Rustige uitstraling: een vlakke eiken vloer van hoge sortering

We hebben weer een prachtige vloer gelegd in deze nieuwe woning met vloerverwarming. Deze mensen hechten waarde aan een rustige uitstraling en zochten een vloer met een klassiek karakter. Het is een grote ruimte met veel natuurlijk licht waardoor de vloer goed tot zijn recht komt.

Rustige uitstraling

Een serene leefomgeving met oog voor detail. Een hoge sortering betekent dat er weinig tot geen noesten in de tekening van het hout zitten.

Specificaties van de vloer

Deze vloer bestaat uit grote planken van Europees eiken hout. We noemen dit een vlakke vloer door het ontbreken van een velling. In combinatie met de keuze voor een hoge sortering (weinig noesten in het hout) wordt zo een rustige uitstraling behaald.

De subtiele karamel bruine kleur draagt bij aan het klassieke karakter. De muren zijn afgewerkt met een houtkleurige opstaande plint die aansluit bij de houtkleurige binnenkozijnen en deuren. In de vloer is een uitsparing voor een contactdoos. Door de vakkundigheid van onze parketteurs sluit dit naadloos aan, zonder hoogteverschil.

Installatie op vloerverwarming

We zien het steeds vaker bij renovatie klussen en bestaande bouw projecten: vloerverwarming. Als u het eenmaal ervaren heeft, wilt u niet anders. Vloerverwarming biedt zowel voordelen voor comfort als gezondheid.

Om een strakke vloer langdurig strak te houden, is bij installatie op vloerverwarming vakkennis en ervaring vereist. Hier is de houten vloer vol verlijmd door de parketteurs van Friesland Parket waardoor we hem perfect passend kunnen leggen tegen bijvoorbeeld een tegelvloer of trap.

Compatibiliteit met klassieke interieurs

Klassiek is zeker niet ouderwets. Sterker nog, de klassieke uitstraling van een hoge sortering wordt ook modern genoemd. De andere kant van het spectrum waarbij veel noesten zitten wordt vaak omschreven als landelijk. Klassiek zien wij als tijdloos.

Een huis wordt een thuis door uw eigen draai er aan te geven. Door de vloer door te leggen in aangrenzende kamers ontstaat een serene harmonie wat het rustige karakter bevestigd.

Gratis advies op maat

Wilt u weten wat voor mogelijkheden er zijn voor uw woning? Kom langs in de vernieuwde showroom in Heerenveen en laat een van onze verkoopadviseurs u begeleiden naar uw droomvloer. Inclusief 10 jaar garantie voor zorgeloos woonplezier.