Houten visgraat op vloerverwarming in Lippenhuizen

Het begint met een idee. Na maanden of misschien wel jaren fantaseren is de tijd nu aangebroken. De rode bus van Friesland Parket rijdt uw oprit op terwijl u nog een laatste keer een blik werpt op de open vloerverwarmingsbuizen. Uw vloer is binnen een paar dagen klaar, comfortabel, af.

Welke vloer past bij u?

Zodra u de stap zet om actief te zoeken naar vloeren, zult u snel ervaren dat de keuze behoorlijk overweldigend is. Als parketteur zijn we trots op de variatie die we kunnen aanbieden in houten vloeren. Waar onze kracht ligt, is het vertalen van uw wensen en behoeftes naar een vloer die écht bij u past.

Dit betekent dat u persoonlijke aandacht krijgt. Van een vakkundige verkoopadviseur die u de juiste vragen stelt en de tijd neemt om u overzichtelijk door de opties te loodsen. Bij Friesland Parket kunt u terecht voor houten vloeren, PVC en laminaat. Elke vloer heeft namelijk zijn unieke pluspunten en aandachtspunten. 

Harde eis, geschikt voor vloerverwarming

Voor deze woning was duidelijk dat de vloer geschikt moest zijn voor vloerverwarming. Afhankelijk van de soort vloerverwarming kunnen wij exact vertellen welke vloeren geschikt zijn. En met exact bedoelen we exact, onderbouwd met cijfers en praktijkervaring.

Heeft u nog geen vloerverwarming? Met slechts één extra dag heeft u vloerverwarming onder uw nieuwe vloer. Tegenwoordig leggen van zeker 2 van de 3 nieuwe vloeren op vloerverwarming.

Dit komt enerzijds doordat vloerverwarming enkele voordelen heeft ten opzichte van traditionele verwarming. Zoals een gelijkmatige verwarming, minder stof circulatie, energiebesparend, algeheel comfort en meer ruimtelijke vrijheid door het ontbreken van radiatoren of convectoren.

Anderzijds komt dit doordat Friesland Parket één van de meest ervaren parketteurs is van Noord-Nederland. We kennen de verschillende types vloerverwarming en weten precies welke vloeren heel goed werken en welke minder geschikt zijn voor een specifieke soort vloerverwarming.

In dit geval hebben wij de nog openliggende vloerverwarmingsbuizen dichtgesmeerd, de vloer geëgaliseerd en vervolgens geprimerd. Laat het egaliseren liefst altijd over aan de parketteur, zo kunnen zij namelijk de verantwoordelijkheid nemen voor een perfecte ondergrond die nodig is voor het resultaat van de vloer.

Houten visgraat of beter PVC?

De spotlight terug op deze woningeigenaren uit Lippenhuizen die ons hun prachtige huis laat delen. Na een prettige kennismaking en zorgvuldig overleg is de keuze gevallen op... hout én PVC. De hoofdrol is weggelegd voor een eiken houten visgraat, bestaande uit 12 x 60 cm vloerdelen met microvelling.

Een velling is het randje rond de plank. Het hout is van een hoge sortering (1BIS) wat betekent dat er weinig noest in de tekening van de planken zit. Dit zorgt voor een rustige, moderne uitstraling. 

Voor een onbehandelde look is qua afwerking gekozen voor matte olie van Bona Invisible. Dit biedt een bescherming tegen slijtage en vocht en is in tegenstelling tot lak plaatselijk bij te werken in de toekomst.

In de keuken is gekozen voor een PVC vloer. Dit was zowel een praktische als cosmetische overweging. PVC is nog beter bestand tegen een ongelukje in de keuken, zoals het vallen van een mok of het spetteren van olie en tomatensaus. De gekozen beige Westminster PVC tegels van 61 x 61 cm bieden tevens contrast en scheiden optisch de grote ruimte.

Resultaat dat aansluit bij uw verwachtingen

Beide vloeren zijn vol verlijmd en zijn dus geplakt op de ondervloer. Dit maakt dat we de houten visgraatvloer naadloos kunnen aanhelen aan de PVC vloer.

Ziet u ook hoe strak de houten vloer gezaagd en gelegd is rondom de trap en de steunbeer? Dat is de pilaar links op de foto.

Dit soort historische elementen integreren laat zien hoe oud en nieuw stijlvol samen kunnen leven in uw huis. Hoewel plinten niet nodig zijn om zwelruimte te maskeren doordat we strak leggen tegen kozijnen, doorgangen en muren, hebben we een opstaande witte MDF plint van 90 x 15 mm tegen de muren geplakt voor de finishing touch.

Een oplossing om mee thuis te komen

En zo hebben we door te luisteren naar de klant een oplossing kunnen bieden waar ze mee thuis kunnen komen. Het sluit aan bij alle wensen en behoeftes.

Door de gehele vloer te egaliseren en de houten visgraat en PVC tegels te lijmen zijn er geen hoogteverschillen over de gehele woonlaag. De inloopmat houdt uw geoliede houten vloer langer mooi door zand en vuil te minimaliseren. U loopt direct door naar de woonkamer of de leefkeuken zonder een plint of dorpel tegen te komen.

Wij zijn, net als de bewoners, erg blij met het eindresultaat. Voor ons als parketteurs is het de kers op de taart om na het opleveren ook nog een plaatje te zien nadat de persoonlijke inrichting van de bewoners weer geplaatst is.

Gratis advies op maat

Bent u aan het oriënteren voor een nieuwe vloer in uw eigen woning? Kom gerust langs in de showroom in Heerenveen en laat u adviseren. We luisteren naar uw wensen en omstandigheden om een eerlijk en passend advies te geven.

U kunt zo binnen lopen om onze vloeren te bewonderen of u kunt geheel vrijblijvend een afspraak inplannen met één van onze ervaren verkoopadviseurs.