location_on   Pompmakker 7, Heerenveen     phone   0513 – 626 507
menu

De juiste ondervloer

  • home
  • De juiste ondervloer

De juiste ondervloer

Zwevende vloer

Wanneer u ervoor kiest om uw vloer zwevend te leggen moet je daarvoor de juiste ondervloer voor kiezen. Ondervloeren worden voornamelijk gebruikt wanneer er een houtenvloer of een laminaatvloer gelegd wordt. Een ondervloer is noodzakelijk onder een zwevend gelegde vloer. Het voorkomt namelijk slijtage en gekraak en het zorgt juist weer voor warmte, het is vochtwerend en het reduceert loopgeluid. Het is dus zeer belangrijk om een goed product onder uw vloer te leggen.

Verlijmde ondervloer

Er wordt regelmatig ook gebruik gemaakt van een ondervloer als daarop een vloer gelegd moet worden die verlijmd wordt. Je praat dan over spaanplaat of multiplex platen. Deze platen worden verlijmd en gespijkerd en vervolgens kan daarop de vloer geplaatst worden

Decibel eis

Vaak moet er in appartement gehouden worden aan de 10 decibel eis. De ondervloeren moeten er dan voor zorgen dat het geluid reduceert. De geluidsisolatie van de ondervloer wordt dan uitgedrukt in decibel. Een appartement of flat moet dan voldoen een de 10 Db eis.

Vloerverwarming

Er is ook een speciale ondervloer wanneer u vloerverwarming heeft. Dit is meestal de heatfoil. Deze ondervloer is geschikt om te plaatsen op de ondergrond wanneer er vloerverwarming ligt. In deze heatfoil zitten kleine ronde gaatjes zodat er weinig weerstand is.

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig naar wat Friesland Parket kan betekenen voor jouw ondervloer wens?

De Showroom   Contact  
  "Voor informatie of een afspraak kunt u altijd bellen met 0513 – 626 507
Contact

Onze merken

Houten vloeren

Een houten vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Houten vloeren

Parket vloeren

Een parket vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Parket vloeren

Laminaat vloer

Laminaat heeft een kunststoffen bovenlaag en is daarmee slijtvast en onderhoudsarm.

Laminaat vloer

Frieslandparket

4.6
gebaseerd op 5 beoordelingen

Herman Ostendorf

28-02-2019
Ik heb (op aanraden van familielid) Friesland Parket ingeschakeld om onze hardhouten Merbau visgraat vloer op te laten knappen. Ze kwamen eerst langs voor inventarisatie en advies. Na het schuren is het opnieuw in de olie gezet en ziet er weer uit als een compleet nieuwe vloer. Zeer goed en vriendelijk geholpen.

J. Huizinga

28-02-2019
Zeer tevreden met onze door Friesland Parket geleverd en gelegde parket vloer. Uiteraard na het ontvangen van deskundig en professioneel advies door één van de verkopers. Bedankt heren!

Jos De Bres

19-04-2018
Via de website van Osmo kwam ik bij deze Friese onderneming uit. Er was een probleem. Ik dacht dat ik € 55 moest betalen, dat stond als actieprijs aangegeven. Echter toen ik mijn bestelling wilde plaatsen, verscheen een bedrag van € 63. Nadat Sander mij de situatie had uitgelegd, waaruit bleek dat deze fout niet aan hun lag, waren zij toch zo sportief om het product aan mij te leveren voor € 55. Bravo Sander én collega's.

Auke Swart

07-02-2016
Onze parketvloer moest geschuurd en van nieuwe kleurolie worden voorzien. Vriendelijk en deskundig advies, zowel in de winkel als thuis. Daarna werd de klus volgens afspraak uitgevoerd. Helaas bleek er kleurverschil te zien in de vloer. Na beoordeling van het probleem heeft Friesland Parket er alles aan gedaan om dit onverklaarbare fenomeen op te lossen . Uiteindelijk is de vloer opnieuw licht geschuurd en opnieuw in de olie gezet, zonder extra kosten. Daarna was de vloer weer mooi. Kortom: vriendelijk, goed en deskundig advies en wat misschien nog wel belangrijker is, een uitstekende service.

P. Jonker

28-07-2015