Gaten opgevuld met Basralocus tapis planken in Rottum

Gaten opvullen

Als eerste hebben onze parketteurs de cement gevulde gaten geëgaliseerd. Met cement proberen we zoveel mogelijk in te vullen, omdat dit een stevige en zeer geschikte basis is. Daarna is de overige ruimte opgevuld met broodjes en hebben we deze vlak geschuurd. Deze broodjes zorgen voor een goede isolatie in tegenstelling tot cement, ook zijn ze makkelijker bewerkbaar en heb je minder energieverlies.

leggen nieuwe vloerdelen renovatie

Plaatsen, schuren & oliën

Nadat de ondervloer egaal en gelijk is aan de rest van de kamer kunnen de nieuwe planken worden geplaatst. Op de foto zie je een duidelijke kleurverschil en hier moet natuurlijk nog aan gewerkt worden. Als de vloer erin ligt zijn er nog twee problemen die moeten worden opgelost:

1. Hoogteverschil
2. Kleurverschil

Als eerste lossen we probleem 1 op door de vloer te schuren, omdat de vloer al eens een schuurbeurt heeft gehad is de hoogteverschil groter. Onze parketteur schuurt de vloer naar de juiste maat en gaat verder met het oplossen van probleem 2.

schuren parketvloer onderhoud renovatie

De vloer is bijna klaar voor gebruik maar moet nog worden geolied. Deze vloer krijgt een 2k olie naturel, dit is specifiek gekozen omdat deze extra snel droogt en de bewoners er snel weer in kunnen. Nu de vloer is geolied is die net als nieuw en wordt het weer een eenheid waar je weer vele jaren van kunt genieten.

afgewerkte parket vloer renovatie beurt

Interesse?

Ben je nieuwsgierig naar wat Friesland Parket kan betekenen voor jouw vloer wensen? Neem contact op met onze vakmensen of bezoek onze vernieuwde showroom in Heerenveen. Hier kun je een ruim aanbod houten vloeren zien en voelen en geniet je van advies op maat.