location_on   Pompmakker 7, Heerenveen     phone   0513 – 626 507
menu

Referentie

Tropisch Curupua: het roodbruine hout
  • home
  • Tropisch Curupua: het roodbruine hout

Tropisch Curupua: het roodbruine hout

Algemeen

Curupau, ook wel Curupay genoemd, groeit in vochtig subtropische tot gematigd droge bossen en komt voor in Zuid-Amerika, voornamelijk in
Botanië en Argentinië. De boom kan een hoogte bereiken van 30 meter. Curupay hout is roodbruin met zwarte aderen die het hout een aantrekkelijke streep of vlamtekening geeft. Deze vlamtekening en de warme tint van het hout maakt Curupau tot een eigenzinnige en speciale houtsoort.

Friesland Parket legt Curupua vloer in Heerenveen

Eigenschappen

Curupau is extreem duurzaam en bijzonder hard en daarom zeer goed toepasbaar als houten vloer. Het hout is zwaar (900 kg/m3) en zeer duurzaam. Het hout is licht kruisdradig. Vanwege de hardheid en het gewicht is bewerken wat moeilijk. De druksterkte van een Curupau vloer is 61 N/mm². Eiken heeft een druksterkte van 50 N/mm². Hieraan is te zien dat het bij de Curupau vloer gaat om een harde houtsoort.

Friesland Parket legt Curupua vloer in Heerenveen

Toepassingen

Weg en waterbouw, tuinhout en parketvloeren.

Friesland Parket legt Curupua vloer in Heerenveen

Afwerkingsmogelijkheden

Het is mogelijk uw houten vloer af te laten werken met een olie, lak of hardwax. Friesland Parket voorziet u graag van advies welke afwerking in uw situatie het beste is. In de praktijk verkopen wij Curupau voornamelijk geolied of gelakt. Als vloer is deze houtsoort niet geschikt in combinatie met vloerverwarming.

Friesland Parket legt Curupua vloer in Heerenveen

Interesse?

Ben je nieuwsgierig naar wat Friesland Parket kan betekenen voor jouw vloer wensen? Neem contact op met onze vakmensen of bezoek onze vernieuwde showroom in Heerenveen. Hier kun je een ruim aanbod houten vloeren zien en voelen en geniet je van advies op maat.

Terug naar Inspiratie
  "Voor informatie of een afspraak kunt u altijd bellen met 0513 – 626 507
Contact

Houten vloeren

Een houten vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Houten vloeren

Parket vloeren

Een parket vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Parket vloeren

Laminaat vloer

Laminaat heeft een kunststoffen bovenlaag en is daarmee slijtvast en onderhoudsarm.

Laminaat vloer

Frieslandparket

4.6
gebaseerd op 5 beoordelingen

Herman Ostendorf

28-02-2019
Ik heb (op aanraden van familielid) Friesland Parket ingeschakeld om onze hardhouten Merbau visgraat vloer op te laten knappen. Ze kwamen eerst langs voor inventarisatie en advies. Na het schuren is het opnieuw in de olie gezet en ziet er weer uit als een compleet nieuwe vloer. Zeer goed en vriendelijk geholpen.

J. Huizinga

28-02-2019
Zeer tevreden met onze door Friesland Parket geleverd en gelegde parket vloer. Uiteraard na het ontvangen van deskundig en professioneel advies door één van de verkopers. Bedankt heren!

Jos De Bres

19-04-2018
Via de website van Osmo kwam ik bij deze Friese onderneming uit. Er was een probleem. Ik dacht dat ik € 55 moest betalen, dat stond als actieprijs aangegeven. Echter toen ik mijn bestelling wilde plaatsen, verscheen een bedrag van € 63. Nadat Sander mij de situatie had uitgelegd, waaruit bleek dat deze fout niet aan hun lag, waren zij toch zo sportief om het product aan mij te leveren voor € 55. Bravo Sander én collega's.

Auke Swart

07-02-2016
Onze parketvloer moest geschuurd en van nieuwe kleurolie worden voorzien. Vriendelijk en deskundig advies, zowel in de winkel als thuis. Daarna werd de klus volgens afspraak uitgevoerd. Helaas bleek er kleurverschil te zien in de vloer. Na beoordeling van het probleem heeft Friesland Parket er alles aan gedaan om dit onverklaarbare fenomeen op te lossen . Uiteindelijk is de vloer opnieuw licht geschuurd en opnieuw in de olie gezet, zonder extra kosten. Daarna was de vloer weer mooi. Kortom: vriendelijk, goed en deskundig advies en wat misschien nog wel belangrijker is, een uitstekende service.

P. Jonker

28-07-2015