location_on   Pompmakker 7, Heerenveen     phone   0513 – 626 507
menu

Luchtbevochtigers

  • home
  • Luchtbevochtigers

Luchtbevochtigers

In de koude winterdagen kan je vloer gaan scheuren of naden vertonen. Dat wil je toch niet?

Voorkom naden en scheuren in je parketvloer door een goede luchtbevochtiger te gebruiken!

Droge lucht

Misschien heb je het al gemerkt, droge lucht. Je merkt het aan een droge huid, springerig haar, een krakende parketvloer en als de lucht erg droog is zelfs aan scheurtjes of kieren in je houten vloer en andere houten spulletjes.

In het voorjaar, als de hoeveelheid vocht in de atmosfeer weer omhoog gaat, voelt je huid en haar weer beter aan en trekken de kieren meestal weer weg (scheuren in je parketvloer is een ander verhaal).

Maar wist je dat het helemaal niet nodig is om in deze ‘ongezond’ droge lucht te zitten? Je kunt het binnenklimaat van je woning het hele jaar door op een ‘gezond’ peil houden door een goede luchtbevochtiger te gebruiken.

Een gezond binnenklimaat voor jouzelf en voor je houten meubels én je houten vloer heeft een relatieve luchtvochtigheid van 50-60%. In de winter is er weinig vocht in de lucht aanwezig. Doordat we onze woning gaan verwarmen daalt de luchtvochtigheid zelfs nog verder waardoor deze soms nog maar 25% is. Houten vloeren kunnen ernstig beschadigen door deze zeer droge lucht in huis. De vloer krimpt doordat het hout vocht afgeeft aan de omgeving. Daarom is het belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden.

Hygrometer

Je kunt de luchtvochtigheid in je woning meten met een hygrometer – een vochtmeter. Is de relatieve luchtvochtigheid lager dan 50% dan is het nodig om vocht aan de lucht toe te voegen met behulp van een luchtbevochtiger.

Is de luchtvochtigheid in je woning al een lange tijd te laag en heb je al krimpnaden ontdekt? Wacht dan niet te lang met het toevoegen van vocht. Als er eenmaal scheuren ontstaan dan zijn deze lastig te repareren.

Interesse?

Ben je nieuwsgierig naar wat Friesland Parket kan betekenen voor jouw vloer wensen?

De Showroom   Contact  
  "Voor informatie of een afspraak kunt u altijd bellen met 0513 – 626 507
Contact

Onze merken

Houten vloeren

Een houten vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Houten vloeren

Parket vloeren

Een parket vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Parket vloeren

Laminaat vloer

Laminaat heeft een kunststoffen bovenlaag en is daarmee slijtvast en onderhoudsarm.

Laminaat vloer

Frieslandparket

4.6
gebaseerd op 5 beoordelingen

Herman Ostendorf

28-02-2019
Ik heb (op aanraden van familielid) Friesland Parket ingeschakeld om onze hardhouten Merbau visgraat vloer op te laten knappen. Ze kwamen eerst langs voor inventarisatie en advies. Na het schuren is het opnieuw in de olie gezet en ziet er weer uit als een compleet nieuwe vloer. Zeer goed en vriendelijk geholpen.

J. Huizinga

28-02-2019
Zeer tevreden met onze door Friesland Parket geleverd en gelegde parket vloer. Uiteraard na het ontvangen van deskundig en professioneel advies door één van de verkopers. Bedankt heren!

Jos De Bres

19-04-2018
Via de website van Osmo kwam ik bij deze Friese onderneming uit. Er was een probleem. Ik dacht dat ik € 55 moest betalen, dat stond als actieprijs aangegeven. Echter toen ik mijn bestelling wilde plaatsen, verscheen een bedrag van € 63. Nadat Sander mij de situatie had uitgelegd, waaruit bleek dat deze fout niet aan hun lag, waren zij toch zo sportief om het product aan mij te leveren voor € 55. Bravo Sander én collega's.

Auke Swart

07-02-2016
Onze parketvloer moest geschuurd en van nieuwe kleurolie worden voorzien. Vriendelijk en deskundig advies, zowel in de winkel als thuis. Daarna werd de klus volgens afspraak uitgevoerd. Helaas bleek er kleurverschil te zien in de vloer. Na beoordeling van het probleem heeft Friesland Parket er alles aan gedaan om dit onverklaarbare fenomeen op te lossen . Uiteindelijk is de vloer opnieuw licht geschuurd en opnieuw in de olie gezet, zonder extra kosten. Daarna was de vloer weer mooi. Kortom: vriendelijk, goed en deskundig advies en wat misschien nog wel belangrijker is, een uitstekende service.

P. Jonker

28-07-2015