Zwevende vloer

Wanneer u ervoor kiest om uw vloer zwevend te leggen moet je daarvoor de juiste ondervloer voor kiezen. Ondervloeren worden voornamelijk gebruikt wanneer er een houtenvloer of een laminaatvloer gelegd wordt. Een ondervloer is noodzakelijk onder een zwevend gelegde vloer. Het voorkomt namelijk slijtage en gekraak en het zorgt juist weer voor warmte, het is vochtwerend en het reduceert loopgeluid. Het is dus zeer belangrijk om een goed product onder uw vloer te leggen.

Verlijmde ondervloer

Er wordt regelmatig ook gebruik gemaakt van een ondervloer als daarop een vloer gelegd moet worden die verlijmd wordt. Je praat dan over spaanplaat of multiplex platen. Deze platen worden verlijmd en gespijkerd en vervolgens kan daarop de vloer geplaatst worden

Decibel eis

Vaak moet er in appartement gehouden worden aan de 10 decibel eis. De ondervloeren moeten er dan voor zorgen dat het geluid reduceert. De geluidsisolatie van de ondervloer wordt dan uitgedrukt in decibel. Een appartement of flat moet dan voldoen een de 10 Db eis.

Vloerverwarming

Er is ook een speciale ondervloer wanneer u vloerverwarming heeft. Dit is meestal de heatfoil. Deze ondervloer is geschikt om te plaatsen op de ondergrond wanneer er vloerverwarming ligt. In deze heatfoil zitten kleine ronde gaatjes zodat er weinig weerstand is.

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig naar wat Friesland Parket kan betekenen voor jouw ondervloer wens?