Pittoreske Pastoriewoning

Er is veel leuk aan ons werk. De voldoening die het geeft om te zien hoe een nieuwe houten vloer, super strak gelegd, een ruimte compleet transformeert. Maar ook dat we voor elke klus een andere werkplek hebben. En deze split level pastoriewoning in Friesland is een prachtig voorbeeld.

Klassiek en suite

De bewoners hebben de woning flink verduurzaamd en zo het wooncomfort verbeterd en het energieverbruik verlaagd. Tijdens de verbouwing heeft de aannemer veel van de originele details kunnen behouden, zoals de originele en suite schuifdeuren, schouwen en lambrisering met panelen. Kijkt u mee?

Op de foto ziet u het niet wat er onder de sfeervolle vloer is gebeurd. De oude houten draagvloer is verwijderd en hiervoor in de plaats is een schuimbeton vloer gekomen, met daarop vloerverwarming! De afwerkvloer is van anhydriet, die we geschuurd hebben voor een perfect vlak resultaat.

Vervolgens hebben we een primer aangebracht. Die zorgt voor een goede hechting van de lijm tussen de anhydriet ondervloer en de houten vloer. Voor de meest efficiënte warmteoverdracht van de vloerverwarming, is volverlijmd leggen de beste optie. De vloer zelf is met 13 mm relatief dun wat verder bijdraagt aan een hoger rendement tijdens verwarming van de ruimtes.

Onderhoudsvrije gerookte eiken houten vloer

Wij mochten een prachtig, gerookte eiken hout lamelparket hierop leggen. Door eikenhout te roken ontstaat een mooie, diepe bruine kleur. Dit geeft het hout een doorleefde uitstraling en de vloer is minder geel van kleur.

Aangezien er ook grote honden leven in dit huis, hebben we de vloer behandeld met een waterdichte coating. Dit beschermt de vloer uitstekend tegen vocht en vuil en is daarmee ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld in de keuken.

Tussen de voorkamer en achterkamer is een hoogteverschil, hier hebben we de vloer optisch doorgelegd. Waar mogelijk is de vloer strak gelegd, tegen neuten en deurstijlen.

Oog voor detail

Omdat de vloer volverlijmd is gelegd, hoeft er geen zwelruimte aangehouden te worden.

Dit betekent in de praktijk dat de vloer precies tegen de wand aangelegd kan worden zonder dat een plintje de zwelruimte moet verbergen.

Dit is natuurlijk ideaal in situaties als deze, waar de vloer aansluit bij de kozijnen van de en suite schuifdeuren en inbouwkasten.

Gratis advies op maat

Bent u aan het oriënteren voor een nieuwe houten vloer in uw eigen woning? Kom gerust langs in de showroom in Heerenveen en laat u adviseren. We luisteren naar uw wensen en omstandigheden om een eerlijk en passend advies te geven.

Naast deze houten vloer vindt u hier een ongeëvenaard assortiment houten vloeren (parket), laminaat, pvc en bamboe vloeren op meer dan 250m2 vloeroppervlakte.

U kunt geheel vrijblijvend langskomen om onze vloeren te bewonderen of u kunt een afspraak maken. De koffie staat voor u klaar!