Een nieuwe oude visgraat vloer?

In de voorkamer van deze boerderij zijn we gevraagd een nieuwe oude vloer te leggen. Een nieuwe oude vloer hoor ik u vragen. Is dat niet tegenstrijdig? Ja en nee. Snapt u het nog?

Een perfect gladde vloer geeft niet altijd de gewenste uitstraling. Vooral bij oudere woningen is een doorleefde vloer met karakter een veelgehoorde wens. Het gevoel dat het de originele vloer is met jaren ervaring.

Productie in eigen beheer

Hout is enorm veelzijdig. Het leeft, het is uniek in tekening en kleur. Het is duurzaam en natuurlijk. Maar los van het houtsoort zijn er vele vormen van behandeling mogelijk die u een compleet andere sfeer bieden. Zo kunnen twee eiken houten vloeren onherkenbaar van elkaar verschillen.

Bij Friesland Parket hebben we in 40 jaar tijd zo'n beetje alles meegemaakt. Om uw wensen te waarborgen hebben we de productie van bepaalde houten vloeren in eigen beheer.

Verouderde visgraat vloer

Deze houten vloer bijvoorbeeld. Planken van 7 x 35cm gelegd in een visgraat, met een 7cm band rondom. Om deze specifieke verouderde look te creëren hebben we het hout licht gerookt en behandeld met naturel olie.

De visgraat ligt vol verlijmd en gespijkerd op een mozaïek basisvloer die eerder was gelegd. Zoals gebruikelijk, wordt de band verstek gezaagd en naadloos tegen de muurplint gelegd. Vakmanschap.

De spijkergaatjes zijn nog zichtbaar op deze foto. Dat komt omdat we voor deze look de vloer geschaafd opleveren en niet schuren.

Bij het schuren zouden de spijkergaatjes opgevuld worden, echter zou dit het verouderde, getrommelde effect verkleinen. In deze situatie willen we juist dat effect behouden.

Gratis advies op maat

Wilt u weten wat voor mogelijkheden er zijn voor uw woning? Kom langs in de showroom in Heerenveen en laat een van onze verkoopadviseurs u begeleiden naar de perfecte vloer. Met 10 jaar garantie voor zorgeloos woonplezier.