Moderne onderhoudsvrije houten vloer in Scheerwolde

Stelt u zich eens voor. Een nieuw huis. Een leeg canvas. De mogelijkheden zijn eindeloos, waar begint u? Natuurlijk heeft u nagedacht over de inrichting bij de bouw. Maar nu is het echt. Zodra de ruwe muren gestuct en geverfd zijn en er een vloer op het grijze beton is gelegd, ziet u opeens het eindresultaat voor ogen. Dit huis wordt uw thuis.

En wat voor vloer

Wanneer mensen bij ons in de showroom komen om zich te oriënteren voor een nieuwe vloer, hebben ze vaak al een specifieke vloer in gedachten. Bij Friesland Parket kunnen we u honderden variaties van diverse houten vloeren, PVC en laminaat aanbieden. Dus die vloer die u mooi vindt zit er altijd tussen.

We laten u de vloer zien en indien voorhanden, direct voelen en horen. Tijdens dit gesprek stellen we u ook gerichte vragen en luisteren naar uw wensen. Zo kunnen we van een soms abstracte wens, een concrete oplossing bieden die aansluit bij uw wensen én benodigdheden.

Modern, licht en warm

We beginnen direct met het eindresultaat. U ziet op de foto's een houten vloer van Europees eiken. Voor een serene uitstraling is gekozen voor een hoge kwaliteit sortering planken, 1-bis. Dit betekent dat er nagenoeg geen noesten in de tekening van het patroon te vinden zijn. Dit past goed in een modern of industrieel interieur.

Sortering van houten planken wordt gebaseerd op de grootte van noesten. Deze donkere plekken tonen waar takken zaten en geven een meer levendige uitstraling. Naast 1-bis, kunt u kiezen voor sortering A (tot ong. 45 mm) en sortering AB (tot ong. 75 mm). U komt dan meer richting een landelijk interieur. Voor sommige planken is er nog de sortering rustiek, deze sortering is het meest geleefd en past zogezegd binnen een rustiek interieur.

De rechte houten planken gelegd in wildverband benadrukken de lengte van de ruimte. Stijlvol omlijst met 9 cm witte muurplint. Deze bewoners kozen voor een rustige uitstraling. Het is een modern interieur met lichte tinten, natuurlijke materialen en organische vormen.

De mate van lichtinval verandert het aangezicht van de ruimte gedurende de dag. Omringd met veel hoge ramen en deuren naar de tuin vanuit de zijkamer en keuken geven een gevoel van vrijheid en een connectie met buiten.

Een open vloerplan valt of staat met hoe het segmenten verbindt. Daar waar de vloer eenheid brengt, is de ruimte verdeeld naar verschillende functies. Een geborgd gevoel in de tv-sectie met hoekbank en controle over licht met verduisterende gordijnen, een actieve leesplek voor de bibliotheek, een lounge plek voor een cappuccino met uitzicht naar buiten.

Leven in balans

Een combinatie van rechte en ronde vormen, harde en zachte materialen creëert een gevoel van balans. Het geeft innerlijke en visuele rust door een gecontroleerde balans tussen orde en chaos te scheppen. Een houten vloer voegt hier een natuurlijke warmte toe.

Houten vloeren kunnen we behandelen en afwerken met zwaarwegende effecten op hoe de vloer er uiteindelijk uitziet. Hier is gekozen voor een lichte kleur met een onbehandelde, matte look.

De nadruk ligt op onbehandelde look. Want we hebben de houten vloer behandeld met een slijtvaste, waterdichte beschermingslaag. Dit maakt de vloer nagenoeg onderhoudsvrij. Een vloer waarop geleefd mag worden.

Houten vloer in de keuken

Een lichte, houten vloer? In de keuken? Als u graag kookt (of graag voor u laat koken) weet u dat er wel eens wat op de vloer belandt. Een tomatensaus die spettert. Een glas rode wijn dat sneuvelt. Dankzij de waterdichte behandeling is uw vloer beschermd tegen dit soort ongelukjes.

Zo kunnen wij een houten vloer aanraden en compleet doorleggen in de keuken en onder het kookeiland. Een prachtig resultaat voor jarenlang onbezorgd woonplezier.

Een warme houten vloer

Persoonlijk zijn we bij Friesland Parket, u verwacht het niet, groot liefhebber van houten vloeren. Het is een écht natuurlijk product, duurzaam en hernieuwbaar. De afgelopen tien jaar in het bijzonder zien we dat onze specialiteit, hout op vloerverwarming, erg populair is. Misschien viel het ontbreken van radiatoren u al op.

Afhankelijk van de bouwperiode zou u voor de ramen radiatoren verwachten, of wellicht convectoren in de vloer met roosters erboven. Vloerverwarming is niet alleen onzichtbaar en dus ideaal voor elk interieur. Het is comfortabeler en gezonder dan conventionele radiatoren.

Dit komt door een geleidelijke opwarming van onder de gehele vloer, in tegenstelling tot stralingswarmte van enkele punten. Dit voorkomt een mate van luchtcirculatie die stof en pollen doet opwaaien.

Wanneer uw huis is voorzien van hedendaagse isolatie, is vloerverwarming met lage temperatuur verwarming ook zuiniger dan een traditioneel CV systeem. Als u moet kiezen tussen nieuwe radiatoren of vloerverwarming, hoeft zelfs de prijs geen obstakel te zijn om voor vloerverwarming te kiezen.

Gratis advies op maat

Bent u aan het oriënteren voor een nieuwe houten vloer in uw eigen woning? Kom gerust langs in de showroom in Heerenveen en laat u adviseren. We luisteren naar uw wensen en omstandigheden om een eerlijk en passend advies te geven.

Naast deze houten vloer, de Real Dutch Floors Silk, vindt u hier een ongeëvenaard assortiment houten vloeren (parket), laminaat, pvc en bamboe vloeren op meer dan 250m2 vloeroppervlakte.

U kunt zo binnen lopen om onze vloeren te bewonderen of u kunt geheel vrijblijvend een afspraak inplannen met één van onze ervaren verkoopadviseurs.