location_on   Pompmakker 7, Heerenveen     phone   0513 – 626 507
menu

Laminaat vloer

U bent op zoek naar een nieuwe vloer, heeft een scherpe kijk op prijs/kwaliteit verhouding en wilt er weinig werk van hebben. Een laminaat vloer is de juiste keuze voor u. Met enorm veel dessins is er laminaat voor elke smaak. Van houtreplica’s tot tegelprints. Een vloer gaat vele jaren mee, daar adviseren we graag bij. Friesland Parket helpt u aan de vloer die aan al uw wensen voldoet.

Jarenlang profijt van een onderhoudsarme vloer

De kwaliteit van laminaat is afhankelijk van de gebruikersklasse. De meest voorkomende klassen zijn klasse 23/31, 32 en 33. Door de vloeren te testen op gebruik en slijtage worden ze ingedeeld, waarbij de hoogste klasse het meest duurzaam en slijtvast is.

Een laminaatvloer bestaat uit 3 delen:

  • HDF of MDF laag; High/Medium Density Board
  • Print of dessin; dit bepaald hoe het laminaat er uit ziet
  • Beschermende toplaag; vergroot de slijtvastheid en beschermd de print

Laminaat is bijzonder aantrekkelijk doordat het nagenoeg onderhoudsvrij is. Stofzuigen en het gebruik van een laminaatreiniger is voldoende om jaren uw vloer als nieuw te houden.

De juiste laminaat vloer kopen

Zijn er ook slechte laminaat vloeren dan? Die zijn er absoluut, maar die zult u bij Friesland Parket niet vinden. Al onze collecties laminaat, onder andere de kwaliteitsmerken Douwes Dekker, Quickstep en Berry Alloc, voldoen aan de criteria van de hoogste belastingklasse voor het woongebruik.

Uiteraard bieden wij je niet alleen kwaliteit laminaatvloeren, maar ook een ruime keuze aan toebehoren zoals plinten of desgewenst vloerverwarming onder het laminaat.

Dankzij 40 jaar ervaring in Friesland en omstreken zijn we met het leggen van vloeren alles al tegengekomen. Daarom kunnen wij u specialistische oplossingen bieden voor bijvoorbeeld verlichting in de vloer of leggen rondom leidingen. Geen uitdaging is ons te groot en wij wijken nooit af van ons streven naar perfectie.

Tips voor uw laminaatvloer

Naast het uitzoeken van een design en kleur dat u wenst, zijn er nog twee zeer beeld bepalende keuzes. Kiest u voor een V groef, 2 of 4 zijdig? Hiermee creëert u echt een houten vloer gevoel.

Welk legpatroon vind u het mooist? Denk bijvoorbeeld aan diagonaal verband, halfverband, wildverband of misschien visgraat. Bekijk onze referenties voor inspiratie.

Eenmaal gelegd wilt u zo lang mogelijk genieten van uw laminaat. Ook hiervoor een aantal tips:

  • Gebruik vilt onder uw meubelen om krassen te voorkomen
  • Vermijdt zo mogelijk naaldhakken, dit zou putjes kunnen veroorzaken
  • Gebruik een onderzetter/schotel voor plantenbakken die op de vloer staan
  • Behoudt een passende luchtvochtigheid in huis
  • Vegen en strepen van schoenzolen kunt u verwijderen met gum of vezeldoek

Deskundig advies: welke houten vloer is geschikt voor vloerverwarming?

In onze ruim opgezette en compleet vernieuwde showroom in Heerenveen kunt u rustig de tijd nemen om verschillende laminaat vloeren te ervaren. Door in het echt de verschillen te zien en te voelen zal u prettiger een keuze maken. Want de keuze is ruim, met diverse laminaatsystemen, vele dessins, kleuren, afwerkingen en legpatronen.

Profiteer van 40 jaar ervaring en vakmanschap en bezoek onze showroom voor een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs. Wij houden rekening met uw wensen en leefgewoonten om de perfecte vloer samen met u uit te kiezen.

  "Voor informatie of een afspraak kunt u altijd bellen met 0513 – 626 507
Contact

Onze merken

Houten vloeren

Een houten vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Houten vloeren

Parket vloeren

Een parket vloer wordt gezien als een van de mooiste vloeren.

Parket vloeren

Laminaat vloer

Laminaat heeft een kunststoffen bovenlaag en is daarmee slijtvast en onderhoudsarm.

Laminaat vloer

Frieslandparket

4.6
gebaseerd op 5 beoordelingen

Herman Ostendorf

28-02-2019
Ik heb (op aanraden van familielid) Friesland Parket ingeschakeld om onze hardhouten Merbau visgraat vloer op te laten knappen. Ze kwamen eerst langs voor inventarisatie en advies. Na het schuren is het opnieuw in de olie gezet en ziet er weer uit als een compleet nieuwe vloer. Zeer goed en vriendelijk geholpen.

J. Huizinga

28-02-2019
Zeer tevreden met onze door Friesland Parket geleverd en gelegde parket vloer. Uiteraard na het ontvangen van deskundig en professioneel advies door één van de verkopers. Bedankt heren!

Jos De Bres

19-04-2018
Via de website van Osmo kwam ik bij deze Friese onderneming uit. Er was een probleem. Ik dacht dat ik € 55 moest betalen, dat stond als actieprijs aangegeven. Echter toen ik mijn bestelling wilde plaatsen, verscheen een bedrag van € 63. Nadat Sander mij de situatie had uitgelegd, waaruit bleek dat deze fout niet aan hun lag, waren zij toch zo sportief om het product aan mij te leveren voor € 55. Bravo Sander én collega's.

Auke Swart

07-02-2016
Onze parketvloer moest geschuurd en van nieuwe kleurolie worden voorzien. Vriendelijk en deskundig advies, zowel in de winkel als thuis. Daarna werd de klus volgens afspraak uitgevoerd. Helaas bleek er kleurverschil te zien in de vloer. Na beoordeling van het probleem heeft Friesland Parket er alles aan gedaan om dit onverklaarbare fenomeen op te lossen . Uiteindelijk is de vloer opnieuw licht geschuurd en opnieuw in de olie gezet, zonder extra kosten. Daarna was de vloer weer mooi. Kortom: vriendelijk, goed en deskundig advies en wat misschien nog wel belangrijker is, een uitstekende service.

P. Jonker

28-07-2015