Om verouderd parket te verkrijgen wordt het hout getrommeld en/of gewalst, en daarmee bewust beschadigd. Vervolgens wordt het hout verder bewerkt. Na dit proces is de vloer nagenoeg niet meer te onderscheiden van parket dat eeuwen oud is. Deze uitstraling dankt het aan de structuur, nerf tekeningen en noesten, die u als het ware de geschiedenis van de boom vertellen.

Verouderde eiken parketvloeren zijn momenteel zeer populair en vormen hierdoor een belangrijke trend! Een houten vloer kan op meerdere manieren worden verouderd en deze verouderingsprocessen voeren wij in onze eigen werkplaats uit. Een verouderde eiken houten vloer is met de juiste afwerking uitstekend toepasbaar binnen zeer uiteenlopende interieurstijlen.

Eiken houten vloer

Voordelen van een verouderde eiken houten vloer

*Elke vloer is uniek
*Hoge kwaliteit
*Vloerverwarming mogelijk
*Tijdloos
*Vuil niet snel zichtbaar
*Karakteristiek

Wij kunnen elke eiken parketvloer verouderen. Wanneer u het effect van een verouderde houten vloer nog wilt versterken is het mogelijk om uw voor de olie/lak te behandelen met loogbeits. Hierdoor krijgt u vloer een verweerde grijze kleur. Wanneer u deze hierna behandeld met vloerolie in combinatie met een door u gekozen kleur wordt het effect van het verouderen nog meer versterkt en krijgt u een prachtige authentieke vloer.

Verouderingsprocessen voor een eiken houten vloer

Het verouderen van een parketvloer is op verschillende manieren mogelijk:

*Getrommelde eiken, de parketvloer wordt bewerkt met grind, zand & steentjes in een trommel. Op deze manier krijgt de vloer een lichte verouderde look.
*Gewalste eiken, de parketvloer wordt door onze wals gehaald voor een diepe en stoere uitstraling.

Past een Verouderde eiken houten vloer bij u?

Ben je nieuwsgierig naar wat Friesland Parket kan betekenen voor jouw vloer wensen? Neem contact op met onze vakmensen of bezoek onze vernieuwde showroom in Heerenveen. Hier kun je een ruim aanbod vloeren zien en voelen en geniet je van advies op maat.