Warmte en comfort met onze gerookte eikenhouten vloer

Voor mensen uit het prachtige dorp Menaam mochten we een nieuwe vloer leveren. Na een gesprek met de verkoopadviseur waarin de wensen duidelijk geuit waren en de omstandigheden en leefstijl in kaart gebracht zijn, is de keuze gemaakt voor een nieuwe houten vloer.

Specificaties van de vloer

Voor de vloer hebben we 22 cm brede planken met velling op de lange zijde gebruikt van Europees eiken hout. Om de karakteristieke sfeer te bereiken die de bewoners zochten, is de houten vloer geschaafd en vervolgens iets donkerder gerookt.

Om de vloer af te werken is gekozen voor een witte olie. Dit beschermt de vloer tegen slijtage en vlekken en geeft de natuurlijke, matte uitstraling.

Installatie op vloerverwarming

Misschien viel het u direct op, er zijn geen radiatoren. Deze woning wordt namelijk verwarmd door middel van vloerverwarming. Dit is een belangrijk punt, want niet elke vloer is even geschikt, of helemaal niet geschikt, voor vloerverwarming.

Uw verkoopadviseur van Friesland Parket zal u er altijd naar vragen om de juiste vloeren aan te bieden. In het verleden werden houten vloeren afgeraden omdat deze niet geschikt zouden zijn. Dat is tegenwoordig gelukkig anders. Met ruim 40 jaar ervaring in houten vloeren kunnen wij u echt houten vloeren aanbieden die wél geschikt zijn voor vloerverwarming. Zo kiest u een sfeervolle, duurzame vloer zonder in te leveren op modern comfort.

De houten vloer zelf moet tegen vloerverwarming kunnen, maar ook de installatie is bepalend voor de levensduur van de vloer, het rendement van uw vloerverwarming en het wooncomfort. Deze houten vloer op vloerverwarming is door onze eigen, ervaren parketteurs gelegd en vol verlijmd. Dat betekent dat de planken zijn vastgeplakt op de vloer. Deze hechting zorgt voor een betere warmtedoorgifte, wat het rendement verbeterd.

Combinatie met houtkachel

Vloerverwarming heeft zo zijn uitdagingen voor een parket vloer, maar een houtkachel is ook een dingetje. Daar waar vloerverwarming de gehele vloer geleidelijk verwarmt (of koelt) geeft een houtkachel lokaal veel warmte af. Gelukkig hoeven er ook met een houtkachel geen concessies gedaan te worden, want deze wit geoliede houten vloer is mede dankzij de volle verlijming uitermate geschikt voor gebruik van een houtkachel!

Gratis advies op maat

Wilt u weten wat voor mogelijkheden er zijn voor uw woning? Kom langs in de vernieuwde showroom in Heerenveen en laat een van onze verkoopadviseurs u begeleiden naar uw droomvloer. Inclusief 10 jaar garantie voor zorgeloos woonplezier.