location_on   Pompmakker 7, Heerenveen     phone   0513 – 626 507
menu

PVC vloer in combinatie met vloerverwarming

  • home
  • PVC vloer in combinatie met vloerverwarming

PVC vloer in combinatie met vloerverwarming

Steeds meer woningen worden uitgerust met vloerverwarming, wat niet gek is aangezien het een waardevolle toevoeging is aan uw wooncomfort. Uiteraard moet u wel een vloer hebben die geschikt is voor vloerverwarming.

In dit artikel zal ik u informeren over de mogelijkheden en factoren met betrekking tot vloerverwarming in combinatie met een PVC vloer die belangrijk zijn.

PVC vloer en vloerverwarming: een goede combinatie

Vloerverwarming onder een PVC vloer is een goede combinatie, aangezien een PVC vloer een lage warmteweerstand heeft. Daarnaast wordt het uiterst dun gefabriceerd, terwijl de slijtvaste eigenschappen worden gewaarborgd.

Dit maakt dat de gemiddelde PVC vloer de warmte van de vloerverwarming uitstekend door laat en de ruimte over de gehele oppervlakte verwarmt.

Wat moet u weten over PVC vloeren en vloerverwarming?

Bij alle type vloeren dit u legt op een ondergrond met vloerverwarming dient u goed te kijken naar de warmteweerstand (ook wel RC-waarde) van de vloer.

Vloerverwarmingsleveranciers hebben de regel dat de warmteweerstand van een vloer voor vloerverwarming maximaal 0,100 m² K/W mag zijn. Wanneer de vloer een hogere warmteweerstand heeft zal deze te veel warmte tegenhouden en gaat er onnodig energie verloren.

PVC vloeren zijn zeer geschikt om te combineren met vloerverwarming, echter zit er wel een verschil tussen geklikte en verlijmde PVC vloeren. Een geklikte PVC vloer is over het algemeen dikker dan een verlijmde PVC vloer en heeft hierdoor een hogere warmteweerstand.

Een verlijmde PVC vloer wordt direct op de dekvloer geplaatst en heeft geen ondervloer nodig, dit maakte dat een verlijmde PVC vloer een lagere warmteweerstand heeft en is in de meeste gevallen het meest geschikt om te combineren met vloerverwarming.

Friesland Parket heeft een uitgebreid assortiment aan PVC vloeren. Het assortiment bevat collecties PVC vloeren van verschillende kwaliteitsmerken, welke elk hun eigen kenmerken hebben.

In het onderstaande overzicht ziet u de verschillende type PVC vloeren die Friesland Parket aanbiedt van het merk Quick-Step en de bijbehorende warmteweerstand.

Product (+ ondervloer)
DikteTotale warmteweerstand (R)
4,5 mm (GEEN ondervloer)
4,5 mm
0,020 m²K/W
4,5 mm (+ BASIC ondervloer)
4,5 mm + 1 mm
0,049 m²K/W
4,5 mm (+ SUNHEAT/SUNSAFE ondervloer)
4,5 mm + 1,5 mm0,030 m²K/W
Klik-LVT (+ TRANSITSTOP ondervloer)
4,5 mm + 1,1 mm
0,050 m²K/W
Gelijmde LVT
2,5 mm
0,015 m²K/W

Uiteraard biedt Frieslandparket meer mogelijkheden met betrekking tot PVC vloeren geschikt voor vloerverwarming.

Voor meer informatie bent u van harte welkom in onze showroom, hier vindt u ook onze adviseurs die klaar staan om u advies op maat te geven.

De voordelen van een PVC vloer op vloerverwarming

Zoals u gelezen heeft is een PVC vloer prima te combineren met vloerverwarming. Eigenlijk is dit nog licht uitgedrukt, want er zijn zelfs een groot aantal voordelen aan deze combinatie. Hieronder een opsomming van de grootste voordelen:

Energiebesparing
PVC vloeren hebben een optimale warmtegeleiding en lage temperatuur vloerverwarming is over het algemeen energiezuinig. Hierdoor verbruikt u dus minder energie, wat scheelt op uw energierekening.

Goede luchtkwaliteit
Vloerverwarming verwarmt een ruimte gelijkmatig, waardoor er minder sprake is van stof dat circuleert. Hierdoor wordt de luchtkwaliteit verbeterd, wat beter is voor uw gezondheid.

Meer ruimte
Wanneer u vloerverwarming gebruikt als hoofdverwarming zijn radiatoren aan de muren overbodig. Dit heeft als voordeel dat het ruimte bespaard en tevens een mooier geheel van uw interieur maakt.

Deskundig advies: welke PVC vloer is geschikt voor vloerverwarming?

U bent van harte welkom in onze ruim opgezette en compleet vernieuwde showroom in Heerenveen. Hier kunt u rustig de tijd nemen om verschillende PVC vloeren te ervaren. Door in het echt de verschillen te zien en voelen zult u prettiger tot een keuze komen.

Onze adviseurs staan hier tot u beschikking om u advies op maat te geven wanneer u hier behoefte aan heeft. Wij snappen dat u een weloverwogen keuze wilt maken en helpen u graag tot het juiste besluit te komen door rekening te houden met uw wensen en leefgewoonten.

  "Voor informatie of een afspraak kunt u altijd bellen met 0513 – 626 507
Contact

Onze merken

Houten vloeren

Een houten vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Houten vloeren

Parket vloeren

Een parket vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Parket vloeren

Laminaat vloer

Laminaat heeft een kunststoffen bovenlaag en is daarmee slijtvast en onderhoudsarm.

Laminaat vloer

Frieslandparket

4.6
gebaseerd op 5 beoordelingen

Herman Ostendorf

28-02-2019
Ik heb (op aanraden van familielid) Friesland Parket ingeschakeld om onze hardhouten Merbau visgraat vloer op te laten knappen. Ze kwamen eerst langs voor inventarisatie en advies. Na het schuren is het opnieuw in de olie gezet en ziet er weer uit als een compleet nieuwe vloer. Zeer goed en vriendelijk geholpen.

J. Huizinga

28-02-2019
Zeer tevreden met onze door Friesland Parket geleverd en gelegde parket vloer. Uiteraard na het ontvangen van deskundig en professioneel advies door één van de verkopers. Bedankt heren!

Jos De Bres

19-04-2018
Via de website van Osmo kwam ik bij deze Friese onderneming uit. Er was een probleem. Ik dacht dat ik € 55 moest betalen, dat stond als actieprijs aangegeven. Echter toen ik mijn bestelling wilde plaatsen, verscheen een bedrag van € 63. Nadat Sander mij de situatie had uitgelegd, waaruit bleek dat deze fout niet aan hun lag, waren zij toch zo sportief om het product aan mij te leveren voor € 55. Bravo Sander én collega's.

Auke Swart

07-02-2016
Onze parketvloer moest geschuurd en van nieuwe kleurolie worden voorzien. Vriendelijk en deskundig advies, zowel in de winkel als thuis. Daarna werd de klus volgens afspraak uitgevoerd. Helaas bleek er kleurverschil te zien in de vloer. Na beoordeling van het probleem heeft Friesland Parket er alles aan gedaan om dit onverklaarbare fenomeen op te lossen . Uiteindelijk is de vloer opnieuw licht geschuurd en opnieuw in de olie gezet, zonder extra kosten. Daarna was de vloer weer mooi. Kortom: vriendelijk, goed en deskundig advies en wat misschien nog wel belangrijker is, een uitstekende service.

P. Jonker

28-07-2015