vloeren

Laminaat vloer

Laminaat heeft een kunststoffen bovenlaag en is daarmee slijtvast en onderhoudsarm.

Laminaat vloer

Frieslandparket

4.6
gebaseerd op 5 beoordelingen

Herman Ostendorf

28-02-2019
Ik heb (op aanraden van familielid) Friesland Parket ingeschakeld om onze hardhouten Merbau visgraat vloer op te laten knappen. Ze kwamen eerst langs voor inventarisatie en advies. Na het schuren is het opnieuw in de olie gezet en ziet er weer uit als een compleet nieuwe vloer. Zeer goed en vriendelijk geholpen.

J. Huizinga

28-02-2019
Zeer tevreden met onze door Friesland Parket geleverd en gelegde parket vloer. Uiteraard na het ontvangen van deskundig en professioneel advies door één van de verkopers. Bedankt heren!

Jos De Bres

19-04-2018
Via de website van Osmo kwam ik bij deze Friese onderneming uit. Er was een probleem. Ik dacht dat ik € 55 moest betalen, dat stond als actieprijs aangegeven. Echter toen ik mijn bestelling wilde plaatsen, verscheen een bedrag van € 63. Nadat Sander mij de situatie had uitgelegd, waaruit bleek dat deze fout niet aan hun lag, waren zij toch zo sportief om het product aan mij te leveren voor € 55. Bravo Sander én collega's.

Auke Swart

07-02-2016
Onze parketvloer moest geschuurd en van nieuwe kleurolie worden voorzien. Vriendelijk en deskundig advies, zowel in de winkel als thuis. Daarna werd de klus volgens afspraak uitgevoerd. Helaas bleek er kleurverschil te zien in de vloer. Na beoordeling van het probleem heeft Friesland Parket er alles aan gedaan om dit onverklaarbare fenomeen op te lossen . Uiteindelijk is de vloer opnieuw licht geschuurd en opnieuw in de olie gezet, zonder extra kosten. Daarna was de vloer weer mooi. Kortom: vriendelijk, goed en deskundig advies en wat misschien nog wel belangrijker is, een uitstekende service.

P. Jonker

28-07-2015