Eiken parketvloer op vloerverwarming gelegd met kleine trap in Lemmer

Voorbereiding

Aangezien de cementvloer nieuw was, is deze geschuurd om zo een pu vochtscherm aan te brengen. Hierna is de eiken parketvloer vast gelijmd met een licht elastische lijm.

Roken, schaven en oliën

Door het hout te roken ontstaat een iets donkere natuurlijke basiskleur. Deze vloer is niet geschuurd maar geschaafd, hierdoor krijg je een "stoere" vloer met voelbare noesten. Ook de kleur wordt door roken en schaven dieper. De vloer is afgewerkt met een hardwax olie in de kleur wit. Hardwax olie trekt in het hout en ligt op het hout, hierdoor krijg je een waterdichte slijtvaste laag.

De trap is bekleed met vloerdelen van hetzelfde materiaal en er zijn stopcontacten in de vloer geplaatst. Deze stopcontacten zijn ideaal omdat ze een geheel andere inrichting kunnen creëren in je woonkamer, zodat je dan niet de kabels hoeft weg te werken.

De olie is goed ter plaatse bij te werken op de plekken indien dat nodig is. Men hoeft dan niet de gehele vloer te behandelen, dan zie je geen verschil met wat wel- en niet behandeld is.

 

Advies

Wij adviseren periodiek de gehele vloer te oliën, denk aan 1x per jaar of om het jaar. Wij hebben daarvoor boenmachines beschikbaar om dit onderhoud zo eenvoudig mogelijk uit te voeren. Wanneer men een boenmachine gebruikt bij het ontvetten en oliën van de vloer krijgt men een mooi gelijkmatig resultaat. Door de wrijving van de poetsschijf wordt de olie warm en dun zodat het in het hout trekt.