location_on   Pompmakker 7, Heerenveen     phone   0513 – 626 507
menu

Houten Vloer White Wash Oliën?

  • home
  • Houten Vloer White Wash Oliën?

Houten Vloer White Wash Oliën?

Houten vloeren worden vaak gekozen omdat het zoveel sfeer toevoegt aan uw kamer. Er zitten veel voordelen aan houten vloeren. Daarover heeft u alles al gelezen toen u een houten vloer ging kopen.

Nu bent u enkele jaren verder, en eigenlijk wilt u wat anders. Maar omdat u hebt gekozen voor een kwaliteitsvloer gelegd door een specialist, kunnen we met ons ambachtelijk vakmanschap uw bestaande vloer als nieuw maken.

En niet alleen de nieuwstaat zoals u hem herinnert, nee we kunnen uw bestaande houten vloer een complete make-over geven door verschillende afwerkingen toe te passen.

Een populaire afwerking is white wash olie. Deze lichte vloer veranderd uw ruimte in een frisse woning die extra opleeft doordat het natuurlijke licht weerkaatst op de vloer. De afwerking is mat, dus het spiegelt niet.

Dit past goed in een landelijk interieur, het Riviera Maison gevoel. Er zijn wel een aantal zaken om rekening mee te houden als je kiest voor een witte vloer.

Houten white wash vloer onderhouden

White wash geeft uw vloer een mooie lichte uitstraling, echter ervaar ik veel argwaan over de besmettelijkheid van een met white wash bewerkte houten vloer. Deze argwaan is enigszins terecht, maar de slijtage, zoals viezigheid en gebruikerssporen, is ook te voorkomen. Hoe u dit voorkomt door correct onderhoud voor houten vloeren zal in dit artikel worden toegelicht.

Slijtage aan een white wash vloer voorkomen

Eerlijk is eerlijk, een white wash vloer vergt meer onderhoud dan een donkere vloer. Maar datzelfde geldt voor witte kleden en witte kussens. Juist dat speciale is de aantrekkingskracht en daar hoort het onderhoud nou eenmaal bij. Allereerst is voorkomen beter dan genezen, zorg er daarom voor dat u niet met aflatende schoenen loopt op uw white wash vloer en zo weinig mogelijk knoeit met voedsel en dranken of andere vloeistof.

Uw white wash vloer beschermen tegen slijtage in 6 stappen

Gelukkig is er ook een manier om uw prachtige white wash vloer beter te beschermen tegen slijtage. Om dit te realiseren gaat u op de volgende manier te werk wanneer u besluit uw houten vloer een white wash tint te geven:

Stap 1: Schuren
Allereerst is het belangrijk om de vloer goed te schuren. Zo weet u zeker dat eventuele oude laklagen volledig verwijderd zijn. Ook als er geen oude laklagen zijn dient u de vloer nog steeds goed te schuren, zodat de white wash olie beter met de vloer hecht.

Stap 2: Maak de vloer vet- en stofvrij
Maak vervolgens de vloer volledig vet- en stofvrij. U kunt hiervoor ammonia of thinner gebruiken.

Stap 3: White wash aanbrengen
Als dan de vloer goed is opgedroogd kunt u de eerste laag white wash aanbrengen. Het makkelijkste is om hiervoor een roller te gebruiken, de moeilijk bereikbare plekken kunt u met een kwast doen. Let op! Na het aanbrengen van de white wash kunt u een tijdje niet op de vloer lopen, zorg dus dat u altijd vanuit een hoek naar een deur toe werkt.

Stap 4: Licht opschuren
Zodra de eerste laag white wash is opgedroogd, schuurt u de vloer nogmaals alleen ditmaal iets lichter.

Stap 5: Tweede laag white wash aanbrengen
Breng nu de tweede laag white wash aan. U kunt het schuren en white washen net zo vaak herhalen tot u het gewenste resultaat heeft bereikt.

Stap 6:
Dit is de belangrijkste stap om slijtage aan uw vloer te voorkomen. U kunt de vloer nu afwerken voor de extra bescherming, neem contact op om te kijken wat het beste product is voor uw situatie.

Slijtage aan houten white wash vloer

Heeft u slijtage aan uw white wash vloer en wilt u dit professioneel laten oplossen? Of wilt u graag een white wash vloer, maar laat u dit liever aan een vertrouwde partij over? Onze experts staan voor u klaar. Neem hier contact op voor een vrijblijvende offerte.

Contact   De Showroom  
  "Voor informatie of een afspraak kunt u altijd bellen met 0513 – 626 507
Contact

Onze merken

Houten vloeren

Een houten vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Houten vloeren

Parket vloeren

Een parket vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Parket vloeren

Laminaat vloer

Laminaat heeft een kunststoffen bovenlaag en is daarmee slijtvast en onderhoudsarm.

Laminaat vloer

Frieslandparket

4.6
gebaseerd op 5 beoordelingen

Herman Ostendorf

28-02-2019
Ik heb (op aanraden van familielid) Friesland Parket ingeschakeld om onze hardhouten Merbau visgraat vloer op te laten knappen. Ze kwamen eerst langs voor inventarisatie en advies. Na het schuren is het opnieuw in de olie gezet en ziet er weer uit als een compleet nieuwe vloer. Zeer goed en vriendelijk geholpen.

J. Huizinga

28-02-2019
Zeer tevreden met onze door Friesland Parket geleverd en gelegde parket vloer. Uiteraard na het ontvangen van deskundig en professioneel advies door één van de verkopers. Bedankt heren!

Jos De Bres

19-04-2018
Via de website van Osmo kwam ik bij deze Friese onderneming uit. Er was een probleem. Ik dacht dat ik € 55 moest betalen, dat stond als actieprijs aangegeven. Echter toen ik mijn bestelling wilde plaatsen, verscheen een bedrag van € 63. Nadat Sander mij de situatie had uitgelegd, waaruit bleek dat deze fout niet aan hun lag, waren zij toch zo sportief om het product aan mij te leveren voor € 55. Bravo Sander én collega's.

Auke Swart

07-02-2016
Onze parketvloer moest geschuurd en van nieuwe kleurolie worden voorzien. Vriendelijk en deskundig advies, zowel in de winkel als thuis. Daarna werd de klus volgens afspraak uitgevoerd. Helaas bleek er kleurverschil te zien in de vloer. Na beoordeling van het probleem heeft Friesland Parket er alles aan gedaan om dit onverklaarbare fenomeen op te lossen . Uiteindelijk is de vloer opnieuw licht geschuurd en opnieuw in de olie gezet, zonder extra kosten. Daarna was de vloer weer mooi. Kortom: vriendelijk, goed en deskundig advies en wat misschien nog wel belangrijker is, een uitstekende service.

P. Jonker

28-07-2015