Specialist hout op vloerverwarming
Ambachtelijk vakwerk
Kom langs in onze showroom

Vloerverwarming

Door Frieslandparket verzorgd, ontzorgt.

Bezig met laden...

Vloerverwarming door ons verzorgd, ontzorgt.

Vloerverwarming binnen één dag!

Wij ontzorgen u volledig en leveren uitstekende service en kwaliteit.

Bij Friesland Parket heeft u de keuze uit infrezen, droogbouw of natbouw. Wij zijn specialist in afgiftesystemen met lage- en hoge temperatuur verwarming.

Wij vertellen u hier dan ook graag meer over en bezoek onze showroom voor een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs

Soorten constructie- of draagvloeren

  • Houten constructievloer op balklaag: Een opbouw met Warp, fermacell- of kunstofplaten, evt. met isolatie aan de onderzijde.
  • Beton constructievloer: Vloerverwarming infrezen in de cementdekvloer.

Infrezen:

Het infrezen van vloerverwarming gebeurt door middel van een freesmachine met diamantslijpschijven en gebeurt stofvrij. Hierna worden de buizen in de sleuven gedaan en wordt er een unit geplaatst. Daarna vullen en egaliseren wij de vloer waarna ze klaar is om te worden voorzien van een houten-, pvc-, of laminaatvloer.

De leidingen van de vloerverwarming worden altijd in een specifiek patroon gelegd. Meestal is dat een slakkenhuispatroon. Bij dit patroon wordt de warmte goed over de vloer verdeeld en komen de buizen 10 of 20 centimeter van elkaar af te liggen (hoofdverwarming 10 cm, bijverwarming 20 cm).

Belangrijk; de betonnen draagvloer dient geïsoleerd te zijn, als dat niet het geval is kan men beter niet infrezen. De warmte van de vloerverwarming moet naar boven gaan en wanneer de ondergrond koud is verliest men warmte en is het rendement van de vloerverwarming laag.

 

 

Opbouw:

Naast gebonden vloerverwarming bieden wij ook de Warp droog-en natbouwsystemen aan.

  • Natbouw: SpeeTile: is een opbouwsysteem wat wordt geplaatst op de cementvloer en is ongeveer 15 mm dik. De buisjes in de kunststof drager worden dichtgemaakt met een vulmassa, waarna de vloer geëgaliseerd wordt.

  • Droogbouw: SpeeTherm is een droogbouw systeem met een hoge thermische waarde. Speetherm bestaat uit een isolatieplaat met daarin een aluminium plaat waarin de buisjes zich bevinden. De buisjes liggen aan het oppervlak en de aluminium plaat geleidt de warmte waardoor een super warmteoverdracht plaatsvindt. Het product geeft een heel hoog rendement. Men kan er geen vloeren op verlijmen, zwevende plaatsing met ondervloer is mogelijk. Hout-, pvc- en laminaatvloeren kunnen worden toegepast.

Isolatie:

Als uw vloer niet (goed) geïsoleerd is bieden wij de volgende opbouwmogelijkheden:

  • Fermacell: Hierbij wordt gebruik gemaakt van gips gebonden platen met isolatie wol. Hierin kan worden gefreesd, waarna de sleuven dichtgezet worden met gipsmortel.
  • XPS: Dit zijn platen die veel lucht bevatten. Lucht isoleert. Deze platen kunnen gelegd worden onder alle opbouwvloeren.
  • Aerotherm: Dit is een thermische isolatie vloeistof van 3 mm dik en qua isolatieaarde vergelijkbaar met 10 cm glaswol.