In de koude winterdagen kan je vloer gaan scheuren of naden vertonen. Dat wil je toch niet?

Voorkom naden en scheuren in je parketvloer door een goede luchtbevochtiger te gebruiken!

Droge lucht

Misschien heb je het al gemerkt, droge lucht. Je merkt het aan een droge huid, springerig haar, een krakende parketvloer en als de lucht erg droog is zelfs aan scheurtjes of kieren in je houten vloer en andere houten spulletjes.

In het voorjaar, als de hoeveelheid vocht in de atmosfeer weer omhoog gaat, voelt je huid en haar weer beter aan en trekken de kieren meestal weer weg (scheuren in je parketvloer is een ander verhaal).

Maar wist je dat het helemaal niet nodig is om in deze ‘ongezond’ droge lucht te zitten? Je kunt het binnenklimaat van je woning het hele jaar door op een ‘gezond’ peil houden door een goede luchtbevochtiger te gebruiken.

Een gezond binnenklimaat voor jouzelf en voor je houten meubels én je houten vloer heeft een relatieve luchtvochtigheid van 50-60%. In de winter is er weinig vocht in de lucht aanwezig. Doordat we onze woning gaan verwarmen daalt de luchtvochtigheid zelfs nog verder waardoor deze soms nog maar 25% is. Houten vloeren kunnen ernstig beschadigen door deze zeer droge lucht in huis. De vloer krimpt doordat het hout vocht afgeeft aan de omgeving. Daarom is het belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden.

Hygrometer

Je kunt de luchtvochtigheid in je woning meten met een hygrometer – een vochtmeter. Is de relatieve luchtvochtigheid lager dan 50% dan is het nodig om vocht aan de lucht toe te voegen met behulp van een luchtbevochtiger.

Is de luchtvochtigheid in je woning al een lange tijd te laag en heb je al krimpnaden ontdekt? Wacht dan niet te lang met het toevoegen van vocht. Als er eenmaal scheuren ontstaan dan zijn deze lastig te repareren.

Interesse?

Ben je nieuwsgierig naar wat Friesland Parket kan betekenen voor jouw vloer wensen?