Wat is PVC?

Het is een afkorting voor polyvinylchloride. Een lastig woord. Tegenwoordig is het niet meer weg te denken uit de maatschappij. Denk aan buizen, speelgoed, kozijnen en dan sinds een aantal jaar ook als prachtige vloeren. PVC is flinterdun en wordt bedrukt met allerlei verschillende decors. Op het PVC gaat een beschermlaag wat zorgt voor de bescherming. Het product heeft een echte hout uitstraling wat er voor zorgt dat iedereen denkt dat het een houten vloer is. Het is gemakkelijk in onderhoud en daarom ideaal voor mensen die weinig tot geen onderhoud willen plegen aan hun vloer.

Een combinatie met vloerverwarming

Een supercombinatie. PVC heeft namelijk een zeer lage weerstand waardoor u optimaal kan profiteren van de vloerverwarming. Dit met als voordeel dat er geen radiotoren geplaatst meer hoeven te worden. Het product is namelijk verkrijgbaar vanaf 2 mm dik. Dit zorgt er dus voor dat de weerstand zeer laag is voor het product.

Het plaatsen van de vloer.

De vloer wordt meestal verlijmd op de cement ondervloer. Het beton moet meestal wel eerst geëgaliseerd worden voordat het PVC erop geplakt kan worden. Het plaatsen van PVC kan ook zwevend, omdat er tegenwoordig leveranciers zijn die PVC op HDF of kurk bevestigen en daarom zwevend gelegd kan worden. Het plaatsen van een zwevende PVC vloer heeft het gemak van het leggen van een laminaatvloer met het materiaal van PVC.

Waarom zou ik hier voor kiezen?

1. Het voelt warm aan.
2. Milieuvriendelijk.
3. Uiterst geschikt voor op vloerverwarming.
4. Zeer geluiddempend
5. Hoge slijtvastheid
6. Weinig onderhoud.
7. Lange levensduur.


Ben je nieuwsgierig naar wat Friesland Parket kan betekenen voor jouw pvc wensen?