location_on   Pompmakker 7, Heerenveen     phone   0513 – 626 507
menu

Referentie

Eiken parketvloer op vloerverwarming gelegd met kleine trap in Lemmer
  • home
  • Eiken parketvloer op vloerverwarming gelegd met kleine trap in Lemmer

Eiken parketvloer op vloerverwarming gelegd met kleine trap in Lemmer

Voorbereiding

Aangezien de cementvloer nieuw was, is deze geschuurd om zo een pu vochtscherm aan te brengen. Hierna is de eiken parketvloer vast gelijmd met een licht elastische lijm.

eiken parketvloer op vloerverwarming

Roken, schaven en oliën

Door het hout te roken ontstaat een iets donkere natuurlijke basiskleur. Deze vloer is niet geschuurd maar geschaafd, hierdoor krijg je een "stoere" vloer met voelbare noesten. Ook de kleur wordt door roken en schaven dieper. De vloer is afgewerkt met een hardwax olie in de kleur wit. Hardwax olie trekt in het hout en ligt op het hout, hierdoor krijg je een waterdichte slijtvaste laag.

De trap is bekleed met vloerdelen van hetzelfde materiaal en er zijn stopcontacten in de vloer geplaatst. Deze stopcontacten zijn ideaal omdat ze een geheel andere inrichting kunnen creëren in je woonkamer, zodat je dan niet de kabels hoeft weg te werken.

eiken parketvloer op vloerverwarming met kleine trap

De olie is goed ter plaatse bij te werken op de plekken indien dat nodig is. Men hoeft dan niet de gehele vloer te behandelen, dan zie je geen verschil met wat wel- en niet behandeld is.

eiken parketvloer op vloerverwarming


Advies

Wij adviseren periodiek de gehele vloer te oliën, denk aan 1x per jaar of om het jaar. Wij hebben daarvoor boenmachines beschikbaar om dit onderhoud zo eenvoudig mogelijk uit te voeren. Wanneer men een boenmachine gebruikt bij het ontvetten en oliën van de vloer krijgt men een mooi gelijkmatig resultaat. Door de wrijving van de poetsschijf wordt de olie warm en dun zodat het in het hout trekt.

Terug naar Inspiratie
  "Voor informatie of een afspraak kunt u altijd bellen met 0513 – 626 507
Contact

Houten vloeren

Een houten vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Houten vloeren

Parket vloeren

Een parket vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Parket vloeren

Laminaat vloer

Laminaat heeft een kunststoffen bovenlaag en is daarmee slijtvast en onderhoudsarm.

Laminaat vloer

Frieslandparket

4.6
gebaseerd op 5 beoordelingen

Herman Ostendorf

28-02-2019
Ik heb (op aanraden van familielid) Friesland Parket ingeschakeld om onze hardhouten Merbau visgraat vloer op te laten knappen. Ze kwamen eerst langs voor inventarisatie en advies. Na het schuren is het opnieuw in de olie gezet en ziet er weer uit als een compleet nieuwe vloer. Zeer goed en vriendelijk geholpen.

J. Huizinga

28-02-2019
Zeer tevreden met onze door Friesland Parket geleverd en gelegde parket vloer. Uiteraard na het ontvangen van deskundig en professioneel advies door één van de verkopers. Bedankt heren!

Jos De Bres

19-04-2018
Via de website van Osmo kwam ik bij deze Friese onderneming uit. Er was een probleem. Ik dacht dat ik € 55 moest betalen, dat stond als actieprijs aangegeven. Echter toen ik mijn bestelling wilde plaatsen, verscheen een bedrag van € 63. Nadat Sander mij de situatie had uitgelegd, waaruit bleek dat deze fout niet aan hun lag, waren zij toch zo sportief om het product aan mij te leveren voor € 55. Bravo Sander én collega's.

Auke Swart

07-02-2016
Onze parketvloer moest geschuurd en van nieuwe kleurolie worden voorzien. Vriendelijk en deskundig advies, zowel in de winkel als thuis. Daarna werd de klus volgens afspraak uitgevoerd. Helaas bleek er kleurverschil te zien in de vloer. Na beoordeling van het probleem heeft Friesland Parket er alles aan gedaan om dit onverklaarbare fenomeen op te lossen . Uiteindelijk is de vloer opnieuw licht geschuurd en opnieuw in de olie gezet, zonder extra kosten. Daarna was de vloer weer mooi. Kortom: vriendelijk, goed en deskundig advies en wat misschien nog wel belangrijker is, een uitstekende service.

P. Jonker

28-07-2015