location_on   Pompmakker 7, Heerenveen     phone   0513 – 626 507
menu

Referentie

Eiken parket vloer geschuurd, geloogd en behandeld met zwarte olie in Heerenveen
  • home
  • Eiken parket vloer geschuurd, geloogd en behandeld met zwarte olie in Heerenveen

Eiken parket vloer geschuurd, geloogd en behandeld met zwarte olie in Heerenveen

Schuren

Je oude en verweerde vloerdelen worden weer als nieuw door je houten vloer te schuren met een parketschuurmachine. Tijdig schuren, ca. eens in de 10-15 jaar zorgt ervoor dat de vloer mooi blijft. Wanneer men tijdig schuurt hoeven we maar 0,5 mm weg te schuren (de afwerklaag). Is de slijtage in de afwerklaag groter dan dienen we meer weg te schuren.

Eiken vloer geschuurd en zwart geolied door Friesland Parket

Logen

Het logen van eikenhout gebeurt door het hout in een bad met chemische middelen te dompelen of door het hout in te smeren met een loogbeits. In beide gevallen wordt gebruik gemaakt van het feit dat het hout looizuur bevat. Dit zuur beschermt het (levende) hout in de natuur tegen allerlei invloeden van buitenaf. Loogbeits en andere loogmiddelen reageren met dit zuur. Hierdoor zal het hout verkleuren. Er bestaan verschillende soorten loogbeits die ieder op een andere manier (meer of minder intensief) reageren op het hout. U kunt dus zelf het eindresultaat grotendeels bepalen.

Eiken vloer geschuurd en zwart geolied door Friesland Parket

Oliën

Het proces van een vloer verzadigen met olie, waardoor poriën van het hout worden afgesloten voor vloeistoffen en vuil, noemen we simpelweg oliën. U kiest voor oliën van parketvloeren wanneer een matte, natuurlijke uitstraling gewenst is.

Goed om te weten:

  • Natuurlijke uitstraling
  • 50 kleur mogelijkheden
  • Onderhoud aan te raden elke 2-3 jaar
  • Uitstekend plaatselijk bij te werken

Eiken vloer geschuurd en zwart geolied door Friesland Parket

Interesse?

Ben je nieuwsgierig naar wat Friesland Parket kan betekenen voor jouw vloer wensen? Neem contact op met onze vakmensen of bezoek onze vernieuwde showroom in Heerenveen. Hier kun je een ruim aanbod houten vloeren zien en voelen en geniet je van advies op maat.

Terug naar Inspiratie
  "Voor informatie of een afspraak kunt u altijd bellen met 0513 – 626 507
Contact

Houten vloeren

Een houten vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Houten vloeren

Parket vloeren

Een parket vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Parket vloeren

Laminaat vloer

Laminaat heeft een kunststoffen bovenlaag en is daarmee slijtvast en onderhoudsarm.

Laminaat vloer

Frieslandparket

4.6
gebaseerd op 5 beoordelingen

Herman Ostendorf

28-02-2019
Ik heb (op aanraden van familielid) Friesland Parket ingeschakeld om onze hardhouten Merbau visgraat vloer op te laten knappen. Ze kwamen eerst langs voor inventarisatie en advies. Na het schuren is het opnieuw in de olie gezet en ziet er weer uit als een compleet nieuwe vloer. Zeer goed en vriendelijk geholpen.

J. Huizinga

28-02-2019
Zeer tevreden met onze door Friesland Parket geleverd en gelegde parket vloer. Uiteraard na het ontvangen van deskundig en professioneel advies door één van de verkopers. Bedankt heren!

Jos De Bres

19-04-2018
Via de website van Osmo kwam ik bij deze Friese onderneming uit. Er was een probleem. Ik dacht dat ik € 55 moest betalen, dat stond als actieprijs aangegeven. Echter toen ik mijn bestelling wilde plaatsen, verscheen een bedrag van € 63. Nadat Sander mij de situatie had uitgelegd, waaruit bleek dat deze fout niet aan hun lag, waren zij toch zo sportief om het product aan mij te leveren voor € 55. Bravo Sander én collega's.

Auke Swart

07-02-2016
Onze parketvloer moest geschuurd en van nieuwe kleurolie worden voorzien. Vriendelijk en deskundig advies, zowel in de winkel als thuis. Daarna werd de klus volgens afspraak uitgevoerd. Helaas bleek er kleurverschil te zien in de vloer. Na beoordeling van het probleem heeft Friesland Parket er alles aan gedaan om dit onverklaarbare fenomeen op te lossen . Uiteindelijk is de vloer opnieuw licht geschuurd en opnieuw in de olie gezet, zonder extra kosten. Daarna was de vloer weer mooi. Kortom: vriendelijk, goed en deskundig advies en wat misschien nog wel belangrijker is, een uitstekende service.

P. Jonker

28-07-2015