location_on   Pompmakker 7, Heerenveen     phone   0513 – 626 507
menu

Referentie

Eiken vloer, 22 cm enkel gerookt naturel geolied, rustiek A-B
  • home
  • Eiken vloer, 22 cm enkel gerookt naturel geolied, rustiek A-B

Eiken vloer, 22 cm enkel gerookt naturel geolied, rustiek A-B

Europees Eiken is een hardhoutsoort dat groeit in Europa en Klein-Azië en afkomstig is van onder meer de Wintereik (Quercus petraea) en Zomereik (Querces robur) uit de Fagaceae-familie. Europees Eiken is één van de bekendste houtsoorten. De bomen bereiken doorgaans een hoogte van 18-30 meter, maar kunnen gerust 45 meter hoog worden. De stam heeft veelal een diameter van circa anderhalve meter. Er zijn bomen bekend met een leeftijd van boven de 500 jaren.

Eigenschappen

Europees Eiken heeft de volgende kenmerken:

  • Kleur: geelbruin tot donkerbruin.
  • Duurzaamheid: het hout heeft de duurzaamheidsklasse 2.
  • Gewicht: het hout heeft een gemiddeld gewicht (volumieke massa: 700 kg/m3).
  • Bewerken: over het algemeen is het hout gemakkelijk met zowel de hand als machinaal te bewerken.
  • Nagels en schroeven: voorboren en roestvast bevestigingsmateriaal wordt aangeraden.
  • Lijmen: eikenhout valt goed te lijmen.
  • Afwerken: het hout kan worden gebeitst, gerookt, gelakt, etc.
Eiken vloer, 22 cm enkel gerookt naturel geolied, rustiek A-B

Roken

Door het hout te roken ontstaat een iets donkere natuurlijke basiskleur. Deze vloer is niet geschuurd maar geschaafd, hierdoor krijg je een "stoere" vloer met voelbare noesten. Ook de kleur wordt door roken en schaven dieper. De vloer is afgewerkt met een hardwax olie naturel. Hardwax olie trekt in het hout en ligt op het hout, hierdoor krijg je een waterdichte slijtvaste laag.


Eiken vloer, 22 cm enkel gerookt naturel geolied, rustiek A-B

Europees Eiken Rustiek AB

Spint: Nagenoeg Spint vrij

Noesten: Gezonden noesten en vergroeiingen tot ca. 5.5cm zijn toegestaan. Ongezonde noesten tot ca. 2cm toegestaan. Aantal noesten per m1 onbeperkt toegestaan.

Scheuren: Oppervlakte- en kopscheuren zijn toegestaan, doch mogen het oppervlak-aanzicht niet bepalen.

Valbreuk: Niet toegestaan.

Kleurverschil: Natuurlijke kleurverschillen zijn toegestaan.

Hart: Hart is in beperkte mate toegestaan.

Algemeen: Eiken Rustiek AB heeft een rustige uitstraling door de minder en kleinere hoeveelheid noesten en minder kleur verschillen.


Eiken vloer, 22 cm enkel gerookt naturel geolied, rustiek A-B

Interesse?

Ben je nieuwsgierig naar wat Friesland Parket kan betekenen voor jouw vloer wensen? Neem contact op met onze vakmensen of bezoek onze vernieuwde showroom in Heerenveen. Hier kun je een ruim aanbod houten vloeren zien en voelen en geniet je van advies op maat.

Terug naar Inspiratie
  "Voor informatie of een afspraak kunt u altijd bellen met 0513 – 626 507
Contact

Houten vloeren

Een houten vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Houten vloeren

Parket vloeren

Een parket vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Parket vloeren

Laminaat vloer

Laminaat heeft een kunststoffen bovenlaag en is daarmee slijtvast en onderhoudsarm.

Laminaat vloer

Frieslandparket

4.6
gebaseerd op 5 beoordelingen

Herman Ostendorf

28-02-2019
Ik heb (op aanraden van familielid) Friesland Parket ingeschakeld om onze hardhouten Merbau visgraat vloer op te laten knappen. Ze kwamen eerst langs voor inventarisatie en advies. Na het schuren is het opnieuw in de olie gezet en ziet er weer uit als een compleet nieuwe vloer. Zeer goed en vriendelijk geholpen.

J. Huizinga

28-02-2019
Zeer tevreden met onze door Friesland Parket geleverd en gelegde parket vloer. Uiteraard na het ontvangen van deskundig en professioneel advies door één van de verkopers. Bedankt heren!

Jos De Bres

19-04-2018
Via de website van Osmo kwam ik bij deze Friese onderneming uit. Er was een probleem. Ik dacht dat ik € 55 moest betalen, dat stond als actieprijs aangegeven. Echter toen ik mijn bestelling wilde plaatsen, verscheen een bedrag van € 63. Nadat Sander mij de situatie had uitgelegd, waaruit bleek dat deze fout niet aan hun lag, waren zij toch zo sportief om het product aan mij te leveren voor € 55. Bravo Sander én collega's.

Auke Swart

07-02-2016
Onze parketvloer moest geschuurd en van nieuwe kleurolie worden voorzien. Vriendelijk en deskundig advies, zowel in de winkel als thuis. Daarna werd de klus volgens afspraak uitgevoerd. Helaas bleek er kleurverschil te zien in de vloer. Na beoordeling van het probleem heeft Friesland Parket er alles aan gedaan om dit onverklaarbare fenomeen op te lossen . Uiteindelijk is de vloer opnieuw licht geschuurd en opnieuw in de olie gezet, zonder extra kosten. Daarna was de vloer weer mooi. Kortom: vriendelijk, goed en deskundig advies en wat misschien nog wel belangrijker is, een uitstekende service.

P. Jonker

28-07-2015