Trapbekleding en visgraat vloer: één geheel in een monumentale woning

In ons werk komen we op veel mooie plekken, zoals dit prachtige monumentale pand in Sneek. Hier mochten we een nieuwe houten visgraat vloer leggen in de woonkamer, keuken en de hal. Ook hebben we de trap bekleed in hetzelfde hout.

Monumentaal gevoel

Uw vloer is letterlijk de basis van uw interieur. Een belangrijke keuze, die u waarschijnlijk niet vaak zult herzien. Kiest u iets wat u écht mooi vindt?

Over Bauwerk

Bij Friesland Parket kunt u terecht voor een zeer uitgebreid assortiment aan houten vloeren, PVC en laminaat van diverse merken. Bauwerk is ons paradepaard: de hoogste kwaliteit houten vloeren, gemaakt met Zwitserse precisie. Bauwerk vloeren behoren tot de absolute top van Europese parketfabrikanten en bieden innovatieve en "gezonde" houten vloeren.

Wanneer u vloerverwarming heeft, is Bauwerk de beste keuze vanwege een uitzonderlijk lage warmteweerstand ten opzichte van traditionele houten vloeren. Mogelijk kent u de vloeren al, vroeger werd het in Nederland verkocht onder de merknaam Bruynzeel Parket.

Specificaties van de vloer

Voor deze klant hebben we een lichte kleur eiken houten visgraat vloer met 13 x 65 cm planken, met band en vol verlijmd op de ondergrond. Voor de muurafwerking is gekozen voor een witte opstaande plint. De vloer is geborsteld, hierdoor blijft de houtnerf goed zichtbaar en dit geeft de vloer meer karakter. De vloer heeft geen velling rondom, maar is vlak. Hoge sortering met weinig noesten of afwijkingen in de planken.

Installatie op vloerverwarming

De afgelopen 10 jaar zien we een enorme stijging in het gebruik van vloerverwarming in woningen. Friesland Parket heeft zich gespecialiseerd in het leggen van vloeren op vloerverwarming, hout in het bijzonder. Heeft u nog geen vloerverwarming, maar wilt u dit wel? Overleg dit met uw verkoopadviseur. Wij kunnen u helpen met het hele project ontzorgen, van infrezen en installatie tot egaliseren en, uiteraard, uw nieuwe vloer perfect leggen.

Voor het beste resultaat is egaliseren, het zorgen voor een vlakke ondergrond, noodzakelijk. Op deze vlakke ondergrond kunnen we de houten vloerdelen vol verlijmen. Deze verbinding zorgt voor een perfect vlak resultaat en de beste warmtedoorgifte.

Ultramatte lak afwerking

U zou het wellicht niet zo raden, maar de vloer die u ziet op de foto's is gelakt. Afgewerkt met 11 laagjes ultramatte lak om exact te zijn. Deze lak wordt keihard en biedt de beste bescherming tegen slijtage, krassen, vlekken en vloeistoffen. Bijzondere van deze lak is de ultramatte, onzichtbare afwerking waardoor het gevoel van een onbewerkte, natuurlijke vloer behouden blijft.

Deze vloerafwerking past goed in een modern, retro of industrieel interieur.

Trapbekleding

Doordat we de nieuwe vloer in zowel woonkamer, de keuken als de hal boven mochten plaatsen, is direct gekozen om ook de trap te bekleden met hetzelfde hout. De vloer sluit zo perfect aan, ook op de witte trapdelen, zonder de noodzaak voor een lage plint of afdekstrips. 

Ondanks dat trappen onderhevig zijn aan meer slijtage is houten trapbekleding zeer geschikt door de gebruikte slijtvaste lak. Hier is de nerf horizontaal geplaatst, gelijk aan de opsluitband aan de bovenzijde van de trap.

Gratis advies op maat

Wilt u weten wat voor mogelijkheden er zijn voor uw woning? Kom langs in de vernieuwde showroom in Heerenveen en laat een van onze verkoopadviseurs u begeleiden naar uw droomvloer. Inclusief 10 jaar garantie voor zorgeloos woonplezier.