location_on   Pompmakker 7, Heerenveen     phone   0513 – 626 507
menu

Herringbone: Visgraat Laminaat Vloeren

  • home
  • Herringbone: Visgraat Laminaat Vloeren

Herringbone: Visgraat Laminaat Vloeren

Een visgraat vloer wordt gelegd volgens het visgraatverband, hierbij worden relatief korte planken schuin en haaks op elkaar gelegd (zoals dit ook bij straten het geval is).

Op deze manier ontstaat er een trapsgewijs patroon welke enigszins doet denken aan een visgraat, vandaar de naam. Een visgraat vloer wordt als erg sierlijk ervaren en geeft een speelse twist aan uw woning.

Visgraat laminaat

Een visgraat vloer van hout of parket is prachtig, maar niet voor iedereen weggelegd. Er is nu ook visgraat laminaat! Visgraat laminaat is niet alleen een stuk voordeliger, maar is ook veel eenvoudiger te leggen.

De uitstraling van het visgraat laminaat is optisch bijna niet te onderscheiden van een houten visgraat vloer en dat voor een zeer interessante prijs. Visgraat vloeren geven een luxe effect en bieden veel opties qua interieurstyling, omdat het motief zelf al een sfeervol effect geeft.

Visgraat laminaat personaliseren

Het aanschaffen van een nieuwe vloer is een investering, maar dit doet u waarschijnlijk dan ook maar een aantal keer in uw leven. Om deze reden vinden wij het belangrijk dat u precies weet wat uw opties zijn en een vloer krijgt zoals u het wilt.

Bij Friesland Parket kunt u kiezen uit een groot aantal mogelijkheden qua design en kleur. Zo kunt u bijvoorbeeld uw visgraat vloer een geheel andere uitstraling geven door deze te voorzien van een grijze tint.

Kom langs in onze showroom of neem contact op om de mogelijkheden te bekijken!

Visgraat laminaat en vloerverwarming

Een visgraat laminaatvloer geeft van zichzelf al een ietwat warme uitstraling, maar de vloer kan ook letterlijk worden voorzien van een warme uitstraling. Een laminaatvloer is namelijk goed te combineren met vloerverwarming. Hierbij moet echter wel rekening worden gehouden met een aantal punten.

De warmteweerstand van de ondervloer mag niet te hoog zijn, omdat deze anders niet goed warm wordt.

De warmteweerstand van zowel het laminaat als de ondervloer dient onder de R 0.1 te liggen, dit wordt ook wel aangeduid als kW/m2. Voor dit geldt dat deze waarde, voor zowel het laminaat als de ondervloer, niet hoger dan 0.09 kW/m2 mag liggen.

Dat u niet thuis bent in deze termen is goed te begrijpen en helemaal geen probleem, op de verpakking van het laminaat en de ondervloer staat meestal dikwijls vermeld of het geschikt is in combinatie met vloerverwarming.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat vloerverwarming in combinatie met een laminaatvloer niet geschikt is als hoofdverwarming. U kunt wel vloerverwarming als bijverwarming opnemen, hierbij nemen uw radiatoren het grootste deel van de verwarming van de ruimte op zich. De vloerverwarming zorgt dan dat de vloer niet koud aanvoelt, wat voor extra comfort zorgt.

Wilt u vloerverwarming als hoofdverwarming, kijk dan voor een echte houten vloer op vloerverwarming.

Visgraat laminaat inclusief leggen

Het leggen van visgraat laminaat is niet afwijkend van het leggen van gewoon laminaat. Als u ervaring heeft met het leggen van vloeren of als u simpelweg erg handig bent, kunt u dit zelf doen.

Bij het leggen van uw visgraat laminaatvloer in combinatie met vloerverwarming komt meer expertise kijken, wij raden aan dit uit te besteden aan een professionele partij. Friesland Parket heeft ervaren mensen in dienst die dit graag voor u verzorgen, klik hier om contact op te nemen.

Waarom Friesland Parket?

Bij Friesland Parket begrijpen we heel goed dat u bij de aanschaf van een nieuwe vloer geen overhaaste beslissingen wilt nemen. Ons assortiment beslaat een breed aanbod aan houten vloeren, parket vloeren, laminaat vloeren, PVC vloeren.

Daarnaast kunt u kiezen uit legio aan patronen, dessins, houtsoorten en oppervlakteafwerking om van gewoon een vloer UW vloer te maken. Kom langs in onze nieuwe showroom te Heerenveen en vind uw ideale vloer!

De Showroom   Contact  
  "Voor informatie of een afspraak kunt u altijd bellen met 0513 – 626 507
Contact

Onze merken

Houten vloeren

Een houten vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Houten vloeren

Parket vloeren

Een parket vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Parket vloeren

Laminaat vloer

Laminaat heeft een kunststoffen bovenlaag en is daarmee slijtvast en onderhoudsarm.

Laminaat vloer

Frieslandparket

4.6
gebaseerd op 5 beoordelingen

Herman Ostendorf

28-02-2019
Ik heb (op aanraden van familielid) Friesland Parket ingeschakeld om onze hardhouten Merbau visgraat vloer op te laten knappen. Ze kwamen eerst langs voor inventarisatie en advies. Na het schuren is het opnieuw in de olie gezet en ziet er weer uit als een compleet nieuwe vloer. Zeer goed en vriendelijk geholpen.

J. Huizinga

28-02-2019
Zeer tevreden met onze door Friesland Parket geleverd en gelegde parket vloer. Uiteraard na het ontvangen van deskundig en professioneel advies door één van de verkopers. Bedankt heren!

Jos De Bres

19-04-2018
Via de website van Osmo kwam ik bij deze Friese onderneming uit. Er was een probleem. Ik dacht dat ik € 55 moest betalen, dat stond als actieprijs aangegeven. Echter toen ik mijn bestelling wilde plaatsen, verscheen een bedrag van € 63. Nadat Sander mij de situatie had uitgelegd, waaruit bleek dat deze fout niet aan hun lag, waren zij toch zo sportief om het product aan mij te leveren voor € 55. Bravo Sander én collega's.

Auke Swart

07-02-2016
Onze parketvloer moest geschuurd en van nieuwe kleurolie worden voorzien. Vriendelijk en deskundig advies, zowel in de winkel als thuis. Daarna werd de klus volgens afspraak uitgevoerd. Helaas bleek er kleurverschil te zien in de vloer. Na beoordeling van het probleem heeft Friesland Parket er alles aan gedaan om dit onverklaarbare fenomeen op te lossen . Uiteindelijk is de vloer opnieuw licht geschuurd en opnieuw in de olie gezet, zonder extra kosten. Daarna was de vloer weer mooi. Kortom: vriendelijk, goed en deskundig advies en wat misschien nog wel belangrijker is, een uitstekende service.

P. Jonker

28-07-2015