Eiken visgraat in een modern interieur

Al honderden jaren is een visgraat vloer een gewild legpatroon voor mensen die een luxe uitstraling wensen in hun woning. Is het klassiek of is het modern? Wij noemen het tijdloos.

Een tijdloos patroon

Voor de bewoners van deze stijlvolle woning hebben we een nieuwe houten vloer gelegd en rondom afgewerkt met een 7 cm hoge witte muurplint.

Specificaties van de vloer

Tijdens het adviesgesprek in onze uitgebreide showroom kunt u vele nieuwe vloer opties in het echt bekijken. Hier is gekozen voor een eiken houten vloer, gelegd in het populaire visgraat of herringbone patroon. In combinatie met de wanddecoratie een zeer geslaagde keuze.

Door de 1 bis sortering zijn er weinig noesten in de planken te zien, wat zorgt voor een rustige en moderne uitstraling. Rondom de planken van 90 x 18 cm is een microvelling gemaakt. Dit creëert een extra dimensie in uw vloer en benadrukt het legpatroon. De vloer is na het leggen behandeld met een blanke hardwax olie voor een natuurlijke look en goede bescherming tegen vlekken, slijtage en vloeistoffen.

Gemaakt om op te leven

Iedereen wil graag een mooie vloer, maar wat heeft u aan een vloer als er niet op geleefd mag worden? Vooral in huizen met huisdieren of jonge kinderen wordt veel "geleefd" op de vloer.

In dit geval biedt de hardwax olie een goede, veilige bescherming voor uw vloer en huisgenoten, maar het is ook plaatselijk bij te werken indien nodig.

Vloerverwarming en een houten vloer?

Vroeger ondenkbaar, tegenwoordig kan het! Hout is van nature al een prettig voelend materiaal. Warm, natuurlijk, licht dempend. Als u de mogelijkheden heeft om vloerverwarming toe te passen onder uw houten vloer kunnen wij dit alleen maar aanraden. Voor het beste resultaat worden de houten vloerdelen vol verlijmd op een geëgaliseerde ondervloer.

Vloerverwarming zorgt voor een geleidelijke verwarming van de gehele ruimte, in tegenstelling tot de plaatselijke stralingswarmte van radiatoren. Nooit meer heet op bank maar koud aan de eettafel. Nooit meer koude voeten. Hierdoor wordt niet alleen het comfort verbeterd, maar ook de luchtkwaliteit omdat er minder stof circuleert door verschillen in luchttemperatuur.

Uw houten visgraat vloer vindt een constante temperatuur en luchtvochtigheid ook erg prettig. Laat u vooraf wel goed informeren, want niet elke houten vloer is geschikt voor vloerverwarming.

Gratis advies op maat

Wilt u weten wat voor mogelijkheden er zijn voor uw woning? Kom langs in de vernieuwde showroom in Heerenveen en laat een van onze verkoopadviseurs u begeleiden naar uw droomvloer. Garant voor jaren lang zorgeloos woonplezier.