location_on   Pompmakker 7, Heerenveen     phone   0513 – 626 507
menu

Is een houten vloer geschikt voor in de keuken?

  • home
  • Is een houten vloer geschikt voor in de keuken?

Is een houten vloer geschikt voor in de keuken?

Het kiezen van een vloer is door zijn lange levensduur iets wat u maar enkele keren hoeft te doen.

Het is dan ook logisch dat u zich hier goed over informeert en een weloverwogen keuze maakt. Een vloer heeft een grote invloed op de ambiance in uw woning, zo kan een houten vloer een ‘warme’ of juist ‘luchtige’ uitstraling geven afhankelijk van de kleur, het patroon en de afwerking.

Door een houten vloer te laten doorlopen naar de keuken creëert u een mooi geheel. Maar is een houten vloer wel geschikt voor in de keuken? Het antwoord is: Ja, met de juiste afwerking en zorg is een houten vloer geschikt voor in de keuken!

Neem contact op voor persoonlijke begeleiding.

Houten keukenvloer beschermen: Tips

Rondom de vaatwasser en gootsteen komt een keukenvloer vaker in aanraking met water, daarnaast wordt de houten keukenvloer vaak intensief belopen. Om het mooie uiterlijk van uw houten vloer te waarborgen is het van belang maatregelen te nemen.

Uw houten vloer beschermen doet u door deze te lakken of in te oliën. Parketlak is een harde beschermingslaag die in 3 tot 4 lagen wordt aangebracht, deze kan tot wel 15 jaar bescherming bieden. Vloerolie of hardwaxolie dringt door tot te poriën van het hout en beschermt op deze manier tegen vlekken, vuil en vocht. De olie is verkrijgbaar in allerlei kleuren en tintvarianten waarmee u de nogmaals kan afwerken naar uw wens. Meer informatie over het onderhoud van uw houten vloer vindt u hier.

Tip 1: Ondanks dat parketlak weinig onderhoud vergt is het voor een houten keukenvloer raadzaam om uw vloer te beschermen met olie. Dit omdat een met olie afgewerkte vloer plaatselijk is bij te werken. Stel dat u een kras op uw vloer heeft, deze is plaatselijk bij te werken bij een met olie afgewerkte vloer. Een met parketlak afgewerkte vloer kan daarentegen alleen in zijn geheel worden bijgewerkt. Link naar blog onderhoudsproducten.

Houten keukenvloer aanleggen

Wanneer u van plan bent een houten keukenvloer te plaatsen dient u met een aantal zaken rekening te houden. Allereerst is het belangrijk om te weten dat een met olie afgewerkte vloer minimaal 2 dagen droogtijd nodig heeft. Echter is de uithardtijd van nieuwe houten vloeren 2 weken, in de tussentijd is het van groot belang om niet te lopen op de vloer met hard schoeisel of te morsen op de vloer.


Tip 2: Leg de houten keukenvloer tegen de onderplint van uw keuken aan, hierdoor loopt het mooi in elkaar over. Daarnaast kunnen bij het plaatsen van de keuken op de houten vloer problemen voordoen. Hout gaat op den duur namelijk werken, wanneer de keuken op de houten vloer is geplaatst zal deze mee gaan bewegen met het hout. Dit kan voor allerlei problemen zorgen zoals keukenkastjes die niet meer goed sluiten. Een parketvloer die onder de keuken is aangelegd is tevens veel moeilijker te demonteren, mocht dit nodig zijn.

Tip 3: U kunt er ook voor kiezen om de houten vloer ‘zwevend’ te laten leggen. Dit betekent dat de vloer effectief verhuisbaar is en dus gemakkelijk te verplaatsen. Mocht er dan een keer waterschade voordoen, dan kunt u gemakkelijk enkele planken weghalen om zo te voorkomen dat de gehele vloer beschadigd raakt. Let op! Alleen lamelparket en multiplank kan ‘zwevend’ worden gelegd.

Een prachtige houten keukenvloer!

Een houten vloer is een prachtige aanwinst voor uw woning. Door de vele kleuren, patronen en afwerkmogelijkheden kunt u bij Frieslandparket een vloer samenstelling naar uw wens. Vooral een open keuken kan fantastisch worden samengesmolten tot een prachtig geheel door uw houten vloer door te trekken. Maar ook als u de keuken en woonkamer gescheiden heeft kan een houten vloer zorgen voor een warme uitstraling door uw gehele woning.

Kijk op onze inspiratiepagina om een impressie te krijgen van de mogelijkheden. Om met uw eigen ogen te zien wat er allemaal mogelijk is nodigen we u uit om een kijkje te nemen in onze nieuwe showroom!

Ondersteuning bij het onderhoud van uw houten vloer.

Bij het opknappen van uw houten vloer bent u na het schuren vrij om te kiezen voor de afwerking zonder gebonden te zijn aan de afwerking uit het verleden. Zo zou u ervoor kunnen kiezen om in plaats van opnieuw te lakken uw parketvloer van kleur te veranderen met een trendy white wash olie bijvoorbeeld.

Uw persoonlijke situatie is van belang voor de keuze in de afwerking. Houdt u rekening met huisdieren, leefomgeving, kinderen, professioneel gebruik en de invloed op uw vloer? Wij hebben voor elke situatie de ideale oplossing en adviseren u graag.

De Showroom   Contact  
  "Voor informatie of een afspraak kunt u altijd bellen met 0513 – 626 507
Contact

Onze merken

Houten vloeren

Een houten vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Houten vloeren

Parket vloeren

Een parket vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Parket vloeren

Laminaat vloer

Laminaat heeft een kunststoffen bovenlaag en is daarmee slijtvast en onderhoudsarm.

Laminaat vloer

Frieslandparket

4.6
gebaseerd op 5 beoordelingen

Herman Ostendorf

28-02-2019
Ik heb (op aanraden van familielid) Friesland Parket ingeschakeld om onze hardhouten Merbau visgraat vloer op te laten knappen. Ze kwamen eerst langs voor inventarisatie en advies. Na het schuren is het opnieuw in de olie gezet en ziet er weer uit als een compleet nieuwe vloer. Zeer goed en vriendelijk geholpen.

J. Huizinga

28-02-2019
Zeer tevreden met onze door Friesland Parket geleverd en gelegde parket vloer. Uiteraard na het ontvangen van deskundig en professioneel advies door één van de verkopers. Bedankt heren!

Jos De Bres

19-04-2018
Via de website van Osmo kwam ik bij deze Friese onderneming uit. Er was een probleem. Ik dacht dat ik € 55 moest betalen, dat stond als actieprijs aangegeven. Echter toen ik mijn bestelling wilde plaatsen, verscheen een bedrag van € 63. Nadat Sander mij de situatie had uitgelegd, waaruit bleek dat deze fout niet aan hun lag, waren zij toch zo sportief om het product aan mij te leveren voor € 55. Bravo Sander én collega's.

Auke Swart

07-02-2016
Onze parketvloer moest geschuurd en van nieuwe kleurolie worden voorzien. Vriendelijk en deskundig advies, zowel in de winkel als thuis. Daarna werd de klus volgens afspraak uitgevoerd. Helaas bleek er kleurverschil te zien in de vloer. Na beoordeling van het probleem heeft Friesland Parket er alles aan gedaan om dit onverklaarbare fenomeen op te lossen . Uiteindelijk is de vloer opnieuw licht geschuurd en opnieuw in de olie gezet, zonder extra kosten. Daarna was de vloer weer mooi. Kortom: vriendelijk, goed en deskundig advies en wat misschien nog wel belangrijker is, een uitstekende service.

P. Jonker

28-07-2015