Een visgraat vloer wordt gelegd volgens het visgraatverband, hierbij worden relatief korte planken schuin en haaks op elkaar gelegd (zoals dit ook bij straten het geval is).

Op deze manier ontstaat er een trapsgewijs patroon welke enigszins doet denken aan een visgraat, vandaar de naam. Een visgraat vloer wordt als erg sierlijk ervaren en geeft een speelse twist aan uw woning.

Visgraat laminaat

Een visgraat vloer van hout of parket is prachtig, maar niet voor iedereen weggelegd. Er is nu ook visgraat laminaat! Visgraat laminaat is niet alleen een stuk voordeliger, maar is ook veel eenvoudiger te leggen.

De uitstraling van het visgraat laminaat is optisch bijna niet te onderscheiden van een houten visgraat vloer en dat voor een zeer interessante prijs. Visgraat vloeren geven een luxe effect en bieden veel opties qua interieurstyling, omdat het motief zelf al een sfeervol effect geeft.

Visgraat laminaat personaliseren

Het aanschaffen van een nieuwe vloer is een investering, maar dit doet u waarschijnlijk dan ook maar een aantal keer in uw leven. Om deze reden vinden wij het belangrijk dat u precies weet wat uw opties zijn en een vloer krijgt zoals u het wilt.

Bij Friesland Parket kunt u kiezen uit een groot aantal mogelijkheden qua design en kleur. Zo kunt u bijvoorbeeld uw visgraat vloer een geheel andere uitstraling geven door deze te voorzien van een grijze tint.

Kom langs in onze showroom of neem contact op om de mogelijkheden te bekijken!

Visgraat laminaat en vloerverwarming

Een visgraat laminaatvloer geeft van zichzelf al een ietwat warme uitstraling, maar de vloer kan ook letterlijk worden voorzien van een warme uitstraling. Een laminaatvloer is namelijk goed te combineren met vloerverwarming. Hierbij moet echter wel rekening worden gehouden met een aantal punten.

De warmteweerstand van de ondervloer mag niet te hoog zijn, omdat deze anders niet goed warm wordt.

De warmteweerstand van zowel het laminaat als de ondervloer dient onder de R 0.1 te liggen, dit wordt ook wel aangeduid als kW/m2. Voor dit geldt dat deze waarde, voor zowel het laminaat als de ondervloer, niet hoger dan 0.09 kW/m2 mag liggen.

Dat u niet thuis bent in deze termen is goed te begrijpen en helemaal geen probleem, op de verpakking van het laminaat en de ondervloer staat meestal dikwijls vermeld of het geschikt is in combinatie met vloerverwarming.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat vloerverwarming in combinatie met een laminaatvloer niet geschikt is als hoofdverwarming. U kunt wel vloerverwarming als bijverwarming opnemen, hierbij nemen uw radiatoren het grootste deel van de verwarming van de ruimte op zich. De vloerverwarming zorgt dan dat de vloer niet koud aanvoelt, wat voor extra comfort zorgt.

Wilt u vloerverwarming als hoofdverwarming, kijk dan voor een echte houten vloer op vloerverwarming.

Visgraat laminaat inclusief leggen

Het leggen van visgraat laminaat is niet afwijkend van het leggen van gewoon laminaat. Als u ervaring heeft met het leggen van vloeren of als u simpelweg erg handig bent, kunt u dit zelf doen.

Bij het leggen van uw visgraat laminaatvloer in combinatie met vloerverwarming komt meer expertise kijken, wij raden aan dit uit te besteden aan een professionele partij. Friesland Parket heeft ervaren mensen in dienst die dit graag voor u verzorgen, klik hier om contact op te nemen.

Waarom Friesland Parket?

Bij Friesland Parket begrijpen we heel goed dat u bij de aanschaf van een nieuwe vloer geen overhaaste beslissingen wilt nemen. Ons assortiment beslaat een breed aanbod aan houten vloeren, parket vloeren, laminaat vloeren, PVC vloeren.

Daarnaast kunt u kiezen uit legio aan patronen, dessins, houtsoorten en oppervlakteafwerking om van gewoon een vloer UW vloer te maken. Kom langs in onze nieuwe showroom te Heerenveen en vind uw ideale vloer!