Afrikaans Padouk Corail: het koraalrode hout

Padouk

Het kernhout van Afrikaans padoek is fraai fel oranjeachtig rood, ook wel koraalrood genoemd, vandaar ook wel de naam corail. Bij blootstelling aan het licht verkleurt deze tint snel tot vaalroodbruin en op de lange duur tot zwartbruin. Wanneer het hout tijdig wordt afgelakt met een zuurhardende blanke lak, blijft de fraaie kleur langer behouden. Het 100-200 mm brede spint is vuilwit tot crèmekleurig. Afrikaans padoek is een uitstekende, duurzame, fraaie en stabiele houtsoort.

Friesland Parket schuurt Padouk in Veenwouden

Onderhoud van houten vloeren

Onderhouden is behouden, u kent het wel. Dat gaat ook zeker op bij houten vloeren. Met het juiste onderhoud en renovatie is uw parket weer in top staat. Wij vermijden de woorden nieuwstaat, omdat u wellicht juist het karakter van een oude vloer waardeert. Dus ook het in top staat brengen van “oud ogende” vloeren is een optie!

Renovatie vergt vakmanschap

Renoveren van uw parketvloer kan periodiek of incidenteel. Wij raden onze cliënten aan eens in de ca. 15 jaar de vloer te renoveren, door de toplaag te schuren. Afhankelijk van het gebruik, er zijn ook vloeren die met gemak 20 jaar of langer mooi blijven. Hoe dieper de slijtage van dagelijks gebruik is, hoe meer we moeten wegschuren voor een egale vloer.

Friesland Parket schuurt Padouk in Veenwouden

Geïnteresseerd ?

Ben je nieuwsgierig naar wat Friesland Parket kan betekenen voor jouw vloer wensen? Neem contact op met onze vakmensen of bezoek onze vernieuwde showroom in Heerenveen. Hier kun je een ruim aanbod houten vloeren zien, voelen en geniet je van advies op maat.