Rustiek Geschaafde Eiken Vloer in Landelijk Menaam

Onlangs waren we al in Dronrijp, en deze keer waren we uitgenodigd op een Friese stelpboerderij in Menaldum, ten oosten van Leeuwarden.

Verwant aan de bekende stolpboerderijen met piramidevormige daken uit Nood-Holland, zijn de daken niet piramidevormig vanwege de rechthoekige vorm van de boerderij. Dus wel met een zeer hoog dak, wat zorgt voor een spectaculaire binnenkomst bij deze klant, die het als woonhuis in gebruik heeft.

Het karakteristieke van vroeger (de meeste stelpboerderijen zijn gebouwd tussen 1890-1940) is gecombineerd met het comfort van nu. Een moderne interpretatie waarbij authentieke elementen behouden blijven.

Nieuw in een oud jasje

Uw vloerkeuze is bepalend voor het beeld en gevoel van een ruimte. Vooral bij een gebouw met historische waarde wil je respectvol omgaan met de sfeer. De eigenaar heeft gekozen voor een nieuwe houten vloer. Echter moest deze wel rustiek en landelijk karakter vertegenwoordigen.

Er is gekozen voor een 22cm brede multiplank. Het hout is geschaafd en behandeld met licht grijze olie. Geschaafd hout heeft een iets doorleefde uitstraling. Neigt uw smaak meer naar een nette, strakke, moderne look? Kies in dat geval voor een geschuurde vloer.

Rustieke houten vloer op vloerverwarming

De vloer ligt vol verlijmd op een geëgaliseerde cementdekvloer mét vloerverwarming. Vloerverwarming is een comfortabele manier van verwarmen omdat warmte stijgt vanaf grond. Zo wordt de hele ruimte gelijk verwarmd en kampt u niet met grote temperatuursverschillen.

Vooral in grotere ruimtes is klimaatcontrole een uitdaging. Radiatoren zitten immers gebruikelijk gemonteerd langs de wanden en verwarmen de lucht. Geen probleem in "normale" kamers.

Grote open ruimtes in combinatie met hoge plafonds zijn moeilijker te verwarmen met radiatoren. Vloerverwarming is de perfecte oplossing, u hoeft ook niet meer tegen radiatoren aan te kijken.

De planken zijn gelegd in het verlengde van de raampartij. Zo wordt het licht als het ware in de gehele ruimte getrokken. De multiplanken zijn exact op maat gezaagd om naadloos aan te sluiten rondom de stenen basis van de originele steunbalk.

Het natuurlijke karakter van de houten vloer doet eer aan het landelijke karakter van de woonboerderij. Strak gestucte muren, inbouwspots in het plafond en stalen deuren, het is de eigenaar gelukt een samensmelting van comfort en design te realiseren waarbij de identiteit van de historische boerderij gewaarborgd blijft.

Gratis advies op maat

Wilt u weten wat voor mogelijkheden er zijn voor uw woning? Kom langs in de showroom in Heerenveen en laat een van onze verkoopadviseurs u begeleiden naar de perfecte vloer. Met 10 jaar garantie voor zorgeloos woonplezier.