Eiken parket vloer geschuurd, geloogd en behandeld met zwarte olie in Heerenveen

Schuren

Je oude en verweerde vloerdelen worden weer als nieuw door je houten vloer te schuren met een parketschuurmachine. Tijdig schuren, ca. eens in de 10-15 jaar zorgt ervoor dat de vloer mooi blijft. Wanneer men tijdig schuurt hoeven we maar 0,5 mm weg te schuren (de afwerklaag). Is de slijtage in de afwerklaag groter dan dienen we meer weg te schuren.

Eiken vloer geschuurd en zwart geolied door Friesland Parket

Logen

Het logen van eikenhout gebeurt door het hout in een bad met chemische middelen te dompelen of door het hout in te smeren met een loogbeits. In beide gevallen wordt gebruik gemaakt van het feit dat het hout looizuur bevat. Dit zuur beschermt het (levende) hout in de natuur tegen allerlei invloeden van buitenaf. Loogbeits en andere loogmiddelen reageren met dit zuur. Hierdoor zal het hout verkleuren. Er bestaan verschillende soorten loogbeits die ieder op een andere manier (meer of minder intensief) reageren op het hout. U kunt dus zelf het eindresultaat grotendeels bepalen.

Eiken vloer geschuurd en zwart geolied door Friesland Parket

Oliën

Het proces van een vloer verzadigen met olie, waardoor poriën van het hout worden afgesloten voor vloeistoffen en vuil, noemen we simpelweg oliën. U kiest voor oliën van parketvloeren wanneer een matte, natuurlijke uitstraling gewenst is.

Goed om te weten:

  • Natuurlijke uitstraling
  • 50 kleur mogelijkheden
  • Onderhoud aan te raden elke 2-3 jaar
  • Uitstekend plaatselijk bij te werken

Eiken vloer geschuurd en zwart geolied door Friesland Parket

Interesse?

Ben je nieuwsgierig naar wat Friesland Parket kan betekenen voor jouw vloer wensen? Neem contact op met onze vakmensen of bezoek onze vernieuwde showroom in Heerenveen. Hier kun je een ruim aanbod houten vloeren zien en voelen en geniet je van advies op maat.