location_on   Pompmakker 7, Heerenveen     phone   0513 – 626 507
menu
  • home
  • Houten vloer kleuren

Houten vloer kleuren

Een houten vloer dient te worden afgewerkt met een beschermde lak of olielaag. Naast dat deze laag een beschermende werking heeft, geeft deze tevens een “natte” uitstraling aan de vloer.

Deze laag laat de oorspronkelijke kleur van de houten vloer glanzender naar voren komen voor een warme uitstraling.

Maar er zijn ook lakken en oliën die speciaal zijn samengesteld om uw houten vloer een andere tint te geven. Hierdoor is het niet meer nodig om te investeren in een compleet nieuwe parket vloer

wanneer u toe bent aan wat nieuws!

Waarom uw houten vloer voorzien van een nieuwe tint of kleur?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom u uw vloer wilt voorzien van een nieuwe tint, dit zijn de voornaamste redenen:

  • U wilt uw vloer een nieuwe uitstraling geven;
  • Uw vloer is bijna niet meer schoon te krijgen;
  • Uw vloer is beschadigd (bijvoorbeeld door krassen of vlekken);
  • Uw vloer is verkleurd.

Een houten vloer heeft een zeer lange levensduur, toch kan het voorkomen na jaren leefplezier dat uw vloer bijna niet meer schoon is te krijgen of is beschadigd.

In een huis wordt nou eenmaal geleefd en daarnaast zit een ongeluk in een klein hoekje. Gelukkig is het niet direct nodig om een nieuwe houten vloer te laten leggen om die reden.

Tegen aanzienlijk lagere kosten dan nieuw kunt u uw vloer namelijk voorzien van een andere tint/kleurpigment, waarna uw vloer als nieuw zal aandoen.

Welke houtsoorten zijn geschikt om te kleuren?

Niet elke houtsoort is geschikt om te kleuren. Eikenhouten vloeren zijn uw beste optie. Zachte en tropische houtsoorten zijn over het algemeen wat lastiger te kleuren, echter zijn er uitzonderingen wanneer u bijvoorbeeld een lichte, zachte houten vloer heeft.

In een elke situatie doet u er goed aan om u te laten adviseren door één van onze experts.

Het is mogelijk om uw vloer te voorzien van een nieuwe tint. De hardwax oliën van Osmo zijn geschikt voor meerdere houtsoorten (varieert per product).

De kleurpigmenten van Rigostep zijn voornamelijk geschikt voor vloeren van eikenhout. Deze pigmenten maken het mogelijk uw vloer te kleuren en een geheel nieuw karakter en uitstraling te geven.

U hoeft niet gelijk de hele vloer te behandelen, want Rigostep biedt handige proefpakketten aan waarmee u eerst een strook van u vloer kunt behandelen. Zo kunt u beoordelen of het daadwerkelijk de juiste kleur is die u wenst voor uw interieur.

Een bestaande houten vloer kleuren

Wanneer u gekozen heeft om uw houten vloer te voorzien van een nieuwe tint of kleur dient u allereerst de gebruiksinstructies van de fabrikant goed door te nemen. Het kan zijn dat er een extra handeling moet worden verricht bij een bepaalde tint of kleur.

Vervolgens behandeld u de vloer aan de hand van de volgende stappen:

Stap 1: De vloer schuren of polijsten

Het eerste wat u dient te doen is de vloer goed schuren of polijsten. Wanneer u de nieuwe tint/kleur dan aanbrengt, zal dit ervoor zorgen dat de vloer als nieuw aandoet. Het doel van het schuren of polijsten is:

  • Verwijderen van oude waslaag, laklaag of beits;
  • Wegschuren van oppervlakkige krassen;
  • Het gladmaken van de vloer.

Stap 2: De vloer kleuren

Afhankelijk van de instructies van de fabrikant wordt de olie op de vloer aangebracht met behulp van een roller, doek of platte kwast. U mengt het kleurpigment met de olie en brengt dit aan op de vloer volgens de instructies van de fabrikant.

Na het aanbrengen van de olie dient de vloer minimaal 24 uur te drogen.

Meer informatie?

Wenst u meer informatie over het kleuren van uw houten vloer? Of wilt heeft u een zachthouten vloer en wilt u weten welke tinten geschikt zijn voor uw vloer? Onze specialisten helpen u graag!

Ook over vragen met betrekking tot het onderhoud en reinigen van uw vloer kunt u bij ons terecht. Met meer dan 40 jaar ervaring kunt u eigenlijk met al uw vragen over houten vloeren bij ons terecht. Kom langs in onze vernieuwde showroom of neem contact op.

  "Voor informatie of een afspraak kunt u altijd bellen met 0513 – 626 507
Contact

Onze merken

Houten vloeren

Een houten vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Houten vloeren

Parket vloeren

Een parket vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Parket vloeren

Laminaat vloer

Laminaat heeft een kunststoffen bovenlaag en is daarmee slijtvast en onderhoudsarm.

Laminaat vloer

Frieslandparket

4.6
gebaseerd op 5 beoordelingen

Herman Ostendorf

28-02-2019
Ik heb (op aanraden van familielid) Friesland Parket ingeschakeld om onze hardhouten Merbau visgraat vloer op te laten knappen. Ze kwamen eerst langs voor inventarisatie en advies. Na het schuren is het opnieuw in de olie gezet en ziet er weer uit als een compleet nieuwe vloer. Zeer goed en vriendelijk geholpen.

J. Huizinga

28-02-2019
Zeer tevreden met onze door Friesland Parket geleverd en gelegde parket vloer. Uiteraard na het ontvangen van deskundig en professioneel advies door één van de verkopers. Bedankt heren!

Jos De Bres

19-04-2018
Via de website van Osmo kwam ik bij deze Friese onderneming uit. Er was een probleem. Ik dacht dat ik € 55 moest betalen, dat stond als actieprijs aangegeven. Echter toen ik mijn bestelling wilde plaatsen, verscheen een bedrag van € 63. Nadat Sander mij de situatie had uitgelegd, waaruit bleek dat deze fout niet aan hun lag, waren zij toch zo sportief om het product aan mij te leveren voor € 55. Bravo Sander én collega's.

Auke Swart

07-02-2016
Onze parketvloer moest geschuurd en van nieuwe kleurolie worden voorzien. Vriendelijk en deskundig advies, zowel in de winkel als thuis. Daarna werd de klus volgens afspraak uitgevoerd. Helaas bleek er kleurverschil te zien in de vloer. Na beoordeling van het probleem heeft Friesland Parket er alles aan gedaan om dit onverklaarbare fenomeen op te lossen . Uiteindelijk is de vloer opnieuw licht geschuurd en opnieuw in de olie gezet, zonder extra kosten. Daarna was de vloer weer mooi. Kortom: vriendelijk, goed en deskundig advies en wat misschien nog wel belangrijker is, een uitstekende service.

P. Jonker

28-07-2015