Als herboren: een nieuwe vloer na renovatie

Naast het verkopen en leggen van nieuwe vloeren, heeft Friesland Parket een zeer sterke reputatie opgebouwd in houten vloeren renoveren. Zo krijgt uw bestaande vloer een nieuw leven.

Schuren bestaande vloer

Hierbij wordt een bestaande traditioneel gelegde hardhouten (afzelia) vloer vakkundig geschuurd, waarbij we zo min mogelijk van de houten toplaag machinaal afschuren om bestaande afwerkingslaag, krassen, vlekken en slijtage te verwijderen.

Wat overblijft is in feite een nieuwe start. Een onbewerkte houten vloer. Vanzelfsprekend blijft de sortering en patroon gelijk, maar u heeft enorm veel keuze in de afwerking. Onafhankelijk van wat de originele vloer voor afwerking had.

Zo kunt u kiezen tussen tientallen verschillende kleuren en 4 glansgraden van glanzend tot ultramat. Ook zijn er verschillen in lak, olie of was producten. Vraag een van onze verkoopadviseurs naar de mogelijkheden.

Afzelia wordt meestal gelegd in smalle breedtes, hier ziet u planken van 7 cm diagonaal vlak gelegd in de ruimte. Rondom een band met donkere bies.

Het proces

Voor elke renovatie klus komt een ervaren parketteur een fysieke opname doen. Hier wordt een visuele inspectie gedaan om te bepalen waar de diepste schade of slijtage is, om te bepalen hoeveel er van de toplaag geschuurd moet worden. Direct worden de ruimtes opgemeten om de totale oppervlakte te bepalen.

Ook wordt gekeken naar de houtsoort en afwerking en algehele staat van de vloer. De parketteur kan u op dat moment vertellen of uw vloer geschikt is voor renovatie of (gedeeltelijke) vervanging noodzakelijk is.

In de meeste gevallen is renoveren mogelijk. Een dergelijke houten vloer kan meerdere keren geschuurd worden en 50-100 jaar meegaan. De kans dat uw vloer "op" is terwijl er geen ernstige, zichtbare schade is (zoals valschade of waterschade) is dan ook klein.

In dit voorbeeld betreft het een vloer van tropisch hardhout, afzelia, met een glimmende donkere lak. Wanneer u tropisch hardhout behandeld met olie of donkere grondlak dan wordt de kleur roodbruin.

Wij maken de vloer veel lichter. Deze hebben we geschuurd en behandeld met primer en afgewerkt met meerdere lagen van een lichte extra matte lak.

Het resultaat

Als de vloer volledig gedroogd is, ziet u het eindresultaat. En dat mag er zijn. Zo heeft u een nieuwe vloer voor een fractie van de kosten. Voor de finishing touch hebben we de muren afgewerkt met nieuwe 7 cm hoge witte mdf plinten.

Met de nieuwe behandeling heeft de vloer een wat moderner jasje gekregen. Ook past een vloer heel goed in een landelijk of retro thema.

Duurzaam of écht duurzaam?

U wordt de laatste jaren overspoeld door termen als duurzaam. Maar wat betekent duurzaam als we het hebben over vloeren? Vaak gaat het om enkel economische duurzaamheid, het gaat lang mee dus het is duurzaam.

Echt duurzame producten worden gemaakt waarbij op een verantwoorde en evenwichtige manier wordt omgegaan met natuurlijke hulpbronnen, zodat ze niet uitgeput raken of het milieu aantasten.

Houten vloeren die worden gesourced uit beheerde bossen zijn een uitstekend voorbeeld van duurzaamheid. De bossen worden zorgvuldig beheerd zodat ze minimaal zo snel aangroeien als er gekapt wordt. Een houten vloer gaat ook zeer lang mee en kan gerenoveerd worden, in tegenstelling tot PVC of laminaat.

Wanneer u graag een duurzame vloer wilt, is een houten vloer de beste, zo niet de enige goede optie.

Gratis advies op maat

Uw persoonlijke situatie is van belang voor de keuze in de afwerking. Houdt u rekening met huisdieren, leefomgeving, kinderen, professioneel gebruik en de invloed op uw vloer? Wij hebben voor elke situatie de ideale oplossing.

Wilt u weten wat voor mogelijkheden er zijn voor uw woning? Kom langs in de vernieuwde showroom in Heerenveen en laat een van onze verkoopadviseurs u begeleiden naar uw droomvloer. Garant voor jaren lang zorgeloos woonplezier.