Toneel van Schouwburg Ogterop in Meppel als Nieuw

Het theater van Meppel heeft ons uitgenodigd hun historische toneel, wat bestaat uit keroewing hardhout, een onderhoudsbeurt te geven.

Hierbij borgen we de kwaliteit en respecteren we de geschiedenis van de houten planken. Daarom spreken we liever van "terugbrengen in originele staat" dan zo goed als nieuw.

In 1886 werd Schouwburg Ogterop geopend, met een toneelzaal in Weense stijl. Deze zaal is tot op heden nagenoeg authentiek gebleven. Sindsdien speelt het Meppeler culturele leven zich voornamelijk af in de schouwburg.

De grote zaal van Ogterop staat bij veel gezelschappen bekend om de geweldige akoestiek en bijzondere sfeer. In Nederland zijn er nog maar twaalf historische zogenaamde Bonbonnière-zalen met een of meerdere balkons en veel goud en pluche. Haar rijke historie moeten we blijven koesteren.

Keroewing hardhout tapis vloer

De vloer die we behandeld hebben bestaat uit Zuidoost-Aziatisch hardhout genaamd Keroewing, ook wel eens geschreven als Keruing.

Deze luxe houtsoort is veelgebruikt in oude theaters, maar wordt ook gebruikt in bedrijfsvloeren of bijvoorbeeld scheepsbetimmering.

Doordat deze houtsoort 14% harder is dan eiken hout, is het een zeer duurzame keuze. Een parketvloer van Keroewing hardhout in niet geschikt voor gebruik op vloerverwarming.

Van Keroewing is bekend dat de werking vrij groot kan zijn, echter door de luchtvochtigheid te reguleren op 55%-60% heeft u vele jaren plezier van uw keuze tapis vloer. In het geval van Schouwburg Ogterop al meer dan 135 jaar!

Onderhoud en afwerking

Om de levensduur en het aanzicht van een houten vloer te verbeteren is periodiek onderhoud vereist. Het toneel in Meppel hebben we eerst professioneel gereinigd van Royl Intensief Reiniger.
 
U kunt zich voorstellen dat een toneel intensiever gebruikt wordt dan uw vloer thuis. Nadat de vloer schoon gemaakt is, werken we de keroewing vloer af met Royl onderhoudsolie van de Rigo Verffabriek.

Rigostep Royl Onderhoudsolie
is samengesteld uit plantaardige oliën en is prettig te verwerken, snel drogend, reukarm. Rigostep Royl Onderhoudsolie dringt diep in het hout en werkt vervolgens zeer water- en vuil afstotend.

Gratis advies op maat

Wilt u weten wat voor mogelijkheden er zijn voor uw houten vloer? Kom langs in de showroom in Heerenveen en laat een van onze verkoopadviseurs u begeleiden naar de perfecte vloer.