Eiken Visgraat 1-Bis in Stiens

Voor de eigenaren van dit prachtige, karakteristieke huis in Stiens mochten we een nieuwe houten vloer leggen. De zoektocht begint vaak met een online zoektocht en dan kom je al snel uit bij Friesland Parket. In de showroom bespreken we eisen en wensen zodat we u goed kunnen adviseren bij uw keuze.

In dit geval kwamen we uit op een eiken houten visgraat met een band rondom.

Goede voorbereiding is het halve werk

Nadat de keuze is gemaakt welke vloer gelegd moet worden is voor u het moeilijkste werk gedaan. De rest wordt immers geregeld door onze verkoopadviseur en ambachtelijke vloerenleggers.

Belangrijk voor een perfect eindresultaat, is een degelijke basis. De vloer is traditioneel gelegd, daarvoor is er eerst een basisvloer mozaïek gelegd en gelijmd. Vervolgens hebben we deze zorgvuldig glad geschuurd voor een exact vlakke ondervloer.

Eiken visgraat 1-Bis topvloer

Voor de topvloer hebben we een prachtig eiken hout gebruikt. De planken die u ziet op de foto's zijn 12 x 60 cm in een visgraat patroon gelijmd gelegd en vervolgens gespijkerd. Rondom de gehele vloer ligt een 14 cm brede band en een hoge plint tegen muur. Alle hoeken zijn keurig verstek gezaagd en sluiten naadloos aan langs de muren.

Een goed begin is het halve werk, maar een goed begin is slechts de helft. De eiken houten planken zijn nog "kaal" en moeten we afwerken.

We schuren de hele vloer zodat er geen oneffenheden meer voelbaar zijn. Een deel van het stof gebruiken we voor het stoppen van de spijkergaatjes. Zoals te zien op foto hier onder. Of beter gezegd, niet te zien.

De kers op de taart

De laatste stap, is behandelen van het hout. Dit is bepalend voor de uitstraling van de vloer en tevens bescherming van de vloer. We hebben de vloer eerst gepolijst en behandeld met een lichte primer.

Afsluitend is de vloer 2x afgelakt met een matte 2K projectlak. Dit maakt de vloer slijtvast én waterdicht. Verzekerd van jaren lang een prachtige houten vloer in Stiens.

Gratis advies op maat

Wilt u weten wat voor mogelijkheden er zijn voor uw woning? Kom langs in de showroom in Heerenveen en laat een van onze verkoopadviseurs u begeleiden naar de perfecte vloer. Met 10 jaar garantie voor zorgeloos woonplezier.