Visgraat parket op vloerverwarming in Leeuwarden

Terwijl sommigen wegdromen bij tv-programma's zoals 'Kopen Zonder Kijken' en uren spenderen aan het scrollen door Funda, begrijpen anderen dat dromen verwezenlijken actie vereist. Zonder plan blijft een droom immers maar een wens. Dit inzicht bracht een jong gezin naar onze showroom in Heerenveen. Nu, enkele maanden later, leiden we u door hun nieuwe begin in de Friese hoofdstad, Leeuwarden.

Donker gerookte visgraat met band

U ziet het, er is gekozen voor een donker gerookte visgraat vloer, mét een band rondom. Klassiek, modern, tijdloos! Van al onze showroombezoekers heeft 80% al een idee welke richting ze op willen, esthetisch gezien. Het wordt gewaardeerd als u op voorhand inspiratie foto's kunt laten zien wat u mooi vindt. Dit helpt aanzienlijk in het kiezen van de juiste vloer. Want daar begint het, wat vindt u mooi?

Onze verkoopadviseurs helpen u verder, rekening houdend met een specifiek sfeerbeeld. Van daaruit kunnen we assisteren met keuzes als de kleur, materiaal, sortering, afmetingen van de plank, legpatroon, dikte, behandeling en afwerking, ondervloer, band, plinten. Om maar een paar zaken te benoemen.

Staat u nog helemaal open voor ideeën? Ook dan is de showroom een ideaal startpunt, omdat we u alle aspecten die een vloer uniek maakt, kunnen tonen.

Van verwarming tot vloer

Een onmisbare vraag tegenwoordig, komt er vloerverwarming onder de vloer? Friesland Parket heeft tientallen jaren ervaring met vloerverwarming en we hebben alle soorten meermaals voorbij zien komen. Ook het specifieke type vloerverwarming is van invloed op zowel de levensduur van de vloer als het rendement van uw vloerverwarming. Onze verkoopadviseurs kunnen hierin adviseren en indien gewenst volledig ontzorgen.

In Leeuwarden is gekozen voor vloerverwarming in een anhydriet toplaag. Waarom is dat van belang voor uw vloer?

Na het storten van anhydriet ontstaat aan het specieoppervlak een waterlaagje. Dit wordt zichtbaar tijdens het drogen. In dit waterlaagje kan de aanwezige kalk, afkomstig uit de specie, met kooldioxide uit de lucht reageren en calciumcarbonaat vormen. Dit calciumcarbonaat blijft op het oppervlak liggen als een dun huidje. Het zit niet geweldig hard vast, maar ook weer niet heel erg los. Anhydriet schuren is nodig om ervoor te zorgen dat een coating kan hechten. Zou je hierop direct gaan lijmen, dan komt de lijm op dit huidje en zal de lijm niet geweldig goed vast zitten.

Een vloer is slechts zo goed als de ondervloer waar deze op gelegd wordt. Wij hebben de anhydriet vloer geschuurd. Vervolgens geprimerd voor een optimale hechting. En daarna geëgaliseerd, voor een perfect vlakke bodem. Hierop zijn de vloerdelen vol verlijmd gelegd. Dit garandeert het best mogelijke eindresultaat.

Op de groei gekocht?

Uw gezinssituatie en levensstijl is een belangrijke factor in de keuze van materiaal en afwerking. De jongste leden van de familie brengen veel tijd door op uw vloer, dus u wilt dat deze hygiënisch, natuurlijk, veilig en comfortabel is.

Een hardhouten eiken vloer op vloerverwarming afgewerkt met een olie is hiervoor een fantastische keuze! De olie zorgt voor een beschermende, vuil- en vochtafstotende laag terwijl u de mogelijkheid behoudt tot plaatselijk bijwerken. Wel zo praktisch.

De technische details

De exacte houten vloer die u ziet op de foto's, is een Bauwerk Unopark Visgraat met Trendpark Band. Dit is een origineel gerookte eiken houten vloer afgewerkt met olie. Voor de muurafwerking is gekozen voor een MDF-stijlplint. Er is keuze uit 7 afmetingen en 5 verschilende kleuren plinten, hier is gekozen voor 90 x 15 mm geleverd in RAL 9010 grondverf welke zelf keurig afgelakt is door de bewoners.

Deze vloer is donkerder gemaakt door middel van een chemisch procedé. Het procedé is dat ammoniak een reactie aangaat met looizuur in het hout, waardoor een verkleuring optreedt. Dat klinkt heftig, maar is geen proces dat bij u thuis plaats vindt en van chemisch residu is absoluut geen sprake.

Het formaat van de planken is 470 mm x 70 mm en 11 mm dik. Daarvan is de toplaag 4 mm eiken hout. Tevens beschikbaar met een toplaag van ahorn, acacia, walnoot of sucupira hout. Voor de oppervlaktebehandeling zijn verschillende oliën en lakken toepasbaar.

Unopark is een tweelaags parket, en daarmee vormvast en zeer geschikt voor installatie op vloerverwarming met een K/W van 0,08. Het kan gelegd worden als rechte planken in wildverband, of zoals we in Leeuwarden hebben gelegd in een visgraat patroon.

Wat maakt een goede vloer?

Een weloverwogen keuze vindt plaats wanneer emotie en ratio in evenwicht zijn. Dit betekent dat zowel de esthetische aantrekkingskracht van de vloer als de manier waarop deze u laat voelen, wordt afgewogen tegen rationele overwegingen zoals kwaliteit, functionaliteit en kosten. Het is de kunst om een balans te vinden die zowel uw gevoel aanspreekt als aan uw praktische behoeften voldoet.

Door doelgerichte vragen te stellen ontdekken we samen uw wensen, eisen en uitdagingen en leggen we uit wat de mogelijkheden én beperkingen zijn van specifieke vloer opties. Onze ervaren verkoopadviseurs zijn er om u te begeleiden in het keuzeproces. 

Gratis aankoopbegeleiding

Wanneer u zonder afspraak Friesland Parket bezoekt, wordt u allereerst vriendelijk verwelkomt en gevraagd of we u direct mogen helpen of dat u liever eerst zelfstandig wilt rondkijken. De aankoop van een vloer is een belangrijke keuze, en daar mag u gerust de tijd voor nemen. In de showroom staat een divers aanbod van houten vloeren, laminaat en PVC opgesteld.

U kunt zo binnen lopen om onze vloeren te bewonderen of u kunt geheel vrijblijvend een afspraak inplannen met één van onze ervaren verkoopadviseurs.