Specialist hout op vloerverwarming
Ambachtelijk vakwerk
Kom langs in onze showroom

Onderhoud van houten vloeren

Niet duur & altijd verstandig

Bezig met laden...

Onderhoud van houten vloeren

Onderhouden is behouden, u kent het wel. Dat gaat ook zeker op bij houten vloeren. Met het juiste onderhoud is uw parket weer in top staat. Wij vermijden de woorden nieuwstaat, omdat u wellicht juist het karakter van een oude vloer waardeert. Dus ook het in top staat brengen van “oud ogende” vloeren is een optie!

Renovatie vergt vakmanschap

Renoveren van uw parketvloer kan periodiek of incidenteel. Wij raden onze cliënten aan eens in de ca. 15 jaar de vloer te renoveren, door de toplaag te schuren. Afhankelijk van het gebruik, er zijn ook vloeren die met gemak 20 jaar of langer mooi blijven. Hoe dieper de slijtage van dagelijks gebruik is, hoe meer we moeten weg schuren voor een egale vloer.

Incidentele renovatie is als er bijvoorbeeld schade is ontstaan. Denk hierbij aan diepe krassen door het verplaatsen van meubelen of putjes van hoge hakken wat u als storend ervaart.

Wanneer u uw vloer een tweede leven gunt, kunt u kiezen voor een andere afwerking dan u had. Verschillende kleuren en lakken zijn mogelijk waardoor u een compleet nieuwe vloer krijgt, zonder een nieuwe vloer te kopen.

Herstel van brandschade en/of waterschade

Heeft u te maken gehad met brand of waterschade, dan kunnen de gevolgen voor uw houten vloer ernstig zijn. Friesland Parket heeft een uitmuntende reputatie in het opknappen of aanhelen van bestaande vloeren. Door ons niveau van professionaliteit bieden wij een resultaat dat oogt als een nieuw gelegde vloer.

Hierdoor bent u in staat een gedeelte van uw vloer te vervangen zonder zichtbaar onderscheid van de originele vloer. Bel onze schade expert bij brand- en waterschade direct voor het beoordelen en uitvoeren van herstelwerkzaamheden.

Bescherm uw parket vloer

Voorkomen is beter dan genezen en met die gedachte raden we sterk aan gebruik te maken van vilt onder uw meubelen om krassen tegen te gaan. Vraag in de showroom een doorverwijskaart en krijg 5% korting op uw bestelling bij de Parkethal. De producten van de Parkethal voorkomen problemen:

  • Plaatselijke slijtage van uw houten vloer
  • Moeilijk te herstellen krassen en deuken
  • Lawaai van stoelen als u ze verschuift
  • Plakviltjes die losgaan of lijmresten achter laten op uw vloer

Misschien bent u in staat zelf werkzaamheden te doen om uw vloer langer mooi te houden. Voor onderhoudsmiddelen en zelfs boenmachines bent u bij Friesland Parket aan het juiste adres.

Advies nodig? Wij komen bij u langs

Friesland Parket vindt kwaliteit en persoonlijke service belangrijk. Voor het benodigde onderhoud en het oplossen van beschadigingen komen graag bij u op locatie kijken.

Wij geven u gericht advies en desgewenst voeren wij het ook voor u uit. Ook voor nieuw parket, bijvoorbeeld ter aanvulling of aanheling van de bestaande vloeren, beschikken wij over een uitgebreid assortiment.