Steeds meer woningen worden uitgerust met vloerverwarming, wat niet gek is aangezien het een waardevolle toevoeging is aan uw wooncomfort. Uiteraard moet u wel een vloer hebben die geschikt is voor vloerverwarming.

In dit artikel zal ik u informeren over de mogelijkheden en factoren met betrekking tot vloerverwarming in combinatie met een PVC vloer die belangrijk zijn.

PVC vloer en vloerverwarming: een goede combinatie

Vloerverwarming onder een PVC vloer is een goede combinatie, aangezien een PVC vloer een lage warmteweerstand heeft. Daarnaast wordt het uiterst dun gefabriceerd, terwijl de slijtvaste eigenschappen worden gewaarborgd.

Dit maakt dat de gemiddelde PVC vloer de warmte van de vloerverwarming uitstekend door laat en de ruimte over de gehele oppervlakte verwarmt.

Wat moet u weten over PVC vloeren en vloerverwarming?

Bij alle type vloeren dit u legt op een ondergrond met vloerverwarming dient u goed te kijken naar de warmteweerstand (ook wel RC-waarde) van de vloer.

Vloerverwarmingsleveranciers hebben de regel dat de warmteweerstand van een vloer voor vloerverwarming maximaal 0,100 m² K/W mag zijn. Wanneer de vloer een hogere warmteweerstand heeft zal deze te veel warmte tegenhouden en gaat er onnodig energie verloren.

PVC vloeren zijn zeer geschikt om te combineren met vloerverwarming, echter zit er wel een verschil tussen geklikte en verlijmde PVC vloeren. Een geklikte PVC vloer is over het algemeen dikker dan een verlijmde PVC vloer en heeft hierdoor een hogere warmteweerstand.

Een verlijmde PVC vloer wordt direct op de dekvloer geplaatst en heeft geen ondervloer nodig, dit maakte dat een verlijmde PVC vloer een lagere warmteweerstand heeft en is in de meeste gevallen het meest geschikt om te combineren met vloerverwarming.

Friesland Parket heeft een uitgebreid assortiment aan PVC vloeren. Het assortiment bevat collecties PVC vloeren van verschillende kwaliteitsmerken, welke elk hun eigen kenmerken hebben.

In het onderstaande overzicht ziet u de verschillende type PVC vloeren die Friesland Parket aanbiedt van het merk Quick-Step en de bijbehorende warmteweerstand.

Product (+ ondervloer)
Dikte Totale warmteweerstand (R)
4,5 mm (GEEN ondervloer) 4,5 mm 0,020 m²K/W
4,5 mm (+ BASIC ondervloer) 4,5 mm + 1 mm 0,049 m²K/W
4,5 mm (+ SUNHEAT/SUNSAFE ondervloer) 4,5 mm + 1,5 mm 0,030 m²K/W
Klik-LVT (+ TRANSITSTOP ondervloer) 4,5 mm + 1,1 mm 0,050 m²K/W
Gelijmde LVT 2,5 mm 0,015 m²K/W

Uiteraard biedt Frieslandparket meer mogelijkheden met betrekking tot PVC vloeren geschikt voor vloerverwarming.

Voor meer informatie bent u van harte welkom in onze showroom, hier vindt u ook onze adviseurs die klaar staan om u advies op maat te geven.

De voordelen van een PVC vloer op vloerverwarming

Zoals u gelezen heeft is een PVC vloer prima te combineren met vloerverwarming. Eigenlijk is dit nog licht uitgedrukt, want er zijn zelfs een groot aantal voordelen aan deze combinatie. Hieronder een opsomming van de grootste voordelen:

Energiebesparing
PVC vloeren hebben een optimale warmtegeleiding en lage temperatuur vloerverwarming is over het algemeen energiezuinig. Hierdoor verbruikt u dus minder energie, wat scheelt op uw energierekening.

Goede luchtkwaliteit
Vloerverwarming verwarmt een ruimte gelijkmatig, waardoor er minder sprake is van stof dat circuleert. Hierdoor wordt de luchtkwaliteit verbeterd, wat beter is voor uw gezondheid.

Meer ruimte
Wanneer u vloerverwarming gebruikt als hoofdverwarming zijn radiatoren aan de muren overbodig. Dit heeft als voordeel dat het ruimte bespaard en tevens een mooier geheel van uw interieur maakt.

Deskundig advies: welke PVC vloer is geschikt voor vloerverwarming?

U bent van harte welkom in onze ruim opgezette en compleet vernieuwde showroom in Heerenveen. Hier kunt u rustig de tijd nemen om verschillende PVC vloeren te ervaren. Door in het echt de verschillen te zien en voelen zult u prettiger tot een keuze komen.

Onze adviseurs staan hier tot u beschikking om u advies op maat te geven wanneer u hier behoefte aan heeft. Wij snappen dat u een weloverwogen keuze wilt maken en helpen u graag tot het juiste besluit te komen door rekening te houden met uw wensen en leefgewoonten.