Eiken rustiek A parketvloer op vloerverwarming gelegd

Houten vloer op vloerverwarming

Het oog wil wat en uw oog is gevallen op een nieuwe houten vloer. In de perfecte wereld zou u ook willen kiezen voor vloerverwarming onder uw gewenste vloer. Een fantastische keuze! Met behulp van hoogwaardige producten en ons streven naar perfectie garanderen wij dat uw houten vloer op vloerverwarming vele jaren uw huis siert.

Friesland Parket legt eiken rustiek A op tegels/vloerverwarming in Joure

Parket vloer op vloerverwarming: energiebesparend en hygiënisch

Bij nieuwbouw huizen en verbouwingen van bestaande woningen denkt men vaak aan het aanleggen van vloerverwarming als hoofdverwarming. Vloerverwarming heeft voordelen waardoor men dit steeds vaker verkiest boven traditionele verwarming.

  • Energiebesparend; lagere stookkosten
  • Hoog comfort; een constant aangename temperatuur
  • Meer design vrijheid; doordat er geen radiatoren nodig zijn
  • Betere luchtkwaliteit; minder stof in de lucht door minimale circulatie

Een houten parketvloer oogt en voelt van nature warmer aan dan bijvoorbeeld tegels. Dit komt door de warmtedoorlaatweerstand van hout.

Friesland Parket legt eiken rustiek A op tegels/vloerverwarming in Joure

Laat u goed informeren over aandachtspunten

Laten we direct uw zorgen wegnemen, een houten vloer op vloerverwarming is een fantastische combinatie, mits er wordt voldaan aan een aantal basis eisen.

  • Behoudt een constante kamertemperatuur van 20°C tot 22°C
  • Behoudt een luchtvochtigheid tussen de 30% tot 65% (afhankelijk per houtsoort)
  • Maak eventueel gebruik van een luchtbevochtiger om deze waarde te halen

De vloer dient rechtstreeks te worden verlijmd op de cementdekvloer. Er zijn verschillende soorten vloerverwarming- of verkoelingssystemen. Meestal overleggen we met de aannemer of installateur en zoeken we samen met u naar de juiste vloer.

Kies de juiste vloer bij uw vloerverwarmingssysteem, laat de vloer vakkundig installeren en leggen, en houdt rekening met het eenvoudige onderhoudsschema voor een gegarandeerd mooie vloer voor vele jaren.

Friesland Parket legt eiken rustiek A op tegels/vloerverwarming in Joure

Interesse?

Ben je nieuwsgierig naar wat Friesland Parket kan betekenen voor jouw vloer wensen? Neem contact op met onze vakmensen of bezoek onze vernieuwde showroom in Heerenveen. Hier kun je een ruim aanbod houten vloeren zien en voelen en geniet je van advies op maat.