Split Level Visgraat PVC op vloerverwarming in Sneek

Deze woning is voorzien van een aanbouw die op een ander niveau is gemaakt dan de bestaande woonkamer. Dit creëert een speelse ruimte met een trede. Een unieke ruimte, die vraagt om een creatieve oplossing. Onze ervaren vloerenleggers hebben er weer een plaatje van gemaakt. Deze keer nemen we u mee naar de Waterpoortstad, Sneek.

Stap voor stap

De wens was uitgesproken om beide ruimtes optisch te verbinden middels de vloer. Er is gekozen voor een fraai, extra groot visgraat patroon wat een moderne uitstraling geeft. Dit wordt ook wel een walvisgraat vloer genoemd.

Voor dit project is gekozen voor een gerookt eiken kleur dessin PVC vloer. PVC is 2 mm dik en moet op een vlakke ondergrond gelegd worden. Wij hebben de ondervloer eerst geëgaliseerd en vervolgens de PVC stroken vol verlijmd gelegd.

De trede is te klein om het visgraat patroon effectief door te leggen. Hier hebben we rechte planken in het verlengde van de ruimte gelegd. Daarbij hebben we goed gekeken naar de kleur en tekening van de beschikbare planken om een zo natuurlijk mogelijk verloop te realiseren. De zwarte rand is niet alleen een mooi detail, maar verhoogt de veiligheid in huis en beschermt de hoeken.

PVC in de keuken?

Het is niet voor niks dat PVC vloeren erg populair zijn. Bij Friesland Parket vindt u alleen PVC vloeren van hoge kwaliteit. En dat merkt u niet eens aan de prijs, maar vooral aan de tekening en de textuur. Vroeger was PVC glad met een print die vaak herhaalde. De PVC vloeren die wij leggen, zijn bijna niet van een echte houten vloer te onderscheiden.

Daarbij is PVC slijtvast en super duurzaam. Ook is het vochtbestendig, dus ook zeer geschikt in een keuken. Heeft u huisdieren of kinderen? Met een PVC vloer kunt u gerust zijn dat het vele, vele jaren mooi blijft en er mag gewoon op geleefd worden.

Langs de muren hebben we een hoge MDF plint geplakt voor de afwerking. Dit verhoogt de sfeer van de ruimte, maar heeft ook een praktisch nut. Het beschermt uw muren tegen beschadiging, door bijvoorbeeld uw stofzuiger. Omdat geplakt PVC niet "werkt" is de plint niet om zwelruimte te maskeren. Dat ziet u ook bij de tredes, waar het PVC naadloos aansluit zonder plint.

Is PVC geschikt voor vloerverwarming?

U zou bijna denken dat PVC is gemaakt voor vloerverwarming. Zoals eerder vermeld, is PVC slechts 2 mm dik. Dit maakt het een ideale optie door een uitstekende warmtedoorgifte. Een goede warmtedoorgifte, of lage warmteweerstand, draagt bij aan een verbeterde efficientie van uw vloerverwarming. In andere woorden, lagere energiekosten.

En zeg nou zelf, het is een prachtig resultaat. De ruimtes zijn verbonden door eenzelfde vloer en biedt een samenhang die goed past bij dit huis en haar bewoners.

Gratis advies op maat

Bent u benieuwd of wij uw droomvloer hebben? Zien is geloven. Kom vooral eens langs in onze showroom in Heerenveen. Ruim 250m2 aan vloeren, van PVC en laminaat tot echte eiken houten vloeren en bamboe.

Onze verkoopadviseurs stellen de juiste vragen en houden rekening met uw wensen en budget in een ongedwongen sfeer. Wilt u verzekerd zijn van hulp, maak dan vast een afspraak.