U heeft bij Friesland Parket een prachtige vloer gekozen helemaal naar je wens, maar je moet nog een randafwerking uitzoeken. De randen rondom de muur worden afgewerkt met een mooie plint. Iedere vloer- of houtsoort heeft weer een andere afwerking. Onderstaand zal ik het e.e.a. toelichten over de verschillende soorten randafwerkingen.

Platte afdeklijst

Er ligt een prachtige vloer en je moet er nog een mooie plint bij zoeken. In dit geval wordt er veel gebruik gemaakt van een platte afdeklijst of te wel een platte plint. Deze platte plinten bevatten aan de onderkant een plakstrip die je er vervolgens af kunt trekken om zo deze te bevestigen aan de vloer. Nu heb je een mooie bijpassende plint bij je prachtige vloer. Wanneer je een mooie prachtige houten vloer hebt liggen in huis kan je ook kiezen voor bijpassende kleur plint. Dit kan een plint zijn met een decor of in de houtsoort waar je vloer ook uit bestaat.

Recht opstaande plinten

Recht opstaande plinten of te wel muurplinten zijn bij ons in alle RAL kleuren verkrijgbaar. De plinten die wij kunnen leveren worden tot maximaal 5 meter gemaakt. Je hebt klassieke plinten en ook moderne plinten en daartussen zit nog een hele rits van verschillende soorten MDF- en HDF plinten. Muurplinten zijn staande plinten, welke in verschillende afwerkingen en kleuren verkrijgbaar zijn. Ook zijn ze in verschillende stijlen verkrijgbaar, van een klassieke tot moderne vormgeving.

Interesse?

Ben je nieuwsgierig naar wat Friesland Parket kan betekenen voor jouw wensen? Neem contact op met onze vakmensen of bezoek onze vernieuwde showroom in Heerenveen. Hier kun je een ruim aanbod houten vloeren zien en voelen en geniet je van advies op maat.