Van oud Tolhuis tot moderne boerderij: een meesterwerk van Zantman Architecten

Bart Zantman, gerenommeerde architect, heeft recent een indrukwekkende transformatie voltooid van een voormalig Tolhuis naar een moderne boerderij, gelegen aan de schilderachtige Dokkumer EE. Dit project illustreert een perfecte symbiose tussen historische charme en hedendaags comfort.

De kunst van behoud en vernieuwing

Zantman's aanpak benadrukte het behoud van de oorspronkelijke structuren van de boerderij, waarbij hij de bouwfysieke aspecten naar een hoger niveau tilde. Het resultaat is een ruimtelijk en licht interieur, met een naadloze verbinding tussen binnen- en buitenruimtes, wat een unieke woonervaring biedt.

Een harmonieuze balans tussen oud en nieuw

Deze gerenoveerde boerderij is een toonbeeld van hoe oude elementen kunnen samengaan met moderne luxe en comfort. Het interieur is verrijkt met ruimtelijke zichtlijnen en overvloedige daglichttoetreding, waardoor elke ruimte een open en uitnodigend karakter krijgt.

De houten vloer die we gelegd hebben is van Europees eiken hout. Stoere 26 cm brede, geschaafd rustieke eiken plank. De noesten zijn zwart gestopt. De kleur is met een beetje wit pigment, zodat het hout een onbehandelde look behoudt.

Ervaar de unieke combinatie van rustieke charme en moderne elegantie

Bent u geïnspireerd door dit unieke project en wilt u meer ontdekken over de mogelijkheden voor uw eigen woonruimte?

Neem contact op met ons team voor een persoonlijk advies of laat u inspireren door de expertise van Zantman Architecten. Uw droomwoning wacht op u!